به گزارش خبرنگار مهر، علی مرادی که در حال حاضر دارای کرسی دبیرکلی کنفدراسیون وزنهبرداری آسیاست نسبت به آینده وزنهبرداری ایران ابراز نگرانی کرد. وی که پیش از این سابقه ریاست فدراسیون وزنهبرداری ایران را بر عهده داشت با حضور در خبرگزاری مهر، در خصوص اختلافاتی که بین پنج وزنه بردار المپیکی با مسئولان حال حاضر فدراسیون وزنهبرداری به وجود آمده توضیحاتی را ارائه کرد.
مرادی همچنین به عنوان یک کارشناس ورزشی از انتخاب سیدرضا صالحی امیری به عنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان دفاع کرد و وی را گزینه خوبی برای این سمت برشمرد. مرادی بیستمی کاروان ایران در بازیهای نوجوانان آسیا در نانجینگ چین را هم زنگ خطری برای ورزش کشور دانست و برای بازیهای آسیایی 2014 اینچئون ابراز نگرانی کرد. مشروح گفته های علی مرادی با خبرگزاری مهر در پی میآید.
بودجه الان با زمان ما قابل قیاس نیست
17، 18 سال پیش که به فدراسیون وزنهبرداری آمدم 17، 18 میلیون تومان بدهکار بودیم اما ببینید در المپیک 2000 سیدنی دو مدال طلا کسب کردیم. من مشکل کمبود بودجه را قبول دارم اما ببینید بودجه الان با آن زمان قابل قیاس است؟ فکر میکنم ما در خصوص کار کارشناسی ضعیف عمل کردهایم. وزنهبرداری در حال حاضر چندین برابر زمان حضور من بودجه میگیرد اما فکر میکنم ریخت و پاشها زیاد شده است. در واقع بَرجها بیشتر از خرجها شده است.
المپیکی های وزنهبرداری انتظارات بجایی دارند
باید به انتظارات قهرمانان ملی توجه کرد که انتظارات بجایی هم هست. من اعتقاد دارم این مشکل بهتر است هرچه زودتر حل شود تا وزنهبرداری کشور که رشته مدال آور و افتخارآفرینی است ضربه نخورد. طبق قوانین، وزنهبرداران حاضر اگر بخواهند در جهانی لهستان شرکت بکنند هم نمیتوانند چون طی یک سال و طبق قوانین وادا اسامی وزنه برداران باید در چهار نوبت به فدراسیون بین المللی اعلام شود. افرادی که در این فهرست باشند میتوانند در مسابقات بینالمللی شرکت کنند.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری باید بیطرف باشد
حسین رضازاده چنانچه میخواهد این مشکل زودتر حل شود باید بیطرفانه وارد عمل شود. در غیراینصورت کار پیش نمیرود. من پیش از این با سرمربی تیم ملی هم صحبت کردهام و گفتهام باید با تعامل مشکلات را حل کرد.
به طور رایگان کلاس علم تمرین برگزار میکنیم
ما در کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا در نظر داریم 30 نفر از کشورهای آفریقایی و 30 نفر از کشورهای آسیایی را به طور رایگان تحت آموزش متدلوژی علم تمرین قرار دهیم. این کلاسها در ازبکستان انجام میشود و ما به فدراسیونهای مربوطه از جمله ایران نامه زدهایم. همچنین در نظر داریم به میزان 50 میلیون تومان وسایل وزنهبرداری به طور رایگان در اختیار کشورهای آسیایی و آفریقایی قرار دهیم. این وسایل وزنهبرداری به همت سجاد انوشیروانی در اختیار آموزش و پرو.رش استان اردبیل قرار می گیرد چون فدراسیون وزنه برداری ایران این کمک را قبول نکرده است.
مسابقات کنفدراسیون آسیا - آفریقا را برگزار میکنیم
در نظر داریم مسابقات وزنهبرداری کنفدراسیون آسیا - آفریقا را در سال 2014 به میزبانی ازبکستان برگزار کنیم. کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا هزینه سه ورزشکار ، یک مربی و یک کادر فنی را برای حضور در این رقابتها پرداخت میکند. من در حال حاضر به صورت دورهای دبیرکل وزنهبرداری آفریقا هم هستم.
آسیا افتخار وزنهبرداری دنیاست
ببینید از 15 مدال طلای المپیک 2012 لندن 13 مدال را آسیاییها بردند. این به این دلیل بوده که هیات رئیسه، فعال بوده و حمایت خوبی از وزنهبرداری به عمل آورده است. ضمن اینکه وزنهبرداری در حال حاضر در آسیا به یک ورزش محبوب بدل شده است. سطح وزنهبرداری آسیا در حال حاضر هم از لحاظ کیفی و هم کیفی ارتقا پیدا کرده است.
سربازی بودم که فرمانده شدم
به دلیل برخی خودخواهیها و خودشیفتگیها، در کمیته فنی فدراسیون جهانی نمانیده نداریم. ما جایگاه اصلی خود را پس از 30 سال از دست دادهایم. چیزی نمانده بود که به دلیل عملکرد ضعیف، همین جایگاه دبیرکلی را هم از دست بدهیم. من پیش از این در این نظام سربازی بودم که امروز به یک فرمانده بدل شده و بسیاری از کشورها پشت این فرمانده حرکت میکنند. ما به دلیل درگیریهای داخلی، این کرسیها را به بیگانهها میدهیم.
حرکت گلخانهای اثر مقطعی دارد و ماندگار نیست
در نانجینگ چین بیستم شدیم چون از اهداف اساسی دور شدیم. این نشان میدهد که مسئولان و متولیان امر در خصوص ورزش دانشآموزی، پایه و زیربنایی حوصله به خرج ندادهاند. به نظر من دلیل اصلی این امر این است که مدیریت استراتژیک نداشتهایم. من به عنوان یک تحصیلکرده امر ورزش میگویم که ورزش یک پدیده اجتماعی است و با یک برد شادی اجتماعی ایجاد میشود و به عکس با یک باخت، مردم سرخورده میشوند. با کار گلخانهای شاید بتوان به طور مقطعی نتیجه گرفت اما ماندگار نیست و بی ارزش است. این هم که میگویند چون پول نداشتیم بیستم شدیم را من قبول ندارم. من کشوری را میشناسم که با حمایت خود ما در این بازیها شرکت کرد و بالاتر از ایران قرار گرفت. کشوری که درگیر جنگ و مسائل حاشیهای است.
انتخاب صالحی امیری فرصت است
صالحی امیری نزدیکترین شخص به رئیس جمهور است و از آنجایی که در مدیریت کلان فعالیت کرده بی تردید میتواند در عرصه ورزش تاثیرگذار باشد. فکر میکنم انتخاب ایشان به عنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان یک فرصت است و نمایندگان مجلس باید با چنین نگاهی مسائل را تحلیل کنند. انتخاب کیومرث هاشمی به عنوان مدیر کل حوزه وزارتی وزارت ورزش و جوانان نشان می دهد که ایشان از تدبیر و درایت برخوردار هستند.
انتخابات باید دموکرایتک باشد نه با ضرب و زور
در حال حاضر 13 فدراسیون با سرپرست اداره میشوند که من اعتقاد دارم باید انتخابات هر چه سریعتر برگزار شود و به مجمع هویت ببخشیم. با ضرب و زور کار پیش نمیرود و باید شاهد برگزاری انتخابات دموکرایتک باشیم. به عنوان مثال فدراسیون تیر و کمان باید با مطالعه مورد بررسی قرار بگید و مشکلات برطرف شود.
از جلسات شورای عالی ورزش چه خبر؟
در هشت سال گذشته یک بار هم جلسه شورای عالی ورزش کشور تشکیل نشد. رئیس جمهور طبق قانون رئیس شورای عالی ورزش کشور است و باید طرحهای زیربنایی ورزش در این شورا بررسی شود. با برگزاری این جلسه میتوان بخش اعظمی از مشکلات ورزش کشور را برطرف کرد و این شورا میتواند با بحث نظارتی خود گام بلندی در جهت رشد ورزش داشته باشد. من آدم خوشبینی هستم و امیدوارم که شاهد برگزاری این جلسات که در نهایت به پیشرفت ورزش منجر می شود، باشیم.
فرصتی تا اینچئون نیست، مسئولان چکار کرده اند؟
بینید مسئولان کمیته ملی المپیک پس از گذشت سه سال از بازیهای آسیایی 2010 چه کرده اند. ما در دوره قبلی این بازیها چهارم شدیم اما در حالی که حدود 380 روز تا آغاز این بازیها زمان داریم، کار اساسی انجام ندادهایم. از المپیک هم یک سال گذشته و ببینید با قهرمانان چه برخوری داشته ایم. کسب عنوان بیستمی نوجوانان هم نشان می دهد آینده خوبی در انتظار ورزش کشور نیست.
کار زیربنایی حوصله میخواهد
باید برای ورزش دانش آموزی چه در بعد قهرمانی و چه در بعد همگانی سرفصل باز کنیم. بهداشت روانی ورزشکاران باید مورد توجه قرار بگیرد و چشم انداز 1404 که مورد تایید مقام معظم رهبری هم هست، عملیاتی شود. در خصوص کار زیربنایی باید حوصله به خرج داد چراکه زودبازده نیست. با برنامههای چهار ماهه و شش ماهه به جایی نمیرسیم.
با گل بازیکنی به جام جهانی رفتیم که محصول ما نبود
ایران با گلهای "رضا قوچان نژاد" به جام جهانی 2014 برزیل صعود کرد. اما آیا این بازیکن محصول ورزش ایران است؟ این نشان میدهد که کار زیربنایی نکردهایم. آقای سرپرست وزارت ورزش باید کلاننگر باشد و یک مدیر استراتژیست. قوچان نژاد بازیکن دوملیتی است و از فوتبال ما به این جایگاه نرسیده است و محصول دیگران است. اکنون وظیفه خطیر وزارت ورزش و جوانان است که نگاهی پایه و اساسی به همه رشتهها داشته باشد.