اردبیل – خبرگزاری مهر: با وجود اعلام افزایش 25 درصدی آمار زائران بقاع متبرکه و امامزاده های اردبیل طی سال جاری، بررسی فضاهای زیارتی اماکن و بقاع متبرکه این استان به ضرورت ساماندهی و بهسازی آن در راستای استفاده از تمام قابلیت و ظرفیت آنها در راستای توسعه گردشگری تاکید دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، به گفته مسئولان اوقاف و امور خیریه استان 123 بقعه متبرکه در استان اردبیل شناسایی شده که ظرفیت ممتازی برای گردشگری مذهبی در استان فراهم کرده است.

با این وجود بسیاری از بقاع به دلیل عدم برخورداری از فضای مناسب زیارتی، امکانات حداقلی در زمینه های بهداشتی و اقامتی و حتی در برخی مواقع راههای دسترسی موانعی برای توسعه گردشگری مذهبی در این استان به وجود آورده اند.

این در حالی است که در تعطیلات نوروزی غبار روبی و بهسازی فضاهای امامزاده ها، تدارک برنامه های مفرح برای کودکان، ارائه مشاوره در امور خانواده، ارائه مشاوره در امور دینی و توزیع بسته های فرهنگی و اجرای برنامه های متنوع نشان داد امامزاده ها می تواند به عنوان نقطه قوت توسعه گردشگری محسوب شود.

اجرای 15 پروژه عمرانی امامزاده ها در اردبیل

رئیس اداره بهره برداری اقتصادی موقوفات و امکان متبرکه استان اردبیل در خصوص ساماندهی فضاهای فیزیکی امامزاده ها به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر پروژه های ساماندهی با قوت تمام دنبال می شود.

عباس آقا بالازاده با بیان اینکه هم اکنون 15 پروژه عمرانی با هدف ساماندهی فیزیکی امامزاده های استان در دست اجرا است، اضافه کرد: مجموع این پروژه های کوچک بالغ بر هزار و 50 متر مربع است.

وی با بیان اینکه این تعداد پروژه زیر هزار متر مربع است، ادامه داد: شاخص ترین این طرح های کوچک امامزاده سید ابراهیم در مشگین شهر با 200 متر مربع و امامزاده سید ابوالقاسم سرعین با 250 متر مربع است.

رئیس اداره بهره برداری اقتصادی موقوفات و امکان متبرکه استان با بیان اینکه به غیر از پروژه های ذکر شده پروژه های عمرانی در امامزاده های شاخص استان اجرا می شود، تاکید کرد: امامزاده سید صدرالدین با سه هزار متر مربع بزرگترین پروژه در دست ساخت است.

توسعه متوازن امامزاده در شهرستان ها

به گفته وی علاوه بر این امامزاده سید دانیال خلخال با هزار و 500 متر مربع، امامزاده سید سلیمان فخر آباد مشگین شهر با هزار متر مربع و بقعه سید احمد معراجی در روستای سفید آب خلخال با هزار و 100 متر مربع از پروژه های شاخص توسعه امامزاده ها است.

آقا بالازاده با بیان اینکه سال آینده فاز اول پروژه امامزاده سید صدر الدین، سید دانیال و سید سلیمان به بهره برداری می رسد، تاکید کرد: پروژه های عمرانی بر مبنای اهمیت امامزاده به صورت متوازن از تمامی شهرستانها انتخاب و اجرا می شود.

وی ادامه داد: در همین راستا 11 طرح جامع توسعه امامزاده ها تهیه شده و جهت تصویب نهایی به سازمان اوقاف کشور ارسال شده است. این طرح شامل توسعه امامزاده های فعال استانبوده و در صورت تصویب اجرای آن آغاز خواهد شد.

توجه به معماری اسلامی

آقا بالازاده همچنین با اشاره به توجه ویژه به معماری ایرانی اسلامی در بهسازی امامزاده های استان متذکر شد: این مهم در راستای زیبا سازی جلوه امامزاده ها و ایجاد زمینه برای جذب گردشگر است.

وی بیان داشت: علاوه بر این رعایت اصول معماری ایرانی اسلامی می تواند هنر ایرانی را به عموم بازدید کنندگان به ویژه گردشگران خارجی نشان دهد.

رئیس اداره بهره برداری اقتصادی موقوفات و امکان متبرکه استان افزود: هزینه بهسازی از طریق کمکهای مردمی و اعتبارات دولتی و درآمد خود امامزاده ها تامین می شود که در این خصوص مجموع کمکهای مردمی و اعتبارات تخصیصی سال جاری نزدیک به 15میلیارد ریال است که تمام آن صرف پیشبرد پروژه های عمرانی خواهد شد.

افزایش 15 برابری درآمد امامزاده ها

در عین حال مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل نیز با تاکید به افزایش درآمد امامزاده های منطقه طی سال های اخیر تصریح کرد: استان اردبیل امسال جزو استانهای برتر در جذب کمکهای مردمی بوده است.

به گفته وحدت مشهوری نظری رقم افزایش در برخی امامزاده ها حتی تا 15 برابر به نسبت سال قبل را نشان می دهد.

طرح پالایش امامزاده های اردبیل در دستور کار

از جمله موضوعات مهمی که در سالهای اخیر در خصوص ساماندهی امامزاده ها طرح شده است، تغییر آمار امام زاده ها است. بطوریکه مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان در صحبتهای خود در دو سال اخیر به اعداد 196، 171 و 123 اشاره کرده است.

مشهوری نظری در پاسخ به این مهم اضافه کرد: طرح پالایش امامزاده ها در راستای پاسخگویی به شبهات تغییر تعداد امامزاده ها است.

وی با بیان اینکه تغییر آمار امامزاده ها اعتراضاتی را در سالاهای اخیر در پی داشته است، تاکید کرد: به منظور رفع شبهات تحقیق و پژوهش گسترده از تمامی امامزاده های استان انجام شده و تاکنون نتیجه قطعی پژوهشها وجود 123 بقعه متبرکه در استان را نشان می دهد.

نرم افزار معرفی امامزاده های اردبیل راه اندازی می شود

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان در این زمینه از راه اندازی نرم افزار معرفی امامزاده های استان خبر داد و اظهار کرد: موقعیت جغرافیایی، نسب و توضیحات اجمالی در خصوص امامزاده ها در قالب نرم افزار اندروید معرفی امامزاده های استان تا یک ماه آینده اجرا می شود.

وی افزود: این نرم افزار در پی مطالعات تیم تحقیق و پژوهش و با هدف معرفی امامزاده های استان قابل استفاده در گوشی های همراه است.

مشهوری نظری با بیان اینکه در این نرم افزار امکان واریز آنی نذورات و کمکهای مردمی نیز فراهم شده است، عنوان کرد: اسامی امامزادگان به تفکیک شهرستان ها به همراه عکس و توضیحات جامع در این نرم افزار درج شده است.

کارشناسان مذهبی معتقدند ساماندهی امامزاده ها و استقبال مناسب از گردشگران می تواند زمان ماندگاری مسافران را افزایش داده و در ادامه بر غنای معنوی مسافرت ها به شهر دارالارشاد اردبیل بیفزاید. ضرورتی که نیازمند تسریع در پروژه های اجرایی و معرفی مناسب پتانسیلهای گردشگری مذهبی استان است.

...........................

گزارش: ونوس بهنود

برچسب‌ها