به گزارش خبرنگار مهر، عصر سه شنبه این مراسم در حالی برگزار شد که بسیاری از مسئولین دعوت شده از جمله اعضای انجمن اسلامی استان که متولیان اصلی بزرگداشت حماسه 30 مهر هستند در آن حضور نداشتند.
مدیر کل سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان در این مراسم گفت: متاسفانه در کشور ما مسائل فرهنگی به ویژه فرهنگ دفاع مقدس بسیار مغفول مانده و گواه آن نیز صندلی های خالی این سالن است.
علیرضا ایزدی با اشاره به بیش از 3100 سال تاریخ و تمدن و اصالت کشور ایران افزود: در زمان قاجار ایران از نظر فرهنگی، اجتماعی و تاریخی سیر نزولی بسیار بدی را پشت سر گذاشت که هیچگاه قابل جبران نخواهد بود.
وی با بیان اینکه در زمان حکومت پهلوی نفت و گاز و سرمایه های کشور به بهانه های مختلف به تاراج برده شد اظهار کرد: متاسفانه در برخی کتب تازه تالیف، حرفی از خیانت های آشکار و پنهان عوامل رژیم شاهنشاهی نیست و انان را خلاف واقع بسیار کارآمد و دلسوز معرفی می کنند.
وی گفت: متاسفانه حافظه تاریخی ما بسیار کوتاه است و اگر تلنگر و یادآوری مکرر نشود تمام شیرزنان را به نام شیرین و تمام شیرمردان را به نام فرهاد میشناسیم در حالیکه هزاران هزار شیر زن و شیر مرد واقعی در دوران دفاع مقدس عشق را به معنای واقعی در این مملکت سرودند.
مدیر کل سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان افزود: جوانان ما بسیاری از ورزشکاران و هنرمندان بزرگ و کوچک کشور را به خوبی میشناسند در حالیکه بسیاری از آنان نام حداقل پنج شهید را نیز نمی دانند که این موضوع جای تاسف فراوان دارد.
علیرضا ایزدی عنوان داشت: این بی توجهی به شهدا و دفاع مقدس در بین جوانان درد آور است.
وی با اشاره به اینکه در مرداد ماه سال 1350 استان بحرین از ایران جدا شد اظهار کرد: حافظه تاریخی مردم کمتر از 40 سال است چرا که تنها عده بسیار کمی از مردم کشور از تاریخ این خیانت اطلاع دارند.
وی گفت: با توجه به اینکه یک سال قبل واقعه 30 مهر در فهرست رویدادهای مهم و معنوی کشور ثبت شد، نباید اجازه دهیم این واقعه بزرگ و مهم از ذهن مردم فراموش شود.
گله مندی از مسئولین مرتبط فرهنگی که در مراسم شرکت نکردند
ایزدی با گله مندی از مسئولین مرتبط فرهنگی که در مراسم شرکت نکردند افزود: زنده نگه داشتن یاد و خاطره حماسه بزرگی مانند 30 مهر وظیفه همه دستگاه ها و مسئولین است.
در ادامه مراسم مدیر باغ موزه دفاع مقدس به بیان خاطراتی از روزهای حماسه 30 مهر 1357 در همدان پرداخت و گفت: حرکت دانش آموزان در به وجود آمدن این حماسه حرکتی عمقی و اعتقادی بود.
خلیل الهی تبار با اشاره به نقش انکار ناپذیر روحیانیت در شکل گیری و پیروزی حماسه 30 مهر افزود: بار این انقلاب بر دوش کسانی بود که امام خمینی (ره) از آنان به عنوان پابرهنگان یاد می کرد.
وی تاکید کرد: استان همدان در پیروزی انقلاب و هشت سال جنگ تحمیلی نقش ممتاز و ویژه ای داشت.
وی از 21 بهمن ماه 1357 به عنوان مرصاد انقلاب یاد کرد و گفت:اگر رهبری هوشمندانه و شجاعانه آیت الله مدنی نبود این روز به عنوان یکی از خونین ترین روزهای انقلاب نام می گرفت و فجایع غیر قابل تصوری رخ می داد، وی با رهبری مردم در برابر نظامیانی که از استان کرمانشاه برای سرکوب مردم آمده بودند ایستادگی کرد و نقطه عطفی در پیروزی انقلاب اسلامی شد.
الهی تبار افزود: در حوزه دفاع مقدس نیز اتفاقات منحصر به فرد زیادیاز سوی مردم و زرمندگان استان همدان رخ داده است.
وی با اشاره به بمباران مردم در روز 25 تیر ماه سال 1360 در همدان اظهار کرد: با وجود اینکه صدها مجروح و شهید در ورزشگاه قدس حضور داشت اما نماز جمعه تعطیل نشد که اتفاقی بی نظیر است.