به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته 12 اسفندماه کارگاه فهم معماری در سالن همایشهای مرکزی شهر آبادان با حضور محمدرضا رحیمزاده عضو شورای علمی کارگاه معماری و فرهنگ برگزار شد.
رحیمزاده در ابتدای این کارگاه گفت: این کارگاهها در امتداد کارگاههای فهم معماری برگزار شده است. ما در این کارگاهها به دنبال دستیابی به فهم ریشههای فرهنگی و انسانی معماری هستیم و قصد داریم به این موضوع برسیم که در ایران چه تجربیاتی در حوزه معماری وجود داشته و معماری در کشورمان چه روندی را طی کرده تا به امروز رسیده است.
وی معماران را سازندگان فرهنگ کشور دانست و گفت: میراث معماری ما هرچه هست از گذشته است. معماران فرهنگ کشور را ساختهاند، آنها متناسب با خصوصیات معنوی و انسانی و مکانی جایگاه زیستی برای مردم ساختهاند که امروزه معماری نام دارد.
عضو شورای علمی کارگاه معماری، معماری را فراتر از فهم یک شی دانست و گفت: معماری یک شی نیست بلکه با حضور انسان تکمیل میشود. از این روست که میبینید هیچگاه دو خانه شبیه یکدیگر نیستند اما اولویتهای مدیریتی سبب شده که ما امروز به یک الگوی تولید انبوه برسیم.
وی ادامه داد: اهداف اصلی چنین کارگاهی در نهایت منجر به فهم سرزمینمان خواهد شد زیرا امروز ما آنچنان که باید و شاید سرزمین مان را نمیشناسیم.
رحیم زاده با اشاره به برپایی کارگاه معماری در شهر آبادان گفت: هنوز نتوانستهایم شهر آبادان را بهطور کامل بشناسیم. آبادان شهریت خود را تازه به دست آورده و این شهریت هم به خاطر اتفاقات و سرعت تغییرات شدید در این شهر، دستخوش تغییرات زیادی شده است.
این استاد دانشگاه معماری شهید بهشتی ادامه داد: آبادان شهر جدیدی است و در برهههای پرفشاری مثل به وجود آمدن صنعت نفت، گسترش و رشد نفت تا سال 57، التهاب انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، دوران سازندگی و تمامی اتفاقات بعد از آن چهره این شهر مدام در حال تغییرات است.
وی در پایان گفت: هدف ما شناختن اجزای آبادان نیست بلکه میخواهیم برگی از اتفاقات تاریخ معماری را که در آبادان رخ داد است، ورق زده و بررسی کنیم.
در پایان برنامه و بعد از پرسش و پاسخهای میان دانشجویان و استادان معماری حاضر در جلسه، انجمن اعضای نمایش آبادان نمایش گمارده شمالی اثری از عبدالرضا سواحلی را برای حضار نمایشنامهخوانی کردند.