به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا موسوی نژاد صبح سه شنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه سکونت اتباع افغانی تنها در شهرستان بیرجند مجاز است، اظهارکرد: 600 تبعه افغانی غیر مجاز نیز در این استان شناسایی شده اند.
وی از اجرای طرح آمايش اتباع خارجی در خراسان جنوبي خبر داد و بیان کرد: این طرح در راستاي اجراي مصوبه كميسيون ساماندهي اتباع خارجي در استان اجرا می شود.
وی با بیان اینکه بر اساس اين طرح كليه اتباع افغاني موظف هستند با مراجعه به دفاتر كفالت در بيرجند و يا مراجعه به سامانه اينترنتي WWW.SAMANDEHI-NOBAT.IR ثبت نام کنند، افزود: تنها پناهندگان افغانستاني كه داراي گذرنامه يا كارت آمايش قبلي هستند مجاز به شرکت در این طرح هستند.
وی با بیان اینکه این طرح از 18 خرداد ماه در استان آغاز می شود، گفت: تا پیان وقت اداری 20 تیرماه اتباع افغانی می توانند برای ثبت نام مراجعه کنند.
وی با اشاره به تحصیل هزار و 200 نفر دانش آموز و 120 نفر دانشجو افغانی در استان ادامه داد: از مجموع دانشجويان 55 نفر داراي ويزاي تحصيلي هستند و بقيه داراي كارت آمايش هستند.
وی در خصوص سکونت سایر اتباع خارجی در استان نیز گفت: يك نفر پاكستاني (ساكن شهرستان درميان) و پنج نفر عراقي كه همگي داراي همسر ايراني مي باشند در بيرجند ساكن هستند.
ازدواج 91 تبعه خارجی با زنان ایرانی در خراسان جنوبی/ طرد دو هزا ر و 500 تبعه افغانی
مديركل امور اتباع و مهاجران خارجي استانداري خراسان جنوبي از شناسایی 91 مورد ازدواج اتباع خارجی با بانوان ایرانی در استان خبر داد و بیان کرد: از اين تعداد 82 مورد به صورت ثبت رسمي شده و بقيه به دلايل مختلف از جمله فقدان حضور همسر خارجي هنوز به صورت رسمي ثبت نشده اند.
وی با بیان اینکه تمامی مرزهاي استان به روي افغاني ها بسته و تحت كنترل است، تصریح کرد: سال گذشته دو هزار و 500 تبعه افغانی که از طریق سیستان و بلوچستان وارد استان شده بودند طرد و به کشورشان بازگشتند.
وی ادامه داد: از اين تعداد شش نفر براي چندميان بار بود كه به صورت غير قانوني وارد استان شده بودند.
موسوی نژاد با بیان اینکه اشتغال اتباع افغان در استان قبلا مشاغل سختي چون كار در كوره هاي آجر پزي، كشاورزي، معدن و قنوات بوده است، گفت: اكنون در ساخت و ساز بیشتر این افراد حضور دارند چون راحتر و درآمد بيشتري دارد.