مشهد - خبرگزاری مهر: اعلام راه يافتگان به مرحله نهايي اولين جشنواره‌ پرده‌خواني رضوی، طرح احسان ماندگار یاری بخش همه گیر شدن وقف در جامعه و بهره‌مندی پژوهشگران داخلی و خارجی از 2200 دست‌نویس کهن و کتاب چاپ سنگی عناوین سه خبر فرهنگی خراسان رضوی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدير كل كانون پرورش فكري كودكان ونوجوانان خراسان رضوي گفت: راه ‌يافتگان به مرحله نهايي اولين جشنواره پرده‌خواني رضوي در دو بخش رقابتي و غير رقابتي كه به ميزباني كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در مشهد مقدس برگزار مي‌شود معرفي شدند.

راضيه باباخاني اظهار کرد: هیئت داوران بعد از بررسي 118 اثر درطي دو مرحله اسامي راه يافتگان به مرحله نهايي جشنواره را در دو بخش رقابتي و غير رقابتي معرفي كردند.

مدير كل كانون پرورش فكري كودكان ونوجوانان خراسان رضوي گفت: در بخش رقابتي از بين اعضاي شركت كننده مسافر كاروان از استان اصفهان، سقاخانه اسماعيل طلا از خراسان رضوي، نزول باران از استان خوزستان و نماز باران از استان كرمان به مرحله نهايي راه يافتند.

باباخانی بیان کرد: در بخش مربيان شيران پرده، سرخ و سبز و مرد سلماني از خراسان رضوي و سرود باران ازاستان تهران از سوي هیئت داوران براي رقابت در بخش نهايي انتخاب شدند.

وی افزود: در بخش غير رقابتي نيز ضامن آهو از آذربايجان شرقي، منتشاء از تهران، ضامن آهو از اصفهان، معجزات امام رضا(ع) و گوهر شاد خاتون از خراسان رضوي، توبه از گلستان به مرحله نهايي دعوت شدند.

مدير كل كانون پرورش فكري كودكان ونوجوانان خراسان رضوي افزود: بنا به نظر هیئت داوران با عنايت به تجربه سال نخست برگزاري اين جشنواره، نياز به امر آموزش و  تربيت مربي علاقه مند به اين هنر اصيل در مراكز فرهنگي هنري احساس مي شود، همچنين پرداختن به مقوله پ‍ژوهش و تحقيق كاربردي و عملياتي با هدف بازآفريني خاص آثار كودكان و نوجوانان در متون پرده‌خواني، تصويرگري و تصويرسازي پرده‌ها و شيوه‌هاي نقالي و پرده‌خواني ( قصه گويي تصويري  و ... مي تواند زمينه‌ساز اجراي مطلوب و موثر برنامه پرده‌خواني توسط مربيان و اعضاي كانون سراسر كشور باشد.

باباخاني در رابطه با بخش غيررقابتي نيز گفت: داوران آثار دعوت شده را به لحاظ خلاقيت‌هاي خاص و تفاوت‌هاي هنري شاخص، انتخاب و در جهت تقويت فعاليت پرده‌خواني در مراكز فرهنگي هنري و معرفي كرده‌اند.

طرح احسان ماندگار یاری بخش همه گیر شدن وقف در جامعه

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: وقف برکت های زیادی برای جامعه اسلامی دارد و طرح احسان ماندگار که یک فکر جدید در این زمینه است به همه گیر شدن وقف کمک می کند.

سعید سرابی با بیان اینکه وقف یک سنت حسنه اسلامی است که تعالیم دینی و اعتقادی ما را به سوی آن هدایت می کند، اظهار کرد: وقف می تواند در جامعه امروز به عنوان یک مقوله اجتماعی مطرح شود که می تواند کمک اثربخشی در زمینه حل بسیاری از معضلات اجتماعی و فرهنگی باشد.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی انجام کار فرهنگی و تبلیغی را بهترین راه برای ترغیب مردم به منظور انجام سنت حسنه وقف عنوان کرد و افزود: ریشه دارکردن باورهای دینی مردم، افزایش آگاهی مردم در ارتباط با فرهنگ وقف و اهمیت انجام آن، بیان جایگاه اوقاف در اسلام و جوامع اسلامی از مهم ترین راهکارهای ترویج این فرهنگ در جامعه است.

سرابی با اشاره به اینکه وقف از مشتقات فرهنگ عمومی مردم است، بیان کرد: نتیجه وقف که عامل تعدیل ثروت در جامعه اسلامی میان ثروتمندان ونیازمندان است، همواره سبب خیر بوده و بسیاری از پیشرفت های مسلمانان ناشی از  این سنت در جامعه اسلامی بوده است.

وی با اشاره به طرح ملی احسان ماندگار، بر جنبه فرهنگی وقف و اثرات مثبت آن در جامعه تأکید کرد و اظهار کرد: این طرح ملی یک فکر و ایده نوین در عرصه وقف است که می تواند گام های خوبی را در راستای همه گیر کردن این سنت حسنه در جامعه بردارد.

بهره‌مندی پژوهشگران داخلی و خارجی از 2200 دست‌نویس کهن و کتاب چاپ سنگی

مسئول تالار محققان کتاب‌های خطی گفت: از آغاز سال جاری تاکنون، پژوهشگران داخلی و خارجی از 2200 دست‌نویس کهن و کتاب چاپ سنگی گنجینه مخطوطات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بهره‌مند شده‌اند.

حسنعلی فریدونی اظهار کرد: این تالار از آغاز سال جاری تاکنون، فایل دیجیتال و میکروفیلمِ 2200 دست‌نویس کهن و کتاب چاپ سنگی را در اختیار پژوهشگران داخلی و خارجی قرار داده است.

مسئول تالار محققان کتاب‌های خطی با اشاره به این که این خدمات به صورت حضوری و غیر حضوری از طریق خدمات اینترنتی و ... به پژوهشگران سراسر کشور و خارج از کشور ارائه شده است، اظهار کرد: بیش از 800 نفر از پژوهشگران به صورت حضوری از این خدمات استفاده کرده‌اند.

وی بیشترین موضوع‌های مورد تقاضا را در حوزة فقه، اخبار، ادعيه، ادبيات، عقايد، عرفان، تاريخ، تفسير، هيئت و نجوم، پزشكي و ریاضیات دانست و خاطرنشان کرد: «پژوهشگران و مراجعان، علاوه بر استفاده از 115 ساعت خدمات اینترنتی، از پنج هزار و چهارصد دقیقه مشاورة تلفنی کارشناسان این تالار نیز بهره‌مند شدند».

فریدونی با تأکید بر این که تالار محققان کتاب‌های خطي، جهت استفادة فهرست‌نگاران، کتاب‌شناسان، استادان، دانش‌پژوهان، نویسندگان و دانشجویان در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: معرفی پژوهشگران به کارشناسان اداره مخطوطات، جهت کسب اطلاعات در زمینة دست‌نویس‌های کهن نسخه‌شناسی و کتاب‌شناسی و انواع خطوط رايج در این دست‌نویس‌ها، از دیگر خدمات تالار محققان کتاب‌های خطی است.

برچسب‌ها