همدان – خبرگزاری مهر: معاون آموزشي و پژوهشي دانشكده پيراپزشكي همدان گفت: نسبت تعداد هيئت علمي به دانشجو در دانشکده پیراپزشکی همدان بسیار پایین است.

علی افتخاریان در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينكه نسبت تعداد هيئت علمي به دانشجو در این دانشکده بسیار پایین است، گفت: هم‌اكنون تعداد دانشجويان حدود 750 نفر و تعداد اعضاي هيئت علمي 15 نفر است.

افتخاریان تاکید کرد: بر اساس تجارب به دست آمده کلاس‌های با بيش از 25 دانشجو فاقد كيفيت مطلوب است.

دانشكده پيراپزشكي همچنان با مشكل فضاي فيزيكي مواجه است

معاون آموزشي و پژوهشي دانشكده پيراپزشكي با اشاره به مشكل كمبود فضاي فيزيكي عنوان كرد: با گذشت 11 سال از تأسيس دانشكده پيراپزشكي اين دانشكده همچنان با مشكل فضاي فيزيكي مواجه است.

وي دانشكده پيراپزشكي را از لحاظ تعداد دانشجو یکی از شلوغ‌ترین دانشكده‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان دانست و علت این موضوع را معرفی تعداد بسیار زیاد پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری از طرف سازمان سنجش دانست و افزود: این تعداد به مراتب بیش از میزان درخواست شده توسط دانشکده است.

دانشکده پیراپزشکی 11 سال قبل در همدان فعال شد

افتخاریان با بیان اینکه این دانشکده 11 سال قبل در همدان فعال شد و پیش از آن، رشته‌های تحصیلی علوم آزمایشگاهی، اتاق عمل، هوشبری، رادیولوژی و کتابداری به صورت پراکنده در درون ديگر دانشکده‌ها اداره می‌شد، گفت: پیش از این رشته علوم آزمايشگاهي فاقد گروه آموزشی مستقل بوده و امور آن با همکاری‌های فراگروهی و در دانشکده پزشکی انجام می‌شد.

وی گفت: با تأسیس دانشکده پیراپزشکی هر يك از این رشته‌ها گروه مستقلي تشكيل داد و به جذب نیروهای مورد نیاز خود پرداخت.

مدرسان مورد نياز دانشكده پیراپزشکی بايد از راه‌هاي دیگر نظیر حق‌التدریس تأمين شود

دكتر افتخاريان با اشاره به اشغال 9 پست سازمانی دانشکده پیراپزشکی توسط سایر دانشکده‌ها گفت: اين در حالي است كه مدرسان مورد نياز دانشكده بايد از راه‌هاي دیگر نظیر حق‌التدریس و یا درخواست از سایر دانشکده‌ها تأمين شود.

وي با بيان اينكه برگزاری دوره‌های كارآموزي دانشجويان در بیمارستان‌ها با مشکلاتی مواجه است، اظهار داشت: كمبود مربي آموزش باليني در این دوره‌ها، بايد با جذب و به خدمت‌گیری نیروهای جدید و نیز برنامه‌ریزی‌های دقیق رفع شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر پنج مربی براي گروههای اتاق عمل و هوشبري، دو نفر برای گروه علوم آزمايشگاهي و يك نفر برای گروه كتابداري و اطلاع‌رساني در اختیار دانشکده قرار دارند که با توجه و اهتمام بیشتر مسئولین دانشگاه، حداقل سه نفر دیگر به این مجموعه باید اضافه شوند.

وي ادامه داد:  آموزش بالینی دانشجویان در بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه باعث کمرنگ شدن شأن آموزشی بیمارستان‌های تابعه دانشگاه است.

وي گفت: متاسفانه در برخی از موارد مشاهده می‌شود که به دلایلی از‌ جمله نگاه انتفاعی به امور و نیز کاهش انگیزه بعضی از كاركنان مراکز درمانی، صبغه آموزشی این مراکز را کمرنگ كرده که نتیجه آن چیزی جز کاهش کیفیت آموزش دانشجویان و افت کارآيی آنها پس از فارغ التحصیلی نخواهد بود.

ارتقا کیفیت آموزش بالینی مدنظر باشد

افتخاريان پيشنهاد كرد: مسئولان آموزشي دانشگاه و نیز دانشکده‌ها به طور منظم، جلساتي را با رؤسا و مديران، سوپروايزر‌هاي آموزشي و مسئولان آموزشي بیمارستان‌ها برگزار كنند تا با ایجاد فضای همدلی، به بررسی راهکارهای عملی برای ارتقا کیفیت آموزش بالینی پرداخته شود.

وي همچنین به كمبود شدید تجهیزات و مواد آزمایشگاهی در تنها آزمایشگاه دانشکده اشاره کرد و خواهان اختصاص بودجه بیشتر برای تهیه ملزومات برای تجهیز این آزمایشگاه شد.

معاون آموزشي و پژوهشي دانشكده پيراپزشكي اضافه كرد: با توجه به نياز برخي از گروههای آموزشی، از مدرسان سایر دانشکده‌ها براي تدریس تعدادی از واحدهای درسی دعوت مي‌شود و انتظار می‌رود که گروه‌هاي آموزشي سایر دانشکده‌ها نسبت به معرفی مدرساني اقدام كنند تا از لحاظ مدرك تحصيلي، سابقه کار، کیفیت تدریس و جلب رضايت دانشجويان در سطح مطلوبی قرار داشته باشند.

مدیران گروههای آموزشی در تعیین مدرس برای هر واحد درسی از شیوه تدریس گروهی استفاده كنند

وي پيشنهاد كرد: مدیران گروههای آموزشی در تعیین مدرس برای هر واحد درسی، از شیوه تدریس گروهی یا روش چرخشی استفاده كنند.

وي با اشاره به اهميت رشته‌هاي پيراپزشكي گفت: تشخیص بسیاری از بیماریها بدون خدمات پاراکلینیکی نظیر  ‌آزمايشگاههای تشخيص طبي و راديولوژي امکان‌پذیر نیست.

وی گفت: حضور کارشناسان و کارشناسان ارشد رشته‌های اتاق عمل و هوشبری در مراکز حساسی نظیر اتاق‌های عمل و ICU در تأمین و حفظ سلامت بیماران نقش غیر قابل انکاری دارد.

وی تاکید کرد: بدون استفاده از خدماتی که کارشناسان و متخصصان اطلاع رسانی پزشکی ارائه می‌كنند، پیشرفت و توسعه علوم پزشکی غیر ممکن خواهد بود، بنابراین در صورتی که جايگاه و اهمیت رشته‌هاي پيراپزشكي در نظام سلامت، به خوبي تبيين شود، حل مشکلات این دانشکده، امکان‌پذیرتر خواهد شد.