ابوالفضل حسنی- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طراحی این روبات با طراحی یک شاسی منعطف آغاز شد، گفت: با استفاده از این شاسی به تولید روباتهایی دست یافتیم که قابلیت استفاده در حوزه پزشکی، هوافضا و صنایع مختلف را دارد.
وی با اشاره به جزئیات این روباتها اظهار داشت: روباتهای طراحی شده از انعطاف و قابلیت حرکتی بالایی برخوردار هستند از این رو میتوان از آن در موارد متعددی استفاده کرد.
حسنی با بیان اینکه با استفاده از این شاسی موفق به طراحی روباتهایی برای حمل مصدومان شدیم، اضافه کرد: در زمینهای ورزشی مانند فوتبال یک مصدوم توسط 4 نفر با استفاده از برانکارد جابجا میشود که در بیشتر موارد مشاهده شده به دلیل عدم توازن مصدوم از روی برانکارد افتاده و صدمه بیشتری دیده است.
وی ادامه داد: در این زمینه روباتی را طراحی کردیم که به مصدوم در زمین چمن آسیب نمیرساند.
مجری طرح با اشاره به کاربردهای صنعتی این روباتها خاطرنشان کرد: با استفاده از این روبات خودروی منعطفی را طراحی و به شرکت پتروشیمی ماهشهر ارائه دادیم و با تستهایی که انجام شد خودروی طراحی شده را به عنوان وسیلهای برای حمل تجهیزات چاههای نفت مناسب دانستند.
این محقق با تاکید بر اینکه از این روبات میتوان در جهت توسعه روباتهای کاوشگر نیز استفاده کرد، یادآور شد: روبات عرضه شده به دلیل انعطافی که دارد از آن میتوان در توسعه روباتهای کاوشگر و مریخ نورد استفاده کرد.
وی با اشاره به دستاوردهای محققان کشور در حوزه هوافضا، ادامه داد: با توجه به موقعیتی که ایران در زمینه هوافضا دارد تا چند سال آینده میتوان از این روباتها به عنوان روبات کاوشگر برای اکتشافات فضایی بهره برد.