به گزارش خبرگزاري مهر، علی اکبر گروسی در جلسه تقدیر از فعالان عرصه صلح و سازش در مراجع انتظامی استان کردستان که با حضور فرماندهی انتظامی و مسئولان انتظامی استان کردستان برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر دستگاه قضا و نیروی انتظامی در استان کردستان تعامل خوبی دارند و همین امر موجب می شود این دو دستگاه در بحث پیشگیری با یک هم افزایی موجبات کاهش جرایم و در نهایت ورودی پرونده ها را فراهم آورند.
وی افزود: یکی از سیاست های کلی دستگاه قضا پرداختن به بحث پیشگیری و جلوگیری از وقوع جرم است و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در دادگستری ها بر این مبنا شکل گرفته است.
رئیس کل دادگستری کردستان ادامه داد: بعد از تشکیل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در دادگستری کردستان اقدامات خوبی انجام شده است و کسب رتبه های برتر در زمینه پیشنهادات و طرح ایده های مختلف و کارساز نایل آمده است.
گروسی یادآور شد: اکنون اقدامات سلبی و قهری در زمینه پیشگیری از وقوع جرم کارساز نیست، بلکه باید تمامی دستگاه ها و بخش ها به این مسئله ورود پیدا کنند و با آسیب شناسی و ریشه یابی ناهنجاری ها و بزهکاری ها، مانع از افزایش پرونده های ورودی به دادگستری ها شوند.
وی بیان کرد: هر چند بخشی از پیشگیری به قوه قضائیه و بخشی به نیروی انتظامی واگذار شده است، اما این بحث موضوعی فرا قوه ای است و تحقق آن همکاری سایر ادارات را می طلبد.
رئیس کل دادگستری کردستان اقدامات ایجابی در بحث کاهش جرایم را مقدم بر اقدامات سلبی دانست و گفت: از بین بردن ریشه های بزه در جامعه، فراهم کردن بستر صلح و سازش قبل از تشکیل پرونده در دادگستری و ریشه یابی جرایم از اقدامات ایجابی است که باید در اولویت قرار گیرد.
گروسی افزود: اگر چه کمبود در زمینه قاضی و کارمند در دادگستری استان وجود دارد، اما با این وجود از تمامی نیروی قضات در راستای ارائه خدمت به مردم استفاده می شود که افزایش اعتماد مردم به دستگاه قضا در این استان نتیجه این مسئله است.
نیروی انتظامی مددکار دستگاه قضا در بحث کاهش ورودی پرونده ها است
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان گفت: نیروی انتظامی علاوه بر انجام وظیفه ذاتی خویش در زمینه برقراری نظم و امنیت، مددکار دستگاه قضا در بحث کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری ها شده است.
حسن بابايي راه اندازی مرکز داوری در کانون وکلای دادگستری استان، راه اندازی مرکز داوری در اتاق بازرگانی سنندج، ظرفیت سازی داوری اتاق تعاون در طرح دعاوی مربوط به تعاون در اتاق تعاون استان و راه اندازی واحدهای صلح و سازش در بنیاد نهاد صیانت از خانواده دادگستری استان را بخشی از اقدامات معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان برشمرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان موثرترین و کم هزینه ترین اقدام برای پیشگیری از وقوع جرم را فعالیت های آموزشی و فرهنگی دانست و با عنوان اینکه امر پیشگیری از وقوع جرم پدیده ای کاملا فرابخشی است، بر همکاری و مشارکت اقشار مختلف جامعه و همه دستگاه های فرهنگی و اجرایی با دستگاه قضایی استان تاکید کرد.
بابایی افزود: نتیجه این اقدامات موجب فراهم شدن آرامش و امنیت اجتماعی برای تک تک افراد جامعه است.