به گزارش خبرنگار مهر، محمدجعفر محمدزاده شامگاه چهارشنبه در مراسم اختتامیه اولین جشنواره سراسری طنز مطبوعات گفت: یکی از مسائلی که از ابتدای فعالیت خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال آن بوده ام تحقق روزنامه نگاری اسلامی بوده است.
وی با بیان اینکه روزنامه نگاران باید به آموزه های دینی توجه جدی داشته باشند، تصریح کرد: در رابطه با نوشتن مطالب طنز در مطبوعات نیز باید نگاه قرآنی رعایت شود.
طنز مردمی ترین گونه ادبی است
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بررسی تاریخچه طنز مکتوب در ادبیات فارسی اظهار داشت: از زمانیکه آثار مکتوب فارسی وجود داشته طنز مکتوب هم وجود داشته است.
محمدزاده با اشاره به اینکه اوج طنز مطبوعات در دوران مشروطه مشاهده می شود، تصریح کرد: در دوران مشروطه شاهد آثار برجسته طنز توسط افرادی مثل نسیم شمال، دهخدا، جمال زاده، ایرج میرزا، بهار، میرزاده عشقی و ... بوده ایم.
وی با بیان اینکه برای اولین بار مطبوعات ایران در دوران مشروطه با مردم ارتباط گرفتند، افزود: طنز مردمی ترین گونه ادبی است.
طنز با فعالیت " گل آقا" دوباره جان گرفت
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه بعد از دوران مشروطه طنز مکتوب خاموش شد و تا دوران انقلاب اسلامی طنز برجسته ای وجود نداشت، ادامه داد: تا قبل از دوران انقلاب اگر طنزی هم وجود داشت بیشتر فکاهی بود و طنز مردمی و متعهدی نبود.
محمدزاده با اشاره به اینکه طنز با فعالیت " گل آقا" دوباره جان گرفت، اظهار داشت: اگر دوران رستاخیز طنز مکتوب را دوران مشروطه بدانیم باید رستاخیز طنز انقلاب را نیز "گل آقا" بدانیم.
وی تصریح کرد: گل آقا در ابتدا با نوشتن طنز در صفحه سوم روزنامه کار خود را آغاز کرد و بعد از آن 12 سال مجله هفتگی گل آقا منتشر شد.
سایه سنگین سیاست مطبوعات را آزار می دهد
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه امروز مطبوعات و خبرگزاریها از نظر طنز در فقر به سر می برند، گفت: متاسفانه رسانه های ما یا طنز را نمی شناسند و یا رغبتی به آن ندارند.
محمدزاده با اشاره به اینکه امروز سایه سنگین سیاست مطبوعات ما را آزار می دهد، اظهار داشت: اگر مطبوعات در روزنامه های خود یک ستون طنز ایجاد کنند اتفاقات خوبی می افتد و مردم نیز استقبال می کنند.
وی با بیان اینکه جامعه ما نیازمند به خنده است حتی یک خنده تلخ اظهار داشت: امیدواریم با همت اساتید و برگزاری چنین جشنواره هایی نیاز جدی جامعه به طنز رفع شود.
نباید در طنزها تمسخر را پیش بگیریم
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر بهره گیری رسانه ها از طنز با نگاه قرآنی یادآور شد: نباید در طنزها تمسخر را پیش بگیریم.
محمدزاده با اشاره به اینکه برخی افراد تمسخر اقوام را پیش گرفته اند، افزود: شک ندارم که پشت ساخت اینگونه طنزها توطئه هایی وجود دارد.
وی با بیان اینکه قوم لر و سایر اقوام هیچ علقه ای به بیرون از مرزهای ایران ندارند و 100 درصد شیعه و حامی ولایت هستند و طبیعی است که توطئه ای در زمینه توهین به این اقوام نجیب در کار باشد، تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم که چنین طنزهایی از بین برود.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: ما به طنز نیازمندیم اما طنزی که با توجه به آموزه های دینی نوشته شود نیاز جدی ماست.