بیرجند - خبرگزاری مهر: نوشیدن یک جرعه آب شیرین برای بیرجندی های آروز شده است و به رغم وعده های مسئولان در دوسال گذشته برای افتتاح پروژه تصفیه خانه آب این شهر هنوز زمان قطعی افتتاح مشخص نیست و تحقق رویای مردم به اما و اگرها گره خورده است.

به گزارش خبرنگار مهر، این  روزها برای خیلی از مردم کشور ما باز کردن شیر آب و نوش جان کردن آبی گوارا اتفاقی کاملاً طبیعی به نظر می ‌رسد؛ اما هستند شهروندانی در این مرز و بوم که در حسرت نوشیدن یک جرعه آب سالم، بی ‌بو و بدون طعم هستند.

روزانه تعداد زيادي از شهروندان بيرجند براي تهيه آب آشاميدني با کيفيت در تکاپو هستند، ظرف هاي بزرگ خالي آب در خودروها، روي موتورها يا در دست افراد گویای این است که دیگر خیلی از شهروندان سراغ آب لوله کشي نمي روند و براي تامين آب آشاميدني دچار زحمت مي شوند.

شش سالی می شود که مردم بیرجند منتظر افتتاح تصفیه خانه آب هستند و دوسالی هم هست که مسئولان وعده افتتاح این تصفیه خانه را می دهند اما دريغ از يک قطره آب شيرين!

آخرین باری که خوشحال شدیم گزارش مهر در خصوص وعده های محقق نشده مسئولان نتیجه داده اواخر اردیبهشت ماه بود که مسئولان آب منطقه ای خراسان جنوبی قول تحقق افتتاح این تصفیه خانه را در فاز اول تا پایان خرداد ماه امسال دادند اما خرداد که هیچ تیر و مرداد هم گذشت بازهم خبری از افتتاح نشد و این وعده ها همچنان ادامه دارد.

ترديدي نيست همراهي مردم با حکومت به مسئولان کمک مي کند در اداره بخش هاي مختلف موفق باشند اما شرط همراهي مردم اعتماد آن ها به صحت وعده ها و ثبات تصميمات مسئولان است که متاسفانه اخيرا اين صحت و ثبات کمتر مشاهده مي شود و بايد دغدغه اثرات منفي آن را در بين افکار عمومي داشت.

آسیب وعده های عمل نشده به اعتماد مردم

محمدی از شهروندان بیرجندی خواستار توجه بيشتر مسئولان به اجرای پروژه  تصفیه خانه آب شیرین شد و گفت: متاسفانه اين طرح دو سال است که به عنوان طرح آماده بهره برداري از زبان مديران منطقه به اطلاع عموم مردم مي رسد ولي تا کنون به بهره برداري نرسيده است.

وي دادن وعده به مردم و عملي نشدن آن را موجب دلسري مردم منطقه خواند و گفت: چرا هيچ دستگاه يا مسئولي در استان پيگير وعده هاي محقق نشده مديران استان نمي شود؟

يک شهروند بیرجندی دیگر نیز که  برای برداشت آب به بنده دره بیرجند  مراجعه کرده است، می گوید: از سه ساعت قبل اينجا منتظرم تا آب مورد نياز خود و ديگر افرادي را که سفارش داده اند از اين محل تامين کنم.

زاهدی ادامه می دهد: قیمت آب تصفيه گران شده و در توان ما نیست که از ایستگاه های تصفیه آب داخل شهر آب بخریم.

 وی در خصوص وعده مسئولان در افتتاح تصفیه خانه آب بیرجند بیان می کند: این وعده تکراری شده و فکر نمی کنم به این زودی ها قرار باشد آب شرین  در لوله کشی شهر جاری شود.

 وی بیان داشت: مردم وضعیت اقتصادی کشور را درک کرده اند و  برایشان بیشتر قابل درک است که پروژه  برای کمبود اعتبار دیر افتتاح می شود اما اینکه مسئولان بخواهند با شعور ما بازی کنند و هر بار وعده بدهند و باز زیر قول خود بزنند خیلی رنج آور است.

شهروند ديگري مي گويد: دختر 3 ساله ام دچار عفونت شديد ادراري است و سنگ کليه دارد، وقتي به دکتر مراجعه کردم علت بيماري او را استفاده از آب شرب عنوان کرد اما وقتي با مسئولان مربوط در مورد کيفيت آب و اين مشکل صحبت کردم به هيچ عنوان قبول نداشتند.

 وی با بیان افتتاح تصفیه خانه آب باید در اولویت اول مسئولان قرار گیرد، بیان داشت: مسئولان قول می دهند اما به آن عمل نمی کنند و این موجب بی اعتمادی مردم به مسئولان می شود زیرا اخیرا قول و وعده های محقق نشده زیاد هستند که پاسخگوی آن نیست.

 افتتاح تصفیه خانه در انتظار تامین آب

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی نیز در گفتگو با مهر در خصوص علت تاخیر مجدد در این پروژه گفت: به منظور راه اندازی آزمایشی و شروع بهره برداری از تصفیه خانه نیاز به احداث یا تقویت ایستگاه های پمپاژ آب از محل های تامین و اجرای خطوط انتقال به تصفیه خانه و اتصال تصفیه خانه به مخازن سطح شهر است.

 غلامرضا غلامرضایی عنوان کرد: با توجه به کاهش تخصیص اعتبارات و تاخیر در دریافت اعتبارات تخصیص یافته به پروژه و همچنین شرایط خاص پروژه به دلیل لزوم بهره برداری از خطوط انتقال قبلی و همزمان اجرای پروژه سامانه انتقال جدید و عدم امکان توقف در تامین آب مخازن ذخیره سطح شهر با توجه به مصرف بالای آب مشترکین  از جمله دلایل تاخیر در اجرای پروژه است.

به گفته وی برای راه‌اندازی تصفیه خانه نیاز به ورود دو هفته آب به صورت آزمایشی به مخازن وجود دارد که به دلیل مصرف بالای آب مشترکان در تابستان این مهم هنوز محقق نشده است.

 وی بیان داشت: پس از اجرای خطوط و تکمیل ایستگاه پمپاژ و سایر ابنیه فنی مورد نیاز و تامین آب ورودی تصفیه خانه مراحل راه اندازی اولیه تصفیه خانه آغاز خواهد شد.

وی پیشرفت فیزیکی تصفیه خانه را 90 درصد اعلام کرد و افزود: پیشرفت فیزیکی بخش اول پروژه خطوط ارتباطی تصفیه خانه با هدف تامین بخشی از آب ورودی مورد نیاز تصفیه خانه حدود 92 درصد است.

زمان قطعی افتتاح مشخص نیست/ نیاز اعتباری و هماهنگی با دستگاه های خدمات رسان

وی با تاکید بر اینکه پیگیری های لازم در خصوص تسریع در بهره برداری از تصفیه خانه در حال انجام است، عنوان کرد: بهره برداری کامل از تصفیه خانه مستلزم اجرای کامل خطوط ارتباطی است و اجرای این این بخش غیر از تامین منابع مالی لازم به دلیل اجرا در محدوده شه نیاز به هماهنگی با سایر دستگاه های خدمات رسان داشته و تعیین زمان قطعی برای بهره برداری وابسته به رفع این موارد است.

وي با بيان اينكه حذف فلزات سنگين موجود در آب و در نهايت بهبود و ارتقاي كيفيت آب شرب از اهداف ساخت اين تصفيه خانه است، گفت: اين طرح در فاز نخست بهره برداري، داراي ظرفيت ۶۴۰ ليتر بر ثانيه بوده و ظرفيت نهايي آن در پايان دوره طرح به ۹۲۰ ليتر بر ثانيه خواهد رسيد.

غلامرضايي افزود: اين پروژه با طول تقريبي ۳۰ كيلومتر لوله از نوع GRP ، چدن نشكن و فولادي، احداث چهار دستگاه ايستگاه پمپاژ و ۵۰ باب ابنيه فني كار انتقال آب از منابع زيرزميني به تصفيه خانه و آب تصفيه شده به مخازن آب شهر را انجام مي دهد.

460 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز تصفیه خانه آب بیرجند

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: به منظور تکمیل پروژه آبرسانی به شهر بیرجند شامل تامین و انتقال به ظرفیت 300 لیتر در ثانیه، تکمیل تصفیه خانه و اجرای کامل خطوط ارتباطی پروژه در شرایط فعلی نیاز به تامین 460 میلیارد ریال اعتبار است.

وی با بیان اینکه فاز نخست بهره برداري از تصفيه خانه آب شرب جزو پروژه هاي مهر ماندگار است، تصریح کرد: عمليات اجراي تصفيه خانه و 11.5 كيلومتر از خطوط ارتباطي آن كه مربوط به مخزن سراب مي باشد، به پايان رسيده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: اجرای عملیات لوله گذاری در بلوار پیامبر اعظم(ص) به سمت دشت علی آباد در حال انجام است و پیش بینی می شود با اعتبار موجود در سال جاری لوله گذاری به دشت علی آباد و اجرای ایستگاه پمپاژ آن جهت انتقال آب به تصفیه خانه و سپس توزیع در سطح شهر، صورت پذیرد.

غلامرضایی با بیان اینکه کل لوله گذاری خطوط ارتباطی مخازن و تصفیه خانه حدود ۳۰ کیلومتر درقطر هزار ،۸۰۰ و ۶۰۰ میلی متر است،گفت:در فازهای بعدی اجرای خطوط انتقال،از مسیرخیابان پاسداران به مخزن خیابان ۱۷ شهریور و مخزن پشت پلیس راه و همچنین اجرای  سه ایستگاه پمپاژ در دستور کار قراردارد که در صورت تامین اعتبار اجرا می‌ شود.

.................

گزارش: فاطمه زیراچی