به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی دهقانی در جلسه کمیته ساماندهی و توانمندسازی امور اجتماعی سکونت گاه های غیررسمی استان اظهارکرد: در رسیدگی به مسایل سکونتگاه های غیر رسمی استان توجه به مسایل اجتماعی و فرهنگی در اولویت کار دستگاه های اجرایی قرار دارد.
وی ادامه داد: در همین راستا استانداری به عنوان دستگاه هماهنگ کننده و ستاد اجرایی زمینه ارتباط فرمانداری ها و دستگاه های فرهنگی و اجتماعی در زمینه مبارزه با حاشیه نشینی را فراهم می کند.
دهقانی فعالیت در حوزه توانمندسازی سکونت گاه های غیررسمی را از اولویت های معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری دانست و اظهار داشت: اهتمام دفتر امور اجتماعی و فرهنگی به عنوان زیرمجموعه این معاونت، هماهنگی و نظارت بر اجرایی شدن برنامه های کمیته یادشده است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر لزوم توجه همه جانبه دستگاه های اجرایی استان به مباحث نرم افزاری و سخت افزاری برنامه های تدوینی خود جهت مبارزه با معضل حاشیه نشینی گفت: با تدوین یک دیدگاه برنامه ریزی شده، جلوگیری از انجام اقدامات جزیره ای، استفاده بهینه از منابع مالی، کمک خیران و توجه ویژه به اولویت های کاری هر دستگاه اجرایی، می توان از ظرفیت های موجود استفاده بهینه را برد.
دهقانی افزود: در حوزه انجام اقدامات اجرایی جهت مبارزه با حاشیه نشینی بایستی از ظرفیت سازمان های مردم نهاد استفاده و جهت برون سپاری اقدامات به بخش خصوصی اقدام کرد تا سرعت و کیفیت اجرای طرح های برنامه ریزی شده افزایش یابد.
وی با بیان این که کمیته ساماندهی و توانمندسازی اجتماعی و فرهنگی استان برنامه های خود در راستای مقابله با آسیب های اجتماعی و فرهنگی توسعه ی سکونت گاه های غیرمجاز را ارایه داده است، بیان کرد: در این مرحله ادارات دست اندرکار بایستی پروژه های عملیاتی و نقطه نظرات تکمیلی خود برای اجرای مطلوب برنامه های مورد نظر کمیته ساماندهی را ارایه دهند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی از برگزاری جلسات تخصصی با دیدگاه تلفیقی میان دستگاه های اجرایی به منظور بررسی راهکارهای اجرای پروژه های مصوب خبر داد.
دهقانی در ادامه به بررسی طرح اردوهای ترنم پرداخت و اظهار داشت: این طرح در سال 91 با 700 میلیون تومان اعتبار و با هدف کمک رسانی فرهنگی به 10 هزار نفر از ساکنان سکونت گاه های غیر رسمی مشهد توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) به مرحله اجرا درآمد.
وی تصریح کرد: این طرح به سبب میزان اثرگذاری بالا، پوشش وسیع و امکان حضور خیران در سطح کشور مقام نخست را کسب کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی با بیان این که در شهرهای مشهد، سبزوار، تربت حیدریه و نیشابور به ترتیب 66، 7، 8 و 7 محله شهری وجود دارد، ابراز امیدواری کرد: با ارایه برنامه های کوتاه مدت دستگاه های اجرایی و مشخص شدن طرح ها با هدف آسیب شناسی و رفع معضلات اجتماعی در محلات حاشیه ای این شهرستان ها، زمینه ساماندهی سکونت گاه های غیر رسمی استان در آینده نزدیک فراهم شود.