به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمدجواد شوشتری با تاکید بر اینکه با وجود تمام اقدامات شهرداری تهران، ضعف قانونی در بحث برخورد با متخلفان موجب شده تا همچنان برچسب های تبلیغاتی روی در منازل و دیوارهای شهر نصب شود، گفت: هم اکنون بر اساس قانون، جریمه ناچیز مالی و در نهایت قطع ارتباط تلفنی برای جریمه متخلفان پیش بینی شده، اما متاسفانه این قانون هم کارساز نبوده و به نظر می رسد زمان بازنگری جدی تر در زمینه قوانین مرتبط با آن فرا رسیده است.
او با بیان اینکه این سازمان اقدامات بازدارنده محکمی برای مقابله با متخلفان برچسب های تبلیغاتی دنبال می کند، افزود: قطع برق، تلفن، اخطار به متخلفان و ترغیب و تشویق آنها به پاکسازی محلهایی که با برچسب ها کثیف شده اند، از جمله اقدامات بازدارنده برای مقابله با این معضل است.
شوشتری با تاکید بر اینکه براساس قانون در حال حاضر سخت ترین مجازات برای تخلفات تبلیغاتی، قطع خط تلفن و جریمه مالی اندک است، ادامه داد: این دو مجازات، عامل بازدارنده ای برای ارتکاب تخلفات تبلیغاتی در سطح شهر نبوده و افزایش گلایه های شهروندان از این بابت و تحمیل سالانه میلیاردها تومان به شهرداری برای پاک کردن این برچسب ها گویای این واقعیت است که شرکت های خدماتی که چنین شیوه ای را برای تبلیغ خود برگزیده اند، از چنین مجازاتی نگرانی ندارند.
به گفته او، پاکسازی مناطق آلوده از طریق انعقاد قرارداد با پیمانکاران و تشویق شهروندان به منظور احتراز از تبلیغات غیرمجاز و اغتشاشات بصری توسط تبلیغات فرهنگی به عنوان مهم ترین اقدامات این سازمان برای مقابله با این معضل است.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با اشاره به اینکه سازمان زیباسازی به تنهایی نمی تواند این معضل را برطرف کند، ادامه داد: مطابق بند 9 مصوبه 6 مهرماه 1391 که در شهرداری منطقه 8 از سوی سازمان خدمات شهری به تصویب رسید، مناطق 22 گانه شهرداری تهران راسا و به صورت جداگانه مقابله با متخلفان را دنبال می کنند.
او با تاکید اینکه اقدامات مناطق 22 گانه شهرداری تهران در راستای کمک به سازمان زیباسازی شهر تهران صورت می گیرد، گفت: با توجه به گستردگی این گونه تبلیغات ( نصب برچسب، تراکت و غیره ) مناطق 22گانه نیز مانند سازمان اقداماتی در خصوص پاکسازی مناطق آلوده و معرفی اشخاص متخلف انجام می دهند. مناطق هم با پیگیری های قانونی و تشکیل پرونده های قضایی در این امر سازمان زیباسازی را یاری می کنند.
به گفته شوشتری، از طریق شورای حل اختلاف تهران، احکام پرداخت خسارت توسط متخلفین صادر شده است و در سال 1391 تعداد پرونده های تشکیل شده در شورای حل اختلاف 765 فقره بوده که 55 پرونده منتهی به صدور حکم و تعداد 118 فقره نیز با مراجعه مستقیم متخلف به سازمان و پرداخت خسارت قانونی مختومه شده است.