سمنان- خبرگزاري مهر: مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از انقال موفقيت آميز انتقال جنین شتر دوکوهانه به یک کوهانه برای اولین بار در کشور در شاهرود خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی احمدی پیش از ظهر شنبه در نشست خبري خود با خبرنگاران در محل سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان با اشاره به اينكه پروژه انتقال جنین شتر در ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد شتر شمالشرق کشور در طرود شاهرود با موفقیت انجام شد اظهار داشت: این پروژه برای اولین بار در کشور در این ایستگاه به صورت آزمایشی و با هدف جلوگیری از انقراض نسل شتر دوکوهانه با موفقیت اجرا شد که حاصل آن تولد سه نفر شتر دوکوهانه از مادرهای یک کوهانه بود.

وي افزود: پروژه های نوین اصلاح نژادی و تولید مثلی شتر در استان سمنان از سنوات قبل در ایستگاه شتر طرود شاهرود آغاز شده است که یکی از این پروژه ها انتقال جنین شتر بود.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: در این پروژه جنین حاصل از شترهای دوکوهانه در رحم شترهای یک کوهانه قرار گرفت و بعد از مراحل رشد و تکامل متولد شدند.

احمدی بیان کرد: با در نظر گرفتن نتایج حاصل از انتقال اولیه جنین شتر و بر اساس قرار داد بسته شده بین سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان و دانشگاه تهران با استفاده از خدمات فنی و علمی مجری این پروژه که از اساتید برجسته تولید مثل شتر در کشور است، پروژه انتقال جنین شتر در طرود ادامه یافت و در این مرحله بعد از خریداری و انتقال شترهای نر و ماده نژاد شیری از استان گلستان به ایستگاه مذکور، جنین حاصل از آن ها به شترهای بومی استان سمنان که از نژاد گوشتی است منتقل شد.

وي با تاکید بر خواص درمانی شیر شتر و ارزش اقتصادی بالای آن، هدف از اجرای پروژه فوق را افزایش تعداد شترهای شیری در سطح استان و ارتقای سطح درآمد شترداران بیان کرد.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان متذکر شد: در قالب این پروژه تعداد شش جنین شتر شیری به شترهای نژاد گوشتی منتقل شد.

احمدی افزود: از شتر دوکوهانه علاوه بر استفاده های توریستی و تفریحی در دورگ گیری با شترهای یک کوهانه و افزایش تولید گوشت شتر نیز استفاده می شود.

وي گفت: استان سمنان با داشتن مناطق بیابانی و نیمه بیابانی و استقرار تنها ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد شتر تک کوهانه کشور و بانک ژن شتر در منطقه طرود مورد توجه ویژه مسئولین کشوری است.

احمدي همچنین درباره اقدامات انجام شده در خصوص توسعه صنعت پرورش شتر در استان سمنان، گفت: راه اندازی ایستگاه طرود شاهرود، احداث و تجهیز بانک ژن شتر، تلقیح مصنوعی 40 نفر شتر یک کوهانه با اسپرم تازه و منجمد شتر یک کوهانه و دوکوهانه، انجماد و ذخیره سازی یک هزار و 500 پایت اسپرم از اکوتیپ های موجود در ایستگاه و انتقال جنین هفت نفر شتر دوکوهانه به شتر یک کوهانه از اقدامات این بخش است.

وی برگزاری دو دوره آموزش تلقیح مصنوعی با شرکت 50 نفر از کارشناسان استان ها، برگزاری اولین جشنواره ملی شتر کشور و کارگاه آموزشی پرورش شتر، احداث آبشخور و حفر پنج حلقه چاه مالداری به منظور تامین آب مورد نیاز شترها، تعیین هویت یک هزار و 100 نفر شتر و صدور 25 کارت شناسایی شترداری و مطالعه احداث مجتمع شترداری شهرستان سمنان را از دیگر اقدامات برای توسعه صنعت پرورش شتر در استان سمنان عنوان کرد.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تبدیل ایستگاه به مرکز بین المللی تحقیق و توسعه شتر یک کوهانه، حفاظت و حراست نژادی شتر و تشکیل بانک ژن شتر کشور و ذخیره سازی اسپرم لوک های برتر کشور را از اهداف سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برشمرد.

 وي ترویج تلقیح مصنوعی و انتقال جنین با هدف افزایش تولیدات و کاهش فاصله زایش ها به منظور افزایش راندمان تولید مثلی شترهای کشور را از دیگر اهداف آینده ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد شتر شمال شرق کشور در منطقه طرود و بانک ژن شتر کشورعنوان کرد.

احمدي با بیان این‌که تنها 156 نفر شتر دو کوهانه در کشور باقی مانده است، این طرح را برای حفظ ذخایر و جلوگیری از انقراض شتر دو کوهانه ضروری دانست.

 به گزارش مهر: تعداد 13هزار و 192 نفر شتر در استان سمنان وجود دارد.

برچسب‌ها