ارومیه – خبرگزاری مهر: دبیر شورای ترافیک آذربایجان غربی از بهره مندی تنها 51 درصد مردم استان از سیستم های حمل و نقل عمومی خبر داد و گفت: متاسفانه این آمار با توجه به جمعیت و میزان ناوگان حمل و نقل عمومی در استان قابل قبول نیست.

پیمان آرامون در گفتگو با خبرنگار مهر، نوسازی و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی آذربایجان غربی را بهترین راهکار کاهش آلودگی هوا و ایجاد مطلوبیت برای استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی دانست و اظهار داشت: متاسفانه میزان بهره مندی مردم از اتوبوس تنها 14 درصد، تاکسی 37 درصد وخودروی شخصی نیز 37 درصد است.

وی عدم مطلوبیت سفرهای درون شهری با سیستم حمل و نقل عمومی، بی توجهی به تنظیف و معاینه فنی اتوبوس ها را یکی از دلایل عدم استقبال مردم از سیستم حمل و نقل عمومی دانست و اعلام کرد: در حال حاضر 546 دستگاه اتوبوس درون شهری در سطح استان و از این تعداد 321 دستگاه در ارومیه فعال است.

دبیر شورای ترافیک آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بر اساس نرم وزارت کشور یک اتوبوس برای هر هزار نفر باید در ناوگان حمل و نقل عمومی فعال باشد، ادامه داد: در این راستا با احتساب جمعیت ارومیه باید 700دستگاه اتوبوس فعال باشد که با کمبود 397 دستگاه موجه هستیم باید شهرداری نسبت به خرید اتوبوسهای جدید اقدام کند.

متوسط عمر ناوگان اتوبوس رانی آذربایجان غربی 8.3 سال

آرامون تعداد تاکسی های فعال در آذربایجان غربی را 9 هزار و 845 دستگاه عنوان و بابیان اینکه همچنین 3 هزار و 784 دستگاه آژانس تلفنی زیر نظر شهرداری و 345 دستگاه ون در این ناوگان فعال است، گفت: در سطح استان 19 هزار و 184 تاکسی فعال بوده که از این تعداد 4 هزار و 160 دستگاه در ارومیه فعال هستند.

وی تاکسی را در سیستم حمل و نقل جهانی سیستمی لوکس دانست و ادامه داد:  برای نوسازی و توسعه ناوگان تاکسی رانی ارومیه 400 دستگاه درخواست شده که امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم ناوگان حمل و نقل عمومی ارومیه تقویت شود.

دبیر شورای ترافیک آذربایجان غربی متوسط عمر ناوگان حمل و نقل مسافر درون شهری در بخش اتوبوس را 8.3 سال و متوسط عمر ناوگان تاکسی رانی استان 7.7 سال اعلام کرد و گفت: نوسازی ناوگان حمل و نقل مسافر و توسعه این ناوگان هم اکنون با توجه به اتمام مراحل مطالعاتی BRT ارومیه برای کاهش ترافیک و تعداد خودروهای تک سرنشین نیاز ضروری است.

مطالعه طرح جامع ترافیک 8 شهر آذربایجان غربی

وی با بیان اینکه در حوزه مطالعات ترافیک، شهرها به 4 قسمت شهرهای بالغ بر 500 هزار نفر، بالغ بر 100 هزار نفر، 30 تا 100 هزار نفر و کمتر از 30 هزار نفر جمعیت تقسیم بندی شده اند، ادامه داد: مطالعات ساماندهی و طرح جامع حمل ونقل ارومیه بر اساس سند چشم انداز 20 ساله تدوین و راهکارهای کاهش ترافیک ارائه شده است.

دبیر شورای ترافیک آذربایجان غربی ایجاد محدوده های ممنوعه در بافت مرکزی شهر، پارکینگ های طبقاتی، ایجاد 2 خط BRT از راهکارهای کارشناسان برای کاهش بار ترافیک ارومیه است، ادامه داد: هم اکنون در شهرهای ارومیه، مهاباد، خوی، بوکان و میاندوآب با مشکلات ترافیکی مواجه هستیم و در شهرهای اشنویه، سلماس، شاهین دژ، نقده، سردشت، پیرانشهر، ماکو مطالعات طرح جامع ترافیک در انجام و مطالعات ترافیک تکاب در مرحله انتخاب مشاور است.

برچسب‌ها