بیرجند – خبرگزاری مهر: مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی از شناسایی سه گونه جدید محصولات گندم، جو و علوفه طی سال گذشته توسط محققان این مرکز خبر داد.

کاظم محمدپور در گفتگو با مهر، اظهارداشت: این مرکز در راستای تولید ارقام گیاهی مناسب با شرایط آب و هوایی منطقه و با عکملکرد بالا در سال گذشته و با همکاری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر موفق به معرفی سه رقم جدید گندم، جو و علوفه شده است.

وی اضافه کرد: این ارقام شامل رقم گندم افق، جو نیک و علوفه تریتیکاله سناباد بوده که به میزان قابل توجهی سبب افزایش تولید و درآمد کشاورزان خواهد شد.

محمدپور با اشاره به اینکه این استان در معرض تنش های شوری و خشکی خاک قرار دارد، افزود: این عوامل منجر به کاهش عملکرد کشاورزان می شود که با استفاده از ارقام جدید و مقاوم می توان عملکرد در سطح زیرکشت محصولات را افزایش داد.

وی با اشاره به اینکه این ارقام علاوه بر اینکه نسبت به ارقام قبلی حداقل 500 کیلوگرم افزایش عملکرد در واحد سطح دارند، بیان کرد: همچنین نسبت به برخی بیماری های رایج گندم نیز مقاوم هستند.

به گفته وی کشاورزان با دریافت این بذرها و کاشت آنها در شرایط تنش های شوری و خشکی خاک می توانند عملکرد را افزایش داده و  در واحد سطح بازدهی بیشتری داشته باشند.

مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی در خصوص ویژگی رقم گندم افق، تصریح کرد: برترین ویژگی این رقم مقطع شیشه ای، سختی بیشتر دانه و بیشتر بودن درصد پروتئین و گلوتین است، که باعث کیفیت بیشتر نان در نانوایی می شود.

محمدپور با اشاره به اینکه این رقم در مناطق دارای تنش های شوری آب و خاک در اقلیم معتدل نسبتا گرم کشور قابلیت کاشت دارد، افزود: همچنین مقاوم به خوابیدگی و ریزش و نیمه مقاوم به زنگ سیاه نژادUg99 است.

وی سنوات تحقیق این رقم را 12 سال عنوان کرد و بیان داشت: این رقم در اراضی مستعد کشور سبب افزایش تولید تقریبی 47 هزار تن گندم خواهد شد.

محمدپور همچنین به ویژگی رقم جو نیک اشاره کرد و افزود: این رقم سازگار به اقلیم معتدل و زمستان های سرد و دارای تنش خشکی آخر فصل است.

وی ادامه داد: همچنین مقاوم به بیماری سفیدک پودری، نیمه متحمل به خشکی آخرفصل و عملکردی دارای 500 کیلوگرم بیشتر نسبت به رقم شاهد جو نصرت از  دیگر ویژگی های این رقم شناسایی شده است.

وی سنوات تحقیق این رقم را 11 سال برشمرد و بیان کرد: در اراضی مستعد کشت سبب تولید سالانه 29 هزار تن جو خواهد شد.

مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی طرح تکثیر انبوه عناب به روش کشت بافت و اجرای طرح تکثیر انبوه زرشک و زنگ سیاه گندم را از طرح های تحقیقاتی امسال این مرکز عنوان کرد.

 

برچسب‌ها