به گزارش خبرنگار مهر، در عصری که زندگی با تکنولوژی و فناوری ادغام شده و فعالیت سنتی جای خود را به صنعتی داده قشری در حال زندگی در بین ما هستند که هیچ وقت رنگ صداقت را نباخته و به بیان مشکلات و آلام اجتماع پرداخته است ولي در اين ميان هستند افرادي كه ناخودآگاه و در شرايطي هم به صورت عمدي با تصميمات عجيب خود باعث بروز مشكلاتي براي اين قشر مي شوند.
خبرنگاران یاوران قلم به دست هستند که اولین نقش عمده را در کنار مسئولان برای سازندگی جامعه و ایجاد فضای مناسب برای زندگی مردم فراهم می کنند و البته در اين راه از خود مي گذرند تا براي مردم جامعه قدمي هر چند كوچك بردارند.
اگر چه شاید فعالیت این قشر زحمتکش بعضی وقت ها با بی حرمتی و نگاه های غربت انگیز روبه رو می شود و این درد همچنان در دل های آنها سنگینی می کند و برای همگان آشنا نیست اما عرصه خبر و اطلاع رسانی از جمله عرصه های اجتماعی است که حول محور مسئولان و همپای آنها در تکاپوی حل مشکلات جامعه است.
خبرنگارانی که الگوی آنها شهید صارمی ها هستند و در راه اعتلای رسالت خبری خود و توسعه همه جانبه کشور خود آگاه از جان خود می گذرند و به همين دليل است كه همواره روز 17 مرداد به فرصتي براي تقدير از اين قشر تبديل مي شود.
برای این قشر زحمتکش شاید شرایط جوی سخت سرما و گرما، روزهای تعطیل و ترک خانواده برای ساعت های متوالی و دور از شهر و دیار و صحنه های زشت و زیبا مهم نیست، مهم آگاهی بخشی به مردم و در کنار مردم بودن است و به همين دليل هم خبرنگاري جزو شغل هاي سخت و زيان آور قرار داده شده است.
شاید 17 مرداد و سالروز شهادت شهید صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی تلنگری باشد که به یاد این قشر که شبانه روز در سنگر اطلاع رسانی هستند و با مهر به آنها بنگریم آنهایی که باصداقت پای کار هستند.
نگاه مثبت مسئولان و جامعه است که می تواند پا به پای خبرنگار در کاهش مشکلات اجتماعی تاثیرگذار باشد و اگر این همسویی و همگرایی در جامعه نباشد تلاش های خبرنگار و عرصه رسانه بی ثمر است.
خبرنگاران علیرغم داشتن مشکلاتی فراوان از جمله بیمه، حق الزحمه کم، مسکن و سایر دغدغه ها در کمترین زمان در کنار مسئولان در انعکاس خبری حضور داشته و در این راه متحمل سختی های فراوانی می شوند.
از 365 روز سال فقط یک روز به عنوان روز خبرنگار نامیده شده و بنا بر ارج نهادن به فعالیت های اهالی اصحاب رسانه هر اداره و سازمان دولتي و يا در كنار آن بخش هاي خصوصي در حد توان خود و با میل خود از خبرنگاران فعال آن حوزه تقدیر به عمل می آورد که این امر در جایی خود هم حمایتی از این قشر کم درآمد است و هم تجلیل از زحمات فعالان این حوزه است.
طي چند سال اخير و به دليل عدم نظارت مناسب و همچنين نبود برنامه ريزي اصولي از سوي خانه مطبوعات كردستان همواره حاشيه هاي روز خبرنگار خيلي پررنگ تر از متن آن بوده است و در اين راستا نيز امسال هم هيئت مديره خانه مطبوعات كردستان در اقدامي بي سابقه با دادن هديه به خبرنگاران از سوي مديران ادارات دولتي مخالفت كرده و خبر از جمع آوري اين هداياي نقدي و توزيع عادلانه آن را مطرح كرده اند.
متاسفانه خانه مطبوعات استان کردستان در ابتکاری بی نظیر تقدیرهای خبرنگاران و تقدیر ویژه روز 17 مرداد ماه سال 1392 استانداری کردستان را به صندوقی که قرار است در آینده ای نه چندان نزدیک راه اندازی شود واریز کردند.
یکی از اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات استان کردستان در جمع خبرنگاران گفت: "ما قصد نداریم نان خبرنگاران را آجر کنیم و با اینکار ارزش خبرنگاران را بالا می بریم و تقدیرها را به صندوق حمایت از خبرنگاران واریز می کنیم و سپس آن را به صورت عادلانه بين آنها تقسيم مي كنيم".
در حالي اين عضو هيئت مديره خانه مطبوعات خبر از تاسيس و راه اندازي صندوق را مطرح مي كند كه البته تاكنون صندوقی تشکیل نشده و حتي در صورت تاسيس اين صندوق نيز بايد اين مهم از سوي مجمع عمومي يا فوق العاده خانه مطبوعات كردستان مصوب شود.
یکی از اعضای خانه مطبوعات كردستان نيز در اين رابطه اظهار داشت: چرا خانه مطبوعات کردستان به جای تصمیم گیری در مورد هدایای روز خبرنگار هنوز هیچ گونه اقدام مناسبی را در راستای رفع مشکلات خبرنگاران، درجه بندی خبرنگاران و ساماندهی فعالان این حوزه در استان انجام نداده است.
روناک کنعانیان افزود: در حال حاضر کمیته بانوان زيرمجموعه سراي روزنامه نگاران که با رای خبرنگاران زن استان و خانه مطبوعات فعالیت دارند از سوی خانه مطبوعات به رسمیت شناخته نشده اند و فعالیت آنها از سوی خانه مطبوعات نادیده گرفته می شود چگونه می توانند در مورد هدایای روز خبرنگار تصمیم بگیرند.
وی بیان کرد: صندوقی که امانت دار هدایای خبرنگاران است و قرار است در آینده وام به این قشر بدهد عملا غیر قانونی است چرا که خبرنگاران راضی به افتتاح چنین صندوقی نیستند و به دلیل تعداد زیاد خبرنگاران در استان پرداخت وام از طریق این صندوق عملا امکان پذیر نیست.
عضو کمیته بانوان یادآور شد: خانه مطبوعات کردستان باید هدف و آینده راه اندازی این صندوق را برای خبرنگاران استان ترسیم کند و سپس به فكر ساماندهي مسائل ديگر از جمله هداياي نقدي ادارات و سازمان هاي دولتي باشد.
اسعد فرهادي عضو هيئت مديره خانه مطبوعات كردستان نيز طي سخناني در خصوص دفاع از اين اقدام خانه مطبوعات استان افزود: تمامي برنامه هاي خانه مطبوعات استان با هدف حمايت كامل و جامع از اعضاي خانه مطبوعات در همه زمينه ها است.
وي تلاش براي ساماندهي نشست هاي مطبوعاتي و نحوه تجليل دستگاه هاي اجرايي استان از خبرنگاران را يكي از برنامه هاي خانه در راستاي حفظ شان و منزلت خبرنگاران عنوان كرد و گفت: تحقق اين تصميم با همراهي مسئولين دستگاه هاي اجرايي و حمايت استانداري و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي موجب مي شود تا فرصت برخي افراد سودجو در اين ميان برداشته شود و خبرنگاران واقعي با شان و منزلت بهتري از سوي متوليان امر مورد تجليل قرار گيرند.
فرهادي اظهار كرد: از اين به بعد بر اساس دستور استاندار محترم، دستگاه ها، سازمان ها و نهادهاي استان تمامي مصاحبه هاي مطبوعاتي و آيين هاي تجليل از خبرنگاران را با مدير خانه مطبوعات هماهنگ خواهند كرد.
وي اعتراض تعداد زيادي از خبرنگاران فعال و زحمتكش استان و اظهار گله مندي تعدادي از مديران ادارات و سازمان هاي استان را از دلايل اصلي اتخاذ اين تصميم براي حفظ شان و جايگاه خبرنگاران عنوان كرد.
فرهادي، حفظ حرمت و جايگاه تك تك خبرنگاران فعال استان از كم تجربه ترين تا پيشكسوت اين عرصه را از سوي همه مسئولين استان لازم و ضروري خواند و گفت: خبرنگاران كردستاني باصداقت، دلسوزي و همت و پشتكار خود در همه عرصه ها و مناسبت ها به عنوان يار و ياور مسوولين در عرصه اطلاع رساني، بيشتر از حد انتظار دين خود را اداء كرده اند، پس بايد شان و جايگاه اين عزيزان براي هميشه حفظ شود.
وي برخي كم تجربگي ها و ندانم كاري ها از سوي چند تن از خبرنگاران كردستاني را نشانه عدم شناخت آنها از رسالت اصلي صاحبان قلم و بانيان حقيقت دانست.
سخنگوي خانه مطبوعات استان كردستان گفت: خانه مطبوعات متعلق به تك تك خبرنگاران استان است بنابراين لازم است ارتباط بيشتري با خانه داشته باشند و هيات مديره خانه نيز بنا به تعهد خود پذيراي انتقادهاي سازنده و راهنمايي هاي اعضاي خانه هستند.
وي درج برخي انتقادها از خانه مطبوعات و يا انتقاد خبرنگاران از متوليان اين عرصه يا نقد از همكاران رسانه ها را در آستانه روز خبرنگار و يا بعد از برگزاري برنامه روز خبرنگار كاملا طبيعي و از خصوصيات اصلي اين عرصه بيان كرد.
متاسفانه سالی دیگر روز خبرنگار شد و خانه مطبوعات کردستان با ابتکار خود این روز را بر کام خبرنگاران استان تلخ کرد و در اقدامي عجيب و در فاصله تنها يكي دو روز مانده به روز خبرنگار با اين اقدام خود بار ديگر باعث شد تا حاشيه هاي اين روز از متن آن پررنگ تر شود.
خانه مطبوعات كردستان در حالي وارد اين موضوع شده كه تا اين لحظه اقدامي براي پيگيري مطالبات صنفي و حتي خواسته هاي خبرنگاران را انجام نداده است كه از آن جمله مي توان به عدم پيگيري وضعيت مسكن مهر خبرنگاران كردستان بعد از گذشت پنج سال و بلاتكليف بودن آن و در نهايت پيگيري نكردن عدم پرداخت هديه رئيس جمهور به شماري از خبرنگاران كردستان در طول سال سال گذشته اشاره كرد.
همكاري و تعامل بيشتر اعضاي هيئت مديره خانه مطبوعات كردستان با ساير اعضا در كنار حركت در مسير قوانين و مقررات و همچنين عمل به بندهاي اساسنامه خانه مطبوعات كردستان از جمله انتظارات اعضا است كه البته تاكنون در اين بخش ها به غير از وعده و حرف زدن بحثي عملي مشاهده نشده است.