به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین زاده صبح شنبه در حاشیه بازدید کارشنا امور زیربنایی معاونت راهبردی ریاست جمهوری از طرح های آبفا استان در حال اجرا بودن طرح های جمع آوری ودفع بهداشتی فاضلاب 9 شهر استان درزمان حاضر خبرداد و گفت : این طرح در سه شهر دیگر استان نیز درآینده آغازمی شود .
وی با بیان اینکه تا کنون درمازندران طرح های جمع آوری دفع بهداشتی فاضلاب شش شهر بابل ، نوشهر و چالوس ، ساری ، بابلسر و جویبار به بهره برداری رسیده است گفت: هم اکنون مطالعات طرح فاضلاب در تعداد زیادی از شهرهای واجد شرایط مازندران درحال انجام است که درصورت تامین اعتبار ودریافت ردیف و اجرایی این شرکت عملیات اجرایی این شهر ها را آغاز خواهد کرد.
مدیرعامل آب وفاضلاب مازندران با تأکید براینکه درصد بالایی از اعتبارات اختصاص داده شده به این بخش به ثمر نشسته است تصریح کرد: با تخصیص اعتبارات لازم و مورد نیاز برای شروع طرح های جدید واتمام طرح های نیمه کاره مشکل شهروندان مازندران به حداقل می رسد.
مدیرعامل آبفا مازندران، آغاز عملیات اجرائی طرح های فاضلاب شهرهای قائمشهر ، آمل و رامسر و مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب ساری را ضروری دانست و افزود: در ساری 310 کیلومتر شبکه فاضلاب تا کنون اجراء شده است.
وی با اشاره به اینکه رامسر شهر گردشگری استان مازندران است که مسافران و توریست زیادی به این شهر سفر می کنند اضافه کرد : با کمبود اعتبار متاسفانه نتوانسیتم زیر ساخت مناسبی دربخش های آب وفاضلاب طراحی کینم.
مدیرعامل آب وفاضلاب مازندران درادامه خاطر نشان کرد : مازندران بخاطر نزدیکی به دریا و جنگلهای سرسبز که باعث جذب توریست های داخلی وخارجی
زیادی می شود نیاز است طرح های این استان بصورت ملی دیده شود.
انصاری کارشناس امور زیر بنایی معاونت راهبردی ریاست جمهوری، مشارکت مردم دراجراء و اتمام پروژه فاضلاب مازندران را بسیار ضروری دانست و افزود :با آثار و
تبعات ناشی از تاخیر دراجرای تکمیل شبکه فاضلاب مازندران و هزینه های سنگینی که برشهر و مردم وارد می شود مشارکت شهروندان و شهرداری دراجرای
این پروژه ها ضروری است.
وی تصریح کرد : شهرداری می تواند برابر با دولت درتامین اعتبار مورد نیاز شبکه فاضلاب مشارکت داشته باشد.
وی با تاکید براینکه دربودجه سال جاری جایگاه واهمیت خاصی برای افزایش مشارکت های مردمی دراجرای طرح های مختلف درنظر گرفته شده تصریح کرد : خوشبختانه درشرکت آب وفاضلاب با داشتن کارشناسان و پرسنل متخصص و سخت کوش توانستند با اجرای پروژه های تصفیه ودفع بهداشتی فاضلاب درمازندران گام های بلندی بردارند که بهره اش را جامعه وشهروندان عزیز ببرند.
انصاری اجرای طرح های فاضلاب در شهرهای مازندران را یکی از بزرگترین طرح های تاسیساتی وزیرساختهای شهری عنوان کرد و گفت : طولانی شدن یک پروژه نه تنها نارضایتی شهروندان را به همراه دارد بلکه باعث کاهش درآمدزائی می گردد باید هرچه زودتر پروژه جمع آوری تصفیه فاضلاب درشهرهای مازندران به مرحله بهره برداری کامل برسد.
کارشناس امور زیربنائی معاونت راهبردی ریاست جمهوری با اشاره به آغاز عملیات اجرائی پروژه فاضلاب در شهرهای محمود آباد و تنکابن در مازندران افزود : اجرای عملیات فاضلاب دراین شهرها نمودی از تحقق حماسه اقتصادی است.
وی با تاکید براینکه اجرای این پروژه به منظور حل مشکلات بهداشتی ومسائل زیست محیطی ساکنان این منطقه درحال انجام است خاطرنشان کرد : اجرای پروژه های فاضلاب با تخصیص بودجه های دولتی بسیار زمان بر است ولی با مشارکت بخش خصوصی اجرای این پروژه ها در کوتاه ترین زمان ممکن صورت می گیرد.
انصاری آبفای مازندران را تشویق به جذب سرمایه گذار دراجرای پروژه های فاضلاب شهرهای باقیمانده این استان نمود وافزود : مشکلات مالی دراجرای پروژه تصفیه خانه فاضلاب این استان در آینده نزدیک مرتفع خواهد شد.
کارشناس امور زیربنائی معاونت راهبردی ریاست جمهوری در بازدید از تصفیه خانه فاضلاب شهرهای ساری ، بابل و جویبار از پیشرفت فیزیکی این پروژه ابراز رضایت کرد وگفت: این طرح از نیازهای اساسی مردم این شهرها بود که با همکاری مسئولان استانی و مشارکت مردمی به بهره برداری رسیده است.
وی اظهار داشت : با تکمیل این طرح و وصل شدن همه خانوارهای مازندران به شبکه جمع آوری ظرفیت خوبی برای استفاده از پسآب برای استفاده دربخش کشاورزی فراهم می شود.
کارشناس امورزیربنائی معاونت راهبردی ریاست جمهوری درادامه سخنانش افزود: تاثیرات نامطلوب زیست محیطی ناشی از دفع غیربهداشتی فاضلاب شهری و بازیابی آن برتولیدات کشاورزی درحدی است که امروزه اجرای طرح های فاضلاب درمناطق شهری کشور امر ضروری وبنیادی تلقی می شود.
انصاری با بیان اینکه اجرای سامانه های جمع آوری ودفع بهداشتی فاضلابهای خانگی درراستای سالم سازی محیط زیست شهری وافزایش بهداشت عمومی جامعه جزو اولویت های کاری آب وفاضلاب مازندران محسوب می شود گفت : دربازدیدی که از طرح های فاضلاب این شرکت داشتیم شرکت آب وفاضلاب مازندران با نگاهی کلان و با صرف هزینه های سنگین وتحمل مشکلات اجرایی پروژه، اقدام به احداث شبکه فاضلاب خانگی مبتنی براستانداردهای زیست محیطی جهان نموده وبا تلاش مستمر در ارتقاء سطح بهداشت عمومی گامی بلند برداشته است.
وی با تاکید براینکه علاوه بر نظارت دقیق براجرای کار این کارکنان فعالیت های پیمانکاران شرکت آب وفاضلاب استان مازندران نیز با ایجاد مکانیزم های لازم از طریق اعمال الزامات در قراردادها وتکمیل چک لیست های دوره ای تحت کنترل قرار گیرد اضافه کرد : ناظران شرکت آب وفاضلاب بر نحوه فعالیت پیمانکاران و همچنین انجام فعالیت های آنان نظارت دقیق داشته باشند .