به گزارش خبرنگار مهر، محمد پژمان، ظهر شنبه در همايش بزرگداشت روز مهندس در تالار اين هيثم با بيان اينكه سرمايه جامعه مهندسي اعتماد جامعه است، اظهار كرد: امروز آنان بايد بن بست ها را باز كرده و در اين دوران كه بر اساس دشمني هاي استكبار تحريم ها در همه عرصه ها به جامعه تحميل شده در صف اول بن بست شكني و گذر از تحريم ها قرار بگيرند.
وي تاكيد كرد: شما مهندسان آثار وجوديتان در كليت زندگي و جامعه بشري كاملا محسوس و مشهود است و انسان از روزي كه از بدويت خارج شد و توانست از عقل و انديشه بهره بگيرد و در مواجه با قواي طبيعت تسلط خود را بدست آورد كار مهندسي آغاز و تاثير مهندسي نمايان شد.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ شاني در شئون زندگي خالي از علم مهندسي نيست، اظهار كرد: از همه فعاليت هايي كه در اعماق زمين شكل مي گيرد تا حركت در كهكشان و كرات حضور مهندس را شاهد هستيم و اين شغل توانسته موجبات آسايش بر قواي طبيعت را فراهم كرده تا انسان از مواهب الهي استفاده كند.
زندگي بشري هيچ بن بستي ندارد
وي تصريح كرد: زندگي بشري هيچ بن بستي ندارد و مهندسين مي توانند يا راهي را پيدا يا راهي را بسازند و معني و مفهوم آن اين است كه از جامعه مهندسي اين انتظار مي رود تا با ظرفيت ها و دانش و مهارتي كه دارند تمام استفاده و بهره لازم را ببرند.
وي ادامه داد: زندگي مادي بشري هيچ گاه به بن بست نمي رسد و جامعه بشري از مهندسين توقع دارند تا براي هر كار زندگي بشر چاره جويي و برنامه ريزي كنند تا هيچ گاه انسان به احساس بن بست و خستگي نرسد.
وي تاكيد كرد: زندگي بشر در طول تاريخ همواره درحال تحول و تغيير بوده و امروز هم شاهد شتاب علم و افزايش دانش بشري بوده و ابزارهاي نوين به كمك مهندسين آمده است.
وي افزود: امروز قدرت تسلط انسان بر عوامل طبيعي در حد محير العقول است و مهندسان جامعه نيز داراي شان و جايگاهي والا هستند طوري كه هر اتفاق مباركي توسط اين قشر رقم مي خورد.
وي با بيان اينكه مهندسان بايد اهميت كار خود را بيشتر درك كنند، گفت: گراميداشت روزمهندس به اين بهانه است كه ما به توقعات مردم به صورت منطقي پاسخ دهيم.
وي عنوان كرد: مهندسي مولفه هاي برجسته اي داشته و اين كار قرين با علم و شناخت است و از طرفي در آن نشانه استحكام آشكار مي شود.
فراگيري از مولفه هاي برجسته و بارز جامعه مهندسي است
وي ادامه داد: فراگيري وهمه جانبه بودن از مولفه هاي برجسته و بارز جامعه مهندسي است چرا كه آنان هيچ گاه به يك پديده و عامل متمركز نمي شوند.
وي يادآور شد: مهندسان با انديشه و عقل خود سعي مي كنند در هر موضوع تمام عواملي كه قابل شناسايي است را مدنظر قرار داده و در آن برنامه ريزي كنند.
وي يادآور شد: كار مهندسي مترادف با پديد آوردن خيرات و بركات براي زندگي انسان است و نمي شود كاري عنوان مفهومي را يدك بكشد و همزمان موجبات اخلال فرصت هاي خدادادي را بوجود آورد و بي ترديد جامعه مهندسي از اين مفهوم مبرا است.
وي بهينه سازي و بهره وري را بخش ديگري از مولفه هاي كار مهندسي عنوان كرد و گفت: آنان با دقت و كار محاسباتي دقيق از ذره ذره امكانات به بهترين وجه استفاده كرده و با صرف كمترين امكانات بيشترين بازده را دارند.
وي تاكيد كرد: نمي شود كار مهندسي همراه با استفاده بي حد و مرز از منابع باشد و هر روز دقت نظر اين است كه با استفاده از كمترين منابع راندمان بيشتري ارائه دهند.
وي بيان كرد: در بخش كشاورزي هنگامي كه بالاترين استفاده از آب و زمين صورت مي گيرد مهندسين با ورود به اين عرصه از يك واحد زمين كوچك و با كمترين امكانات بيشترين بهره وري را بوجود مي آورند.
كار مهندسي با اقتصاد همراه است
وي ادامه داد: در بخش معدن نيز با شناسايي درست و استفاده از روش و تكنيك هاي جديد ميزان بهره وري افزايش مي يابد و قادر به دست يابي از همه معادن هستيم و اين امر در عرصه هاي مهندسي ساختمان هم مشاهده مي شود طوري كه با نوآوري در سازه و تاسيسات استحكام و ايمني بيشتر و بهره وري بالاتر ارائه مي شود.
وي با بيان اينكه كار مهندسي با اقتصاد همراه است و اقتصادي بودن به عنوان يك ركن كاري مطرح است، گفت: اگر ما مي خواهيم بزرگ داشته شويم بايد بنيان گذار اتفاقات برجسته باشيم ونشان دهيم به عنوان يك نسل آگاه كارهاي ماندگاري را به مردم ارائه داده ايم.
وي با اشاره به انتظارات از جامعه مهندسي عنوان كرد: انتظارات ما از جامعه مهندسي اين است كه آنان دانش كافي و مهارت داشته باشند و از غافله توسعه علمي جا نمانند.
وي با تاكيد بر اينكه خلاقيت و نوآوري لازمه كار مهندسي است، عنوان كرد: استفاده حداكثري از ساير علوم در هر رشته مهندسي نيازمند بهره گيري از ظرفيت هاي ساير علوم است.
وي بيان كرد: مهندسان بايد حرمت اين جامعه را حفظ كنند و هر روز خلاق تر و با نوآوري بيشتر كارها را به پيش ببرند.
دانش ناكافي به حيثيت مهندسي صدمه وارد مي كند
وي گفت: اقدامات مهندسي بايد دقيق و مطالعه شده باشد چرا كه اگر با كمي دانش در اين مسير گام برداشته شود پذيرفته نيست و به حيثيت مهندسي صدمه وارد مي كند.
وي ادامه داد: جامعه بشري هر گاه دچار محدوديت شد خلاقيتش شكوفا گرديد زيرا بسياري از ابتكارات در محدوديت بودجود آمده است.
وي افزود: براي جامعه پويا و خلاق در محدوديت دستور كار بوجود مي آيد و امروز هم وقت كار و تلاش و كاهش وابستگي ها است.
وي بيان كرد: امروز جامعه مهندسين به عنوان نسلي آگاه بايد پا به ميدان بگذارند و براي بالا بردن روحيه مردم تحريم ها را دور زده تا به سلامت اين پيچ و گردنه حساس طي شود.
وي عنوان كرد: ميان اعضاي جامعه مهندسين بايد انسجام بيشتري وجود داشته باشد و آنان در عين اينكه به صورت متفرق يك اثر دارند در مجموع نيز برآيندشان معجزه آفرين باشد چرا كه در اين صورت تمام توان ما به سمت توسعه و پيشرفت پيش خواهد رفت.
مهندسين كارآفرين باشند
وي با اشاره به اينكه مهندسين كارآفرين باشند، بيان كرد: اين اقشار بايد براي كل جامعه ظرفيت كار و اقدامات اقتصادي را فراهم كنند اما متاسفانه بسياري از مهندسان جوان ما خود بيكار هستند.
وي ادامه داد: براي اشتغال، رفاه و آسايش مهندسان جامعه بايد فكري كرد و اگر در كشور خود براي آنان امكان كار وجود ندارد ضروري است كه آنها را در قالب پيمانكار و مشاور به كشورهاي منطقه صادر كنيم.
وي سپس با تاكيد بر اينكه آينده نگري را همواره در كارمهندسي شاهد هستيم، افزود: در بسياري از كارهايي كه براي زندگي بشر لازم و ضروري است حضور جامعه مهندسي به چشم ديده مي شود.