به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد سالک صبح پنج شنبه در اختتامیه اجلاس سراسری نماز با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به این اجلاس سراسری اظهار داشت: پیام پربار ایشان و به ویژه بخش پایانی این پیام حاوی نکات بسیار مهمی بود که ضرورت دارد دستگاههای مرتبط برای رفع این دغدغه ها و مسائل پیگیری کنند.
وی همچنین با اشاره به سخنان روز گذشته رئیس مجلس در مورد پیگیریهای مجلس در حوزه نماز عنوان کرد: در یکی از جلسات مجلس آقای قرائتی در جلسه ای غیرعلنی مطالبی را در این زمینه مطرح کردند که با توجه به اینکه بنده این مطالب را یادداشت کردم میتوان صحبتهای ایشان را در قالب 15 محور جمع بندی کرد.
ایجاد کمیته تقویت کننده برنامه های حوزه نماز و مساجد در مجلس
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس تحت تاثیر دلسوزی صادقانه حجت الاسلام قرائتی قرار گرفت و رئیس مجلس دستور دادند که کمیسیونهای فرهنگی، عمران، بودجه و اقتصاد و آموزش عالی کمیته ای را در راستای پیگیری مطالب مطرح شده تشکیل دهند.
حجت الاسلام سالک افزود: فردای آن روز در خدمت روسای کمیسیونهای یاد شده اولین جلسه این کمیته را بهعنوان تقویت کننده مسئله نماز و مساجد و متعلقات آن تشکیل دادیم و مقرر شد که جلسه دوم را با حضور خود آقای قرائتی تشکل دهیم که چون به تعطیلات برخورد کرد احتمالا این جلسه در مهرماه تشکیل شود.
وی با بیان اینکه در حوزه ترویج فرهنگ دینی کمیسیون فرهنگی مجلس برای بودجه سال 92 سه سیاست در کمیسیون تدوین و بر اساس این سیاست ها بودجه 92 را بستیم، افزود: تقویت حوزه های علمیه سراسر کشور، حمایت از مجموعه کانونها و مراکز فرهنگی از جمله ستاد اقامه نماز و همچنین تقویت مراکز تحقیق و پژوهش در حوزه دین از جمله این سیاستها بوده است.
بسیاری از دستگاهها پول فرهنگی می گرفتند ولی اثری از آنها نیست
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در این راستا کمیسیون فرهنگی جدول شماره 12 را که در آن فهرست دستگاههای مختلف فرهنگی که بودجه حمایتی می گرفتند را بررسی و پایش کرد که در نهایت به 70 دستگاه رسید.
حجت الاسلام سالک افزود: در این بررسیها متوجه شدیم که بسیاری از این دستگاهها پول گرفتند ولی اثری از آنها نیست که با توجه به این امر برخی دستگاهها را حذف کردیم و آنچه جای تامل داشت این بود که هیچ کدام از این دستگاهها سراغ ما نیامدند و معلوم شد بودجهای را با ارتباطاتی میگرفتند و میرفتند ولی کمیسیون فرهنگی با نظارت اینها را کنترل کرد.
وی یادآور شد: همچنین در این زمینه کمیتهای را با حضور نماینده کمیسیون فرهنگی، اقتصادی، نماینده رئیس جمهوری و دستگاههای مرتبط به تصویب مجلس رساندیدم و 160 میلیارد تومان بودجه سنگین حمایتی را بر اساس ارزیابی عملکرد دستگاهها و پیشرفت کارشان و همچنین بررسی دقیق مصوب کردیم تا این بودجه بر حسب نیاز دستگاههای توزیع شود. این بودجه در اختیار کمیسیون فرهنگی و کمیته ای که مصوب مجلس شد قرار دارد.
هزینه برق، آب و گاز مساجد را در بودجه 92 رایگان است
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین به روند تصویب بودجه فرهنگی در قالب بودجه سال 92 در مجلس اشاره کرد و بیان داشت: در بودجه 92 که تنظیم شد چند تا اتفاق خوب در این حوزه افتاد.
حجت الاسلام سالک عنوان کرد: در بودجه سال 92 کمیسیون فرهنگی تلاش کرد برای اینکه هزینه برق، آب و گاز مساجد را رایگان کند که این امر در مجلس نیز تصویب شد و اگر گاهی برق و آب و گاز مساجد قطع می شود مربوط به معوقات سالهای گذشته است ولی برای سال 92 هیچ مشکلی وجود ندارد.
اختصاص هفت هزار میلیارد تومان به حوزه مساجد و مصلاها
وی همچنین به وضعیت اعتبارات مربوط به حوزه فرهنگ دینی در بودجه سال 92 افزود: کمیسیون فرهنگی در بودجه سال 92 در جدول سه و پنج سرجمع تحت دو عنوان اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ملی مرتبط با حوزه مساجد و مصلاها و اعتبارات دستگاههای متولی حوزه مساجد و مصلاها در ردیف های متفرقه اعتبارات خوبی را برای این بخش دیده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: جمع این دو ردیف بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان میشود که رقم، رقم خوبی است و اگر این بودجه توسط دولت پرداخت شود بسیاری از مشکلات در این حوزه حل میشود.
طرح احیای مساجد و نمازخانه ها در دستور کار کمیسیون فرهنگی
حجت الاسلام سالک با بیان اینکه بودجه مساجد را در یک بخش استانی و بخشی در اختیار اوقاف دیده شده است، افزود: همچنین ما طرحی را در رابطه با احیای مساجد و نمازخانه ها و نماز و متعلقات آن در بیش از 40 ماده با فوریت در مجلس به تصویب رساندیم که این طرح در اختیار کمیسیون فرهنگی است.
وی عنوان کرد: این طرح در کمیسیون فرهنگی مجلس با حضور همه کارشناسان به بحث و بررسی با گذاشته شده و جمع بندی آن را به صحن علنی مجلس ارائه خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر چند طرح سنگین در دستور کار کمیسیون قرار دارد، ادامه داد: طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده یکی از این طرح هاست که رهبری هم در این زمینه از مجلس گلایه کردند. این طرح هم اکنون در دست کمیسیون اصلی فرهنگی و کمیسیون فرعی بهداشت و امور اجتماعی قرار دارد و سه شنبه این هفته با حضور بیش از 25 کارشناس از 12 دستگاه چندین ساعت روی این طرح کار کردیم.
حجت الاسلام سالک طرح نظارت بر صدا و سیما، طرح جامع رسانه ها و ... را از دیگر طرح های در دستور کار کمیسیون فرهنگی عنوان کرد و بیان داشت: همه این طرح ها سنگین، دقیق و کارشناسی است و امیدواریم به نتیجه خوبی برسیم.
موانع توسعه نماز در مدارس و آموزش عالی
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به آمار و ارقام آموزش عالی و آموزش و پرورش بیان داشت: در حال حاضر 120 هزار مدرسه با 12 میلیون دانش آموز داریم در حالی که تنها حدود 70 هزار مسجد در سراسر کشور داریم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این در حالیست که هم اکنون دو هزار و 544 دانشگاه وابسته به وزارت علوم و آموزش عالی، 44 دانشگاه وابسته به علوم پزشکی و ... نیز در کشور مشغول به فعالیت هستند.
حجت الاسلام سالک با تاکید بر اینکه این رقم ها، ارقام بزرگی است و حضور و مسئله نماز در این مراکز بسیار مهم جای بحث دارد، تصرح کرد: من فکر می کنم موانع توسعه نماز در آموزش و پرورش بسیار از چند نکته ای باشد که روز گذشته سرپرست وزارت آموزش و پرورش اعلام کردند.
طرح ایجاد وزارتخانه برای امر به معروف و نهی از منکر
وی در پایان سخنان خود به دیگر طرح های در دستور کار این کمیسیون اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر در حوزه امر به معروف و نهی از منکر طرح ایجاد وزارتخانه یا شورای عالی یا سازمان در حال بررسی در کمیسیون فرهنگی است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی طرح معرفی ظرفیتهای فرهنگی، طرح معرفی اسلام ناب، فعالسازی مساجد، طرح وحدت مسلمین در داخل و کشورهای اسلامی و ایجاد اندیشه ها گرایی، طرح ایجاد مسجد محله و... را از جمله دیگر طرحهای در دستور کار این کمیسیون برشمرد.
حجت الاسلام سالک با تاکید بر اینکه برای توقف مشکلات مختلف در حوزه فرهنگ دینی نیاز است همه دستگاههای ذی ربط فعالیت داشته باشند، یادآور شد: در یک کلام برای احیای نماز، مساجد فعال، امام جماعت پا به کار، رشد فرهنگ مردم، ازدواج آسان و مسائل فراوان دیگر نیاز به عزم ملی داریم.