به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سرنا ستاری در مراسم افتتاح هفتمین همایش ملی نخبگان جوان با بیان اینکه در این همایش هزار و 100 نفر از خانواده 14 هزار نفری بنیاد ملی نخبگان حضور دارند، افزود: این همایش سالانه با هدف هم اندیشی میان قشر نخبگان و برای آشنایی با نقش نخبگان در کشور برگزار می شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه هفتمین همایش در دولت یازدهم، دولت تدبیر و امید آغاز بکار کرده است، اظهار داشت: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری بنیاد ملی نخبگان به منظور شناسایی و هدایت استعدادهای برتر در سال 1385 آغاز به کار کرد و مطابق آن اساسنامه آن تدوین و مصوب شد.
وی با اشاره به بنیاد ملی نخبگان در حوزه استعدادهای برتر خاطر نشان کرد: شناسایی، هدایت و حمایت هدفمند از نخبگان و تدوین سند راهبردی کشور در امور نخبگان از جمله اقدامات این بنیاد بوده است.
ستاری با تاکید بر اینکه این سند تنها مربوط به بنیاد ملی نخبگان نمی شود، ادامه داد: این سند شامل کلیه ارگان ها و دستگاه هایی می شود که در زمینه ایجاد محیط پویا در راستای تحقق اهداف نظام و رسیدن به افق چشم انداز 1404 تدوین شده است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین با تاکید بر شناسایی نخبگان از دوران دبیرستان اضافه کرد: در این راستا اقدام به اجرای طرح شهاب شده و شناسایی استعدادهای برتر در مقاطع قبل از تحصیل در دانشگاه به ویژه در مناطق محروم اجرایی شده است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از پایان یافتن فاز اول این طرح خبر داد و گفت: در حال حاضر در آستانه اجرای فاز دوم این طرح هستیم که امیدواریم با همکاری وزارت آموزش و پرورش این طرح در مدارس کشور اجرایی شود.
ستاری همچنین به اعطای تسهیلات بنیاد اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا اقدام به جذب نخبگان در شرکت های دانش بنیان، حمایت از تجاری سازی اختراعات و اعطای بورس دکتری شده است.
وی با بیان اینکه در به ثمر رسیدن برخی از اختراعات در کشور از همکاری وزارتخانه های علوم و بهداشت و معاونت توسعه و مدیریت بهره مند شده ایم، اضافه کرد: اعطای تسهیلات بنیاد ملی نخبگان به استعدادهای برتر در راستای عدالت محوری و توسعه علم و فناوری در کشور به صورت متوازن بوده است.
ستاری همچنین از برنامه های بنیاد در زمینه تغییر در نحوه دسترسی به تسهیلات خبر داد و افزود: کلیه تسهیلات بنیاد در راستای تحقق اهداف کشور و ایجاد زمینه مناسب برای فعالیت های علمی و تحقیقاتی کشور است، از این رو اقدام به تغییراتی در دسترسی به تسهیلات در دستور کار داریم.
وی همچنین با اشاره به اقدامات معاونت علمی در زمینه حمایت از اختراعات خاطر نشان کرد: در این راستا با برگزاری نمایشگاه های دستاوردهای علمی بیش از 6 هزار و 300 اختراع ارزیابی شدند که این طرح ها موفق به اخذ تاییدیه سطح سه بنیاد شدند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین ابراز امیدواری کرد که با اجرای برنامه های مناسب اقدام به کاربردی کردن این اختراعات در کشور شوند.
ستاری با اشاره به حماسه سیاسی ملت در سال جاری یادآور شد: به دنبال نام گذاری این سال از سوی مقام معظم رهبری و شعار این همایش لازم است به منظور نقش آفرینی بیشتر نخبگان در حوزه علمی و پژوهشی در این همایش از نظرات آنها بهره مند شویم.