فرحناز عزتی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: بارداری های پر خطر در سه دسته بارداری زیر 18 سال، بارداری بالای 35 سال و بارداری های مکرر و به فاصله کمتر از سه سال تقسیم بندی می شود.
وی با بیان اینکه در طی بارداری پر خطر سلامت مادر، جنین و یا نوزاد در حلول بارداری، زایمان و یا بعد از آن در معرض خطر است، اضافه کرد: این مهم می تواند در صورت بی توجهی منجر به مرگ و میر و یا ناتوانی مادر و جنین شود.
وی تاکید کرد: آشنایی با مراقبتهای پیش از بارداری برای زنان و دختران جوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در قالب بهداشت باروری در تمامی مراکز بهداشت شهری و روستایی اجرا می شود.
به گفته عزتی تمامی زنانی که قصد بارداری دارند حداقل سه ماه قبل از بارداری با مراجعه به مراکز بهداشت و تشکیل پرونده می توانند تحت مراقبت قرار گرفته و توصیه های بهداشتی لازم را دریافت کنند.
وی افزود: معاینه بالینی، آزمایش و سونوگرافی، ایمن سازی، تجویز اسید فولیک و مشاوره از جمله برنامه های پیش بینی شده برای ارتقا سطح آگاهی زنان در خصوص موضوع بارداری است.
وی با تاکید به اینکه بهداشت باروری شامل سلامت جسمی، روانی و اجتماعی اجزای سیستم باروری در سرتاسر حلول زندگی است، ادامه داد: علاوه بر این جلوگیری از بارداری های ناخواسته، کاهش مرگ و میر مادران به دلیل بارداری و زایمانهای مکرر، کاهش مرگ و میر نوزادان، کاهش سقط جنین و عوارض ناشی از آن، جلوگیری از سو تغذیه نوزادان و مادران و جلوگیری از زایمانهای زودهنگام و دیرهنگام از دیگر برنامه های پیش بینی شده در طرح بهداشت باروری است.