اهواز- خبرگزاری مهر: رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز گفت: تجمع فاضلاب در پشت شرکت فولاد خوزستان، تالابی از فاضلاب در این نقطه اهواز ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر از اهواز، مهرداد شریفی عصر سه شنبه در شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان اهواز، کاهش 60 تا 70 درصدی استفاده از جوش شیرین در نانوائی ها را موفقیتی دانست که با همکاری اعضای این شورا و همراهی نیروی انتظامی و دادگستری حاصل شده است.

وی اضافه کرد: از تمام قسمت های فرودگاه اهواز اعم از اغذیه فروشی ها و... بازدید و گزارش کاملی تهیه و به صورت محرمانه به مسئولان ارائه شده که مسئولان وعده کرده اند مشکلات را برطرف کنند.

شریفی با اشاره به برگزاری روز نمادین پاکسازی در سوم مهر ماه اظهار کرد: فرهنگسازی باید به صورتی باشد که مردم در نظافت محیط زندگی خود مشارکت فعال داشته باشند و تمام روزهای سال روز پاکسازی باشد.

وی یکی از گلایه های وزارت کشور از استانداری را ضعف در جلب مشارکت مردمی در برگزاری این روز عنوان کرد و افزود: این گلایه به جاست. زیرا برخلاف کشورهای توسعه یافته مردم را در برنامه ریزی ها دخیل نمی کنیم در حالی که پیشرفت و توسعه نیاز به همکاری و همراهی مردم دارد.

شریفی با اشاره به گزارشی که از گرفتگی فاضلاب در اهواز ارائه شد، حل سریع مشکل را ضروری دانست و تصریح کرد: تجمع فاضلاب در پشت ساختمان صنایع فولاد به حدی است که تالاب بزرگی تشکیل داده و در صورتی که چاره اندیشی نشود به زودی شاهد بروز انواع بیماری ها در شهروندان خواهیم بود.
 
رد پای ریزگردها در اختلالات روانی خوزستانی ها

رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز همچنین با اشاره به تدوین سند سیاست ارتقای سلامت روان اظهار کرد: بررسی علل مرگ و میر در کشور نشان داده که در دهه 60 و 70 بیماری های واگیر کنترل و بیماریهای غیرواگیر رایج شدند که بیماریهای قلبی و عروقی رتبه نخست، سوانح و حوادث رتبه دوم و سرطان ها رتبه سوم علل مرگ را به خود اختصاص می دهند.

وی تصریح کرد: امروز بیش از 20 درصد جمعیت کشور دچار اختلالات روانی هستند اما در خوزستان به دلیل گرمای طاقت فرسا، آلودگی های زیست محیطی و گرد و غبار این آمار بیشتر است.

به گفته وی، طبق برآورد سازمان جهاني بهداشت، 151 ميليون نفر به افسردگي، 26 ميليون نفر به اسكيزوفرن، 125ميليون نفرمعتاد به الكل، 40 ميليون نفر به صرع و 24ميليون نفربه آلزايمر مبتلا هستند و سالانه 844 هزار نفر بر اثر خودكشي مي ميرند.

این عضو شورای سلامت اهواز با بیان اینکه پیشگیری ارزان تر از درمان است، بر ارائه آموزشهای مهارتی تاکید کرد و افزود: نگاه ویژه به بهداشت روان در ادارات، خانواده ها، مدارس و زندانها باید به وجود آید و برای تحقق سلامت در خانواده ها نگرش تک بعدی به سلامت را باید کنار بگذاریم و سلامت جسم و روان را همزمان مدنظر داشته باشیم.

این مقام مسئول از معدوم کردن هشت هزار و 600 جام قلیان خبر داد و با اشاره به مضرات قلیان گفت: هر قلیان معادل 57 نخ سیگار است و می تواند عامل بیماری سل و هپاتیت باشد.

وی تاکید کرد: توتون هایی که مورد استفاده قرار می گیرد وارداتی و از بی کیفیت ترین انواع آن است که حاوی 800 نوع ماده سمی است.

شریفی اظهار کرد: شهرداری، بهداشت و نیروی انتظامی به تنهایی نمی توانند مانع مصرف و رواج قلیان شوند چنانکه اگر هشت هزار قلیان جمع آوری کنیم 80 هزار جام قلیان جایگزین می شوند. زیرا هنوز فروشگاه های زیادی در سطح شهر قلیان عرضه می کنند.

وی با بیان اینکه قرار بود مجوز جدید به متقاضیان فروش قلیان داده نشود، اظهار کرد: با وجود همراهی فرمانداری و دادگستری، وقتی همه امکانات برای مصرف قلیان فراهم است، نمی توانیم انتظار ریشه کنی آن را در جامعه داشته باشیم.

 قانونی برای قلیان

نایب رئیس مجمع امور صنفی تولیدی اهواز نیز در این نشست تدوین قوانین مناسب و نظارت یکسان در کشور را برای مقابله با عرضه قلیان ضروری دانست.

غلامعلی گلزاری با بیان اینکه این مجمع موافق ترویج مصرف قلیان نیست، گفت: قانون باید در همه نقاط کشور یکسان اجرا شود. نمی توانیم با اصنافی که مجوز قانونی برای فروش قلیان دارند برخورد کنیم در حالی که در این کار در تمام کشور در حال انجام است.

وی تاکید کرد: با جمع آوری و معدوم کردن قلیان ها موافق هستیم اما مقابله نیازمند اجرای سیاستهای کلان است. تا زمانی که اداره دخانیات تنباکو می فروشد و واردات آن آزادانه از گمرک انجام می شود نمی توان آن را از سطح شهر جمع آوری کرد.

گلزاری تصریح کرد: مصوبات باید به نحوی باشد که امکان اجرایی شدن را داشته باشد.

برچسب‌ها