یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به چالشهای آموزش عالی در دولت یازدهم، بر پایان دادن به رنج تاریخی عدم ارتباط با نخبگان و توقف بی رویه رشته های بی کاربرد در جامعه تاکید کرد.

قاسم جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به چالشهای پیش روی دولت یازدهم در حوزه آموزش عالی، گفت: با آنکه مقالات علمی ایران از رشد بسیار خوبی در سطح جهان برخوردار است اما در تولید علم به تکنولوژی کاربردی و آنچه مناسب جامعه باشد هنوز راه زیادی باقی مانده است و تا افق چشم انداز فاصله زیادی داریم که دولت یازدهم لازم است به آن بپردازد. 

وی با تاکید بر در دسترس قرار گرفتن رادیو داروها، تاکید کرد: تکنولوژی باید تا آنجا پیشرفت کند که رادیو داروها در قفسه های داروخانه ها دیده و در دسترس نیازمندان قرار گرفته شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به یکی دیگر از چالشهای حوزه آموزش عالی در دولت یازدهم، گفت: در دولت دهم، ارتباط با نخبگان به خوبی برقرار نشد و این امر یک رنج تاریخی است، در برخی موارد هم شاهد بودیم که نخبگان از مردم فاصله گرفتند؛ بنابراین یکی از برنامه های دولت یازدهم در حوزه آموزش عالی بهتر است ارتباط با نخبگان باشد.

به گفته نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی، چالش جدی دولت یازدهم در زمینه مباحث فرهنگی دانشگاهها مطرح می شود.

جعفری در این باره، اظهار داشت: توجه صرف به تخصص یکی از مشکلات جدی است که در دانشگاهها شاهد آن هستیم و دروس عمومی را که نیاز دانشجویان است تنها به صرف بالا بردن معدل به آن نگاه می کنیم، در حالیکه اگر فردی درست تربیت شود جنبه های انسانی هم در این زمینه اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه از وزیر علوم درباره بحث فرهنگی دانشگاهها از وزارت علوم سوال دارم، گفت: از شش هفت ماه گذشته تلاش داشتیم از وزیر علوم در خصوص مباحث فرهنگی سوالاتی مطرح شود و عن قریب در صحن مطرح خواهد شد.

جعفری همچنین با انتقاد از رشد رشته هایی که متناسب با نیاز جامعه نیست، به رشته زبان و ادبیات عرب اشاره کرد و گفت: به جای طراحی رشته های مفید کاربردی، بسیاری از رشته ها رشد کرده اند که اصلاً به درد نمی خورند، مثلاً اگر در رشته ادبیات عرب به تربیت معلم احتیاج داشته باشیم آیا باید 100 هزار نفر در این رشته پذیرفته شوند؟ در حالیکه افرادی که در رشته های فنی و مهارتی دانش آموخته می شوند بیکار می مانند.

وی در بخش دیگر صحبتهای خود به رواج مدرک گرایی و بالا گرفتن تب مدرک گرایی در کشور، اظهار داشت: هر چند مهارت و تربیت نیروی متخصص در درجه اول اهمیت است اما اصولاً دانشجویی در دانشگاهها مورد تشویق قرار می گیرد که نمرات بالایی داشته باشد، در حالیکه در دنیا تب مدرک گرایی دیده نمی شود.