به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی عربپور شامگاه دوشنبه در نشست این شورا؛ برخورد قضایی و انتظامی با موضوع تولید؛ توزیع و مصرف مشروبات الکلی را در صورت انجام کار فرهنگی موثرتر دانست.
وی پیشگیری را مهمتر از درمان برشمرد و اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی وظیفه دارد نسبت به تقبیح شرعی این مهم اقدام نماید.
امام جمعه موقت کرمان افزود: برخی مصرف مشروبات الکلی را نوعی تجدد و مدگرایی میپندارند در صورتی که با مضرات و آثار و تبعات شوم آن آشنایی ندارند.
در ادامه بهنام سعیدی فرماندار کرمان و دبیر شورا؛ ضمن هشدار به خانوادهها نسبت به پائین آمدن سن مصرف مشروبات الکلی اظهار نمود: عواملی مانند تلاش برای ترک اعتیاد به مواد مخدر؛ ضعف جسمانی؛ عادت و درمان، بهانههایی هستند که مصرف کنندگان مشروبات الکلی برای توجیه رفتار خود بیان میکنند.
وی بر لزوم اندیشیدن تدبیر برای مقابله با این معضل اجتماعی تاکید کرد.
قاضی سعیدی یکی دیگر از حاضرین در جلسه بود که گفت: متاسفانه برخی از خانوادهها به بهانه این که نمیخواهیم فرزندمان به مواد مخدر صنعتی آلوده شود؛ اجازه مصرف مشروبات الکلی را به فرزند خویش میدهند.
وی خاطر نشان کرد: مشروبات دستساز با برچسبهای مدرن به نام محصول خارجی به فروش میرسد.
سلیمانی قاضی ویژه رسیدگی به مشروبات الکلی نیز در این نشست با اشاره به کشف و انهدام 25 کارگاه تولید مشروبات الکلی در سه ماه اخیر در کرمان؛ گفت: بالغ بر 10 هزار لیتر و 40 هزار قوطی مشروبات الکلی در مدت فوق کشف و منهدم شده است.
وی ساده بودن فرایند تولید؛ غفلت خانوادهها و تبلیغات رسانههای خارجی را از عوامل گستردگی تولید و توزیع این محصول عنوان کرد و ابراز داشت: با توجه به این که ریشه بسیاری از دعاوی و معضلات و مشکلات جامعه به مصرف مشروبات الکلی بازمیگردد؛ باید کار فرهنگی به طورعاجل؛ قطعی و نهایی صورت پذیرد.
در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان کرمان مطرح شد که موثرترین راه مبارزه با مصرف مشروبات الکلی؛ فرهنگسازی است.
همچنین شورای فرهنگ عمومی شهرستان کرمان بر لزوم راهاندازی نهضت فرهنگسازی در خصوص مصرف سوء مشروبات الکلی تاکید کرد.