کرج - خبرگزاری مهر: پژوهشگر پژوهشگاه مواد و انرژی کرج از ساخت نانوکامپوزیت های بیولوژیکی تزریق پذیر برای نقیصه های بافت نرم برای اولین بار در جهان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر شنبه در نشست خبری مسئولان و پژوهشگران پژهشگاه مواد و انرژی با خبرنگاران در خصوص آخرین دستاوردهای این پژوهشگاه در حوزه های مختلف به خصوص حوزه نانو برگزار شد.

مهری سهرابی مجری و پژوهشگر طرح نانوکامپوزیت های بیولوژیکی برای ترمیم نقیصه های بافت نرم و سخت در خصوص این طرح گفت: این ماده به شکل خمیر متشکل از دو جزء شیشه (به صورت پودر) و مایعی از پلیمرهای طبیعی ساخته شده است که بزرگترین خصیصه آن تزریق پذیری بالا است.

وی با بیان اینکه در پژوهشگاه موا دو انرژی یک گروه بایو- نانو مواد حضور دارند که تمام تحقیقات علمی دنیا را رصد می کنند، ادامه داد: این مواد بیشتر برای بازسازی استخوان در قسمت بافت سخت و بیماری بازگشت ادرار در کودکان در بافت نرم ساخته شده است که در قسمت بافت نرم برای نخستین بار در جهان اتفاق افتاده است.

سهرابی افزود: این خمیر باید از طریق سرنگ هایی با لوله هایی به قطر دو دهم میلیمتر وارد مجاری ادراری شده و به حالب می رسند و بر این اساس باید تزریق پذیری و پایداری بالایی داشته باشند که خوشبختانه طی تحقیقات و آزمایش های به عمل آمده ماده فوق هر دو ویژگی را دارا است.

پژوهشگر پژوهشگاه مواد و انرژی با اشاره به کاربرد این مواد در بافت سخت برای بازسازی استخوان، گفت: آزمایش های انجام شده بر روی مدل حیوانی (سگ) با نتایج کاملا موفقیت آمیزی مواجه بود.

وی ادامه داد: در حالت عادی بافت نرم پس از باز شدن پیچ و پلاک های ارتوپدی جایگزین حفره های ایجاد شده می شود و استخوان طبیعی نخواهد بود اما با جایگزینی این مواد علاوه بر جایگزینی سریع حفره ها استخوان پس از جایگزینی کاملا طبیعی خواهد بود.

سعید حصارکی رئیس پژوهشکده نانو مواد پژوهشگاه مواد و انرژی نیز در خصوص این طرح گفت: اگر آزمایش های مدل انسانی به نتایج مثبتی برسد، پس از مجوزهای وازرت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تولید صنعتی خواهد رسید.

وی گفت: اگر همکاری ها و حمایت های لازم از این طرح شود این مواد پس از یک سال در لیست دارویی متقاضیان قرار خواهد گرفت.