به گزارش خبرنگار مهر، با شنيدن خبر درگذشت سيد ابولحسن روح القدس شاعر تواناي همدان همه دوستان وآشنايان امروز خود را به مقابل مجتمع شهيد آويني همدان رسانده بودند تا براي آخرين بارغزل خداحافظي اش را تا آرامگاه ابدي بشنوند.
مردمي بودن اين شاعر باعث شده بود نه تنها بسياري از مردم فرهنگ دوست همدان خود را از دور و نزديك به اين محفل برسانند تا ارادت وعرض تسليت خود را به خاندان روح القدس عرض نمايند بلكه جمعي از مسئولان نيز خود را به اين محفل رسانده بودند.
پيكير اين مرحوم پس از اقامه نمازي باشكوهي به امامت حجت السلام رستمي نماينده ولي فقيه در دانشگاه هاي استان وهمشهري اسد آبادي وی در قطعه هنرمندان باغ بهشت همدان آرام گرفت.
يكي از دوستان وي در حاشيه اين مراسم گفت: وي كه متولد اسد آباد است از خانواده اي برآمده بود كه آنان نيز اديب بودند وپدر بزرگ وي نيز كه شاعر بوده با تخلص "الف" شعر مي سروده است.
علي اكبر محمودی وثاق در ادامه با اشاره به اينكه روح القدس از فرهنگيان استان همدان نيز محسوب مي شود در سال 1362 به همدان مهاجرت کرد، عنوان كرد: او پس از ساكن شدن در همدان وشركت در انجمن هاي ادبي مورد اقبال مردم قرار گرفت.
وي ادامه داد: اين مرحوم در برنامه هاي قرائت قرآن شبهاي چهارشنبه وانجمن هاي مختلف ادبي حضور داشت و به همراه ديگر شاعر مرحوم همداني" داور" نسبت به تاسيس انجمن ادبي بوعلي سينا اقدام کرد.
اين فرهنگ دوست همداني با اشاره به روايت هايي در مورد نابينا شدن روح القدس اظهار داشت: هروقت خداوند چشم ظاهر را از انسان بگيرد چشم دل را براي او باز مي كند.
وي عنوان كرد: روح القدس داراي طبعي روان و روحي بزرگ بود كه با اين زمينه ها توانست برهمه قالب هاي شعري مسلط شود.
محمودي وثاق با اشاره به اينكه از وي سه اثر به نام هاي "گلبانگ عارفان"، "فيض روح القدس"و يك اثر فكاهي باقي مانده بيان كرد: كتاب آخر وي كه به نام "نمکدان" معروف است به همراه محروم احمد مصيبي به طنز نگاشته شده چرا كه اين شاعر برجسته دستي در فكاهي نويسي در نشريات نيز داشت.
وي در خصوص ابعاد شخصيتي وي گفت: وی دارای روحيه با نشاط ومردمي بود و البته هر فردي داراي نقاط ضعف وقوتي است وهيچ كس را نمي توان خوب يا بد مطلق بيان كرد.
وي در پايان سخنانش عنوان كرد: روح القدس با مردمي زندگي كرد كه در مهمان پذيري وآشناكشي استادند.
يكي ديگر از آشنايان وي كه از همشهريان اسدآباد وی نيز محسوب مي شود در اين مراسم به مهر گفت: روح القدس شاعري مردمي بود كه قريحه وطبع شعر گويي خود را از خاندان روح القدس وسادات اسد آبادي به ارث برده بود.
علي رستمي كه از فرهنگيان اسد آباد محسوب مي شود با اشاره به اينكه وي با توجه به علاقه به ادبيات در شغل دبيري ادبيات فارسي مشغول بود، عنوان كرد: شهرت وي بيشتر براي اشعارش است اما نبايد معلم بودن ايشان را فراموش كرد چرا كه بسياري از شاعران هم اكنون اسدآباد از شاگردان وي در كلاس درسش بودند.
وي اضافه كرد: به مناسبت بزرگداشت وي نيز به اداره آموزش وپرورش اسد آباد پيشنهاد داده ايم كه معلمان اسدآبادي هفته بزرگداشت مقام معلم را با نام و ياد ايشان آغاز كنند.
وي با تاكيد براينكه مرحوم بسيار خوش اخلاق بودند، در پايان عنوان كرد: روح القدس داراي حافظه بسياري قوي بود چرا كه اگر پس از سالها آشنايي، با او تماس مي گرفتي به راحتي شما را مي شناخت.