به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه سنجابی پیش از ظهر دوشنبه در کارگاه آموزشی ارگونومی که با حضور 30 نفر از کاردانها و کارشناسان بهداشتی و مشاوران بهداشت محیط و حرفهای کارخانهها در شبکه بهداشت و درمان کبودراهنگ برگزار شد، گفت: واژه ارگونومي تلفيقي از دو واژه يوناني ارگو به معني كار و نومو به معني قانون است.
فاطمه سنجابی افزود: ارگونومی دانشي است كه به رابطه ميان انسان، ماشين و محیط پيرامون وی میپردازد و طراحی وسايل و دستگاههای مورد استفاده را به گونهاي پيشنهاد میکند كه راحتي، دسترسي، ايمني و بازدهی را بالا برده و دشواری، خطر، خستگي و هزینهها را كاهش میدهد.
کارشناس بهداشت حرفهاي مركز بهداشت همدان نيز گفت: در ارگونومي براي بهتر كار كردن باید كارهاي خستهكننده اصلاح شوند و ابزار كار بهبود يابد تا در نتیجه، كارگر راحت كار كند.
مهدی رستمی گفت: به عنوان نمونه در كار با ماشين تحرير، كليدها و در كار با اتومبيل عقربهها، فرمان، دنده، كليدها و پدالها همگي بايد به گونهاي جاسازي و طراحی شده باشند كه به سرعت و راحت در دسترس باشند و سلامت، رفاه و رضایت انسان را هنگام كار فراهم آورند.
رستمی ادامه داد: در كارهاي اداري، نامناسب بودن ميز يا صندلي يا ابزار كاري ديگر، عوارض مختلفي همچون ديسك، آرتروز و فشار خون را به دنبال دارد.
وی گفت: در محیطهای كاري بهترين كار براي تأمین رضايت خاطر و رفاه كاركنان، تعبيه ميزها و صندلیهای قابل تنظيم است كه میتوان به اندازه دلخواه ارتفاع آنها را تغيير داد.