محمود خسروی وفا ، رئیس کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان در اولین همایش " اخلاق و معنویت در ورزش" گفت ورزشکار تحت تاثیر رفتار مربی خود است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین امروز میزبان همایشی بود که به همت کمیته ملی پارالمپیک تدارک دیده شده بود. در این همایش 120 نفر از  مربیان و سرپرستان تیم های ملی جانبازان و معلولان از سراسر کشور گرد هم آمدند تا در خصوص  اثرگذاری مربیان بر شخصیت مطلوب و سالم ورزشکاران و نیز شیوه های متمرکز مدیریتی در مباحث فرهنگی ، به بحث و تبادل نظر بپردازند.

محمود خسروی وفا ، رئیس کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان، پیرامون اخلاق و معنویت در ورزش به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی با اشاره به اثر گذاری شخصیت مربی بر ورزشکار گفت : شکل گیری شخصیت ورزشکار در گرو شخصیت مربی است و یک مربی می‌تواند جدای از مباحث فنی، از نظر اخلاقی نیز برای ورزشکار الگو باشد.

خسروی وفا در این خصوص افزود: تعداد بسیار زیادی از ورزشکاران حرفه‌ای دنیا با وجود اینکه همیشه در معرض دید رسانه‌ها قرار دارند، عکس‌العمل‌های معقولی نشان می‌دهند و رفتار آنها سنجیده است. این مساله نشانگر این است که از پایه بر روی شخصیت آنها کار شده است.

رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولان خاطر نشان کرد: باید با ورزشکار همانند فرزند رفتار کرد ، زمانی که ورزشکار احترام می‌بینید، می‌آموزد که به مربی احترام بگذارد و این مساله تبدیل به رابطه ای محترمانه و دو طرفه خواهد شد .
خسروی وفا تصریح کرد : هدف از برگزاری برنامه هایی چون المپیک و پارالمپیک ، معنویت وخداپرستی است و در درجه اول مساله ای که اهمیت دارد  گردهمایی ورزشکاران از سراسر دنیا و ایجاد دوستی و وحدت است و برگزاری بازی ها در درجه دوم قرار دارد ، لذا باید این روحیه را در ورزشکار تقویت کرد که حضور در چنین رویدادهایی حفظ این دوستی و اثر گذاری مطلوب است و بعد برد و باخت و مسائل دیگر مطرح می شود .
وی افزود: رفتار ورزشکاران ما در خارج از کشور زیر ذره بین هستند  و باید به آنها بیاموزیم که درروابط اجتماعی خود دقت کرده و به قوانین هر کشور احترام بگذارند که این مساله، احترام متقابل برای آنها را نیز به ارمغان می‌آورد.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک گفت: احترام به داور ، پیگیری اعتراضات از مجرای قانونی و احترام به تیم‌ها و مربیان مقابل، از مواردی است که بسیار اهمیت دارد و در به جای گذاشتن چهره مطلوب از کشورمان در اذهان عمومی بسیار موثر است.

خسروی وفا با اشاره به اهمیت رعایت شئونات اخلاقی و دینی خاطر نشان کرد: همه ما وظیفه داریم از ارزش‌ها، اخلاق و آداب اجتماعی و دینی خود دفاع کنیم و افتخار می‌کنیم که جامعه ورزش جانبازان و معلولان ، به عنوان جامعه ورزشی با اخلاق شناخته می‎شود.

وی با اشاره به اهمیت اقامه نماز تصریح کرد: از سرپرستان و مربیان انتظار می‌رود که همانند همیشه در خصوص اقامه نماز جماعت و اول وقت اهتمام داشته باشند و البته ذکر این نکته ضروری است که نباید این مساله شکل ریا به خود بگیرد و از القا کردن شخصیت دوگانه به ورزشکاران باید پرهیز کرد.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک افزود : همه ما عضو یک خانواده هستیم و باید رفتاری صمیمانه با هم داشته باشیم و فراموش نکنیم که تمام تشکیلات ورزشی، نه صرفا در حوزه جانبازان و معلولین ، به خاطر وجود ورزشکاران است و نباید فاصله ای با آنها ایجاد شود.

وی در پایان افزود: در ماه‌های آتی، رویدادهای ورزشی گوناگونی را پیش رو داریم که برگزاری نشست هایی از این دست و گفتگوهای متقابل با مربیان و سرپرستان باعث می‌شود مسائل بهتر حل شده و نتایج مطلوب تری حاصل آید.

این همایش با انجام پرسش و پاسخ میان ریاست کمیته ملی پارالمپیک و حضار به کار خود پایان داد.