به گزارش خبرنگار مهر، عباس طالب بیدختی پیش از ظهر یکشنبه در نشست مشترک کارگروه های اجتماعی، فرهنگی و بانوان و امور خانواده استان سمنان، در محل استانداری ضمن بیان اینکه پنج هزار و 763 واقعه ازدواج سال گذشته در این استان به ثبت رسید که به ازای هر 4.4 ازدواج یک طلاق اتفاق افتاد اظهار داشت: ازدواج در سال 91 به نسبت سال قبل از آن، کاهش و میزان طلاق در همان مدت افزایش یافته است.
کمرنگ شدن قبح طلاق از عوامل افزایش جدایی زوج ها است
وی اظهار داشت: پیش از این، طلاق زوج ها امری ناپسند محسوب می شد اما امروز با کوچکترین مشکل، نه تنها زوج ها به فکر جدایی می افتند بلکه خانواده های آنها تشویق شان می کنند.
مدیر کل ثبت احوال استان سمنان افزود: خانواده ها به ویژه پدر و مادر زوج های جوان باید تشویق کننده زوج ها به ادامه زندگی باشند نه اینکه با کوچکترین اختلاف، آنها را به جدایی تشویق کنند.
طالب بیدختی با بیان اینکه پدر و مادر زوج ها اختلافات آنان را در خانه زوج ها حل کنند، اضافه کرد: بازگشت و بازسازی این باور که جدایی از ناپسندترین مسائل اجتماعی است می تواند در کاهش طلاق در جامعه تاثیر زیادی داشته باشد.
وی با ارائه به آمار دقیق و رسمی طلاق و ازدواج در استان سمنان، یادآور شد: اینکه گفته می شود بیشتر طلاق های ثبت شده در این استان مربوط به افراد غیربومی و متعلق به استان های دیگر است، درست نیست و باید به این باور برسیم که جدایی زوج ها امروز به معضل اجتماعی تبدیل شده است.
نرخ طلاق در سمنان از میانگین کشوری کمتر است
مدیر کل ثبت احوال استان سمنان از بررسی طرحی در سازمان ثبت احوال کشور خبر داد که بر اساس آن، استعلام از وضعیت تجرد و تاهل زوجین، پیش از زمان ازدواج امکان پذیر شده و به روند امور پیش از ازدواج افراد اضافه می شود.
طالب بیدختی در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی ریزتر موضوع طلاق پرداخت و بیان داشت: با این همه، نرخ طلاق در استان سمنان از میانگین کشوری کمتر است.
وی ابراز داشت: نرخ طلاق در کل کشور حدود 1.9 درصد بوده، اما در استان سمنان با تفاوتی اندک، حدود 1.8 درصد است.
مدیر کل ثبت احوال استان سمنان عنوان کرد: مشکلاتی که از نظر ثبت وقایع طلاق خارج از استان در این استان و به خصوص در دفتر ایوانکی وجود داشت، تا حدود زیادی رفع شده است.
طالب بیدختی افزود: شمار شهرستانهای استان سمنان در سالیان اخیر افزایش یافته و از همین رو لازم است تا ثبت وقایع در این شهرستانها تفکیک شود.
بیش ازدو هزار زن خانه دار استان سمنان آموزش خانواده می بینند
مدیر کل دفتر بانوان و امور خانواده استانداری سمنان نیز از برنامه ریزی برای اجرای دوره های آموزش خانواده برای دو هزار و 500 زن خانه دار این استان طی سالجاری خبر داد و گفت: طرح ملی آموزش خانواده ویژه زنان خانه دار در سال های اخیر برای 20 هزار نفر در سطح استان به اجرا درآمده است.
مهین نوروزی فر با شاره به اینکه شهرستان های مختلف متقاضی ایجاد 100 پایگاه در استان سمنان برای اجرای طرح ملی آموزش خانواده بودند ادامه داد: با توجه به اعتبار و بودجه اختصاصی، امسال 51 پایگاه در استان سمنان به این امر اختصاص می یابد.
وی گفت: دوره های آموزشی سبک زندگی برای زنان خانه دار با محوریت کاهش طلاق، سوق دادن جوانان به زندگی ساده و ... نیز از برنامه های دفتر بانوان و امور خانواده استانداری سمنان در سالجاری است.
اجرای طرح مطلع مهر در استان سمنان
مدیر کل دفتر بانوان و امور خانواده استانداری سمنان همچنین با اشاره به اینکه تحقیقات نشان می دهد بیشتر جدایی زوج ها در پنج سال ابتدای زندگی مشترک آنها رخ می دهد، از اجرای طرح ملی مطلع مهر برای آموزش زوج های در پنج سال ابتدایی زندگی خبر داد.
نوروزی فر با بیان اینکه این طرح ویژه زوج های جوان که در پنج سال ابتدای زندگی قرار دارند با ارائه آموزش هایی از سوی دفتر امور زنان ریاست جمهوری اجرا می شود، اضافه کرد: طرح مذکور هم اکنون در تمام استان های کشور در مراحل مختلف به صورت ویدئو کنفرانس و کشوری اجرا می شود.
وی، هدف از طرح مطلع مهر را تحکیم و تقویت خانواده ها نوپا و ایمن سازی آنها از آسیب های اجتماعی مختلف از طریق آموزشهای تخصصی عنوان کرد.
پیگیری بهبود روابط زوجین و پیشگیری از طلاق های عاطفی
مدیر کل دفتر بانوان و امور خانواده استانداری سمنان بهبود روابط زوجین و پیشگیری از طلاق های عاطفی میان زوج ها را از دیگر اهداف این طرح دانست و اظهار داشت: آموزش و مشاوره دو برنامه اصلی در طرح ملی مطلع مهر است که برای مشاوره مقرر شده است مرکز سلامت خانواده در مرکز تمام استانها ایجاد شود.
نوروزی فر خاطرنشان کرد: این طرح در دو مرحله مقدماتی ویژه زوج هایی که در دستگاه های اجرایی شاغل هستند و مرحله فراگیر برای تمام زوج هایی که در پنج سال ابتدایی زندگی مشترک قرار دارند به اجرا در می آید.
پیشگیری از بیماری های قلبی و روانی اهداف طرح سلامت میانسالان است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز در این جلسه با اشاره به اجرای طرح سلامت میانسالان برای کارکنان دستگاه های دولتی گفت: شناسایی و پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های روحی و روانی به ویژه افسردگی از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
جعفر جندقی افزود: این طرح با انجام معاینات کارکنان دستگاه های دولتی و برای گروه سنی 25 تا 60 سال انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: دستگاه های اجرایی که تمایل به اجرای این طرح برای کارکنان خود دارند اعلام آمادگی کنند تا با اجرای این طرح، برای کارکنان شناسنامه سلامت کارکنان صادر شود.
ضرورت شناسایی بیماری های روحی و روانی به ویژه افسردگی در میان کارکنان دولت
جندقی شناسایی بیماری های روحی و روانی به ویژه افسردگی در میان کارکنان دولت را مهم دانست و خاطرنشان کرد: علائم اینگونه بیماری ها در میان برخی افراد وجود دارد که شناسایی به موقع و کمک به رفع آن، می تواند در کارکرد و افزایش بهره وری کاری کارکنان دولتی در محیط های کاری تاثیرمهمی داشته باشد.
وی هزینه اجرای طرح سلامت میانسالان را برای هر فرد 350 هزار ریال اعلام و تصریح کرد: کمک به حفظ سلامت، ارتقای سطح کیفی ارائه خدمت کارکنان، نهادینه کردن فرهنگ معاینه دوره ای، کمک به بهداشت و سلامت روانی و کاهش هزینه های درمانی اهداف اجرای طرح سلامت میانسالان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان در خاتمه به اجرای طرحی با عنوان طرح ارزیابی سلامت دوره ای کارکنان دولت اشاره کرد و گفت: با وجود اجرای این طرح طی سه سال گذشته، از سوی دستگاه های اجرایی استقبال مناسبی از این طرح نشده است.