شهريار افنديزاده در گفتگو با مهر با بیان اینکه در دوماهه ابتدای امسال 2 ميليون و 11 هزار تن معادل 94 درصد انواع كالاهاي نفتي و غيرنفتي از طریق حمل و نقل جاده ای ترانزیت شده است، گفت: ترانزیت 123 هزار تن معادل 6 درصد از طريق راهآهن انجام شده است كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ترانزيت جادهاي 5.13 درصد افزايش يافته است.
نماینده دولت در امر ترانزیت با اشاره به اینکه از مجموع كالاهاي ترانزيت شده، يك ميليون و 78 هزار تن را مواد نفتي و يك ميليون و 155 هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل دادهاند كه عمدهترين بخش مواد غيرنفتي كالاهايي نظير مواد سوختي، انواع پنبه، كالاهاي ساختماني، لوازم خانگي، وسايل نقليه باري و مسافري است.
وی تصریح کرد: در مجموع در دو ماه ابتداي امسال، بيش از 2 ميليون و 234 هزار تن كالا از كشور ترانزيت شد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته این رقم، 11 درصد افزايش يافته است.
افندی زاده در خصوص آمار ترانزیت خروج کالا از کشور، بیان کرد: در میان مرزهای کشور، بندرامام خمینی(ره) با 887 هزار تن معادل 5.37 درصد رتبه نخست ترانزیت خروج کالا را به خود اختصاص داده اند و پس از آن مرزهای بندرعباس، باشماق و لطف آباد در رده های بعدی قرار گرفتند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ترانزیت ورود کالا، تصریح کرد: از ميان مرزهاي كشور، پرويزخان با 824 هزار تن معادل 37 درصد فعالترين مرز در ترانزيت ورود كالا است و پس از آن مرزهای بندرعباس، بازرگان و سرخس در رتبه های بعدی مرزهای فعال قرار دارند.
نماینده دولت در امر ترانزیت به بيشترين حجم تردد كاميونهای حامل بار ترانزيتی اشاره کرد و افزود: از مبدأ عراق به مقصد امارات، از مبداء تركيه به مقصد تركمنستان و از مبداء امارات به مقصد عراق بیشترین حجم تردد کامیون ها بوده است که از 96 هزار دستگاه تعداد سفر كاميونهای حمل كننده كالاهای ترانزيتی، 52 هزار دستگاه معادل 54 درصد از سوی كاميون های ايرانی انجام گرفته است.