به گزارش خبرنگار مهر، انتخاب صولت مرتضوی اگرچه از چندی پیش قطعی بهنظر میرسید اما بعد از اعلام رسمی گزینه نهایی، کماکان انتقادات و اعتراضاتی از سوی برخی اعضای شورای شهر نسبت به این انتخاب مطرح است. انتقاداتی که محور اصلی آن "بومی نبودن" شهردار جدید است.
توانمندی مشهدیها زبانزد است
غلامرضا بصیریپور یکی از اعضای منتقد شورای شهر در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: به نظر اعضای شورای شهر احترام میگذارم اما معتقدم که در این انتخاب بررسی و ارزیابی افراد بومی توانمند از قلم افتاد.
بصیریپور تصریح میکند: شورای چهارم به بزرگترین اشتباه تاریخی خود دست زد و با انتخاب چهره سیاسی عملا شورا و شهرداری مشهد را وارد سیاست کرد.
وی بیان میکند: شاید اگر گزینههای بومی در کنار چهرههای ملی به دقت بررسی می شدند مشاهد میکردیم که تخصص و کارآیی مشهدیها نه تنها کم نیست بلکه زبانزد ایران است.
وی با بیان اینکه برای شهردار جدید آرزوی موفقیت و توفیق دارم، اظهار می کند: اگر چه انتخاب مرتضوی مرا به شوکی بزرگ فرو برد اما امیدوارم این شخص هر چه زودتر با روند فعالیت در این شهر آشنا شود.
به گفته وی با انتخاب یک چهره ملی بسیاری از فرصتها برای پایتخت معنوی از دست خواهد رفت و این امر روند نظارت را برای شورای شهر سخت می کند.
برقراری ارتباط با دولت و مجلس از عهده گزینههای بومی خارج نیست
یکی دیگر از اعضای شورای شهر مشهد عنوان میکند: انتخاب شهرداری ملی برای پایتخت معنوی ناراحتی و گلهمندی چهرههای بومی را به دنبال داشته است چرا که اغلب افراد بومی توانمند و متخصص بودند.
فاطمه غیور میافزاید: اصرار و دلیل اعضای شورای شهر برای انتخاب فرد ملی تنها برقراری ارتباط موثر با دولت و مجلس و پاسخ گویی به مطالبات پایتخت معنوی است اما این مقوله از عهده گزینه های بومی نیز خارج نیست.
وی با تاکید بر اینکه پرونده بومی گرایی با انتخاب چهره ملی به بایگانی سپرده شد، می گوید: همه اعضای شورا برای مرتضوی آرزوی موفقیت دارند هر چند که این انتخاب به نظر مخالفان با بررسی های لازم صورت نگرفته است.
غیور تصریح میکند: شورای شهر به اصحاب رسانه وعده بود که شهردار را تا پایان شهریورماه مشخص کند بنابراین پس از انجام بررسیهای فشرده صولت مرتضوی را که چهره ملی است به عنوان مدیر شهری مشهد برگزید و امیدوارم مردم مشهد نیز از این انتخاب رضایت داشته باشند.
به گفته وی این انتخاب اگر چه لبخند رضایت را بر چهره بسیاری از اعضای شورا و کارکنان شهرداری نشاند اما نارضایتی و ناراحتی چهرههای بومی و متخصص را نیز به دنبال داشت.
برگزیدن شهرداری سیاسی برای شهری معنوی
جلال فیاضی نیز بهعنوان یکی دیگر از اعضای شورای شهر با ابراز نارضایتی از در نظر نگرفتن تخصص افراد بومی، میگوید: شورای چهارم در اقدامی عجیب شهرداری سیاسی را برای شهری معنوی و فرهنگی انتخاب کرده است و می توان به جرات گفت که این شورا میراث بدی را در این زمینه از خود به جای گذاشته است.
وی اظهار میکند: شهرداری یک نهاد اجتماعی است اما امروز یک فرد سیاسی سکاندار مدیریت شهری مشهد است و این اقدام در تعارض با چشمانداز و افق پیش روی شهرداریهاست.
وی بیان میکند: امیدوارم شهردار جدید هر چه زودتر با شاکله پایتخت معنوی آشنا شود و با مدیریت راهبردی و برقراری تعاملات گسترده با دولت و مجلس به رفع معضلاتی همچون حاشیه نشینی و رسیدگی به بافت فرسوده پیرامونی حرم رضوی بپردازد.