قم - خبرگزاری مهر: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشور ۴۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگ زده شده وجود دارد، گفت: اگر این شرایط ادامه داشته باشد ۴۰ تا ۵۰ سال زمان نیاز داریم تا همه این پروژه‌ها به بهره برداری برسند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی لاریجانی عصر چهارشنبه، در جلسه شورای اداری استان قم که در تالار معصومیه استانداری برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: قم پایگاه اصیل تشییع و محل فهم واقعی مکتب اهل بیت(ع) است.

وی با ابراز خرسندی از گزارش مدیران استان از چگونگی اجرای مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به قم گفت: کمبود اعتبارات که در برخی از پروژه‌ها بدان اشاره شده است چیز عجیبی در وضعیت اقتصاد فعلی کشور نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: عدم تخصص اعتبارات پروژه‌های عمرانی در استان‌ها آفت بزرگی است که باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، گفت: باید در بودجه سال آینده ردیفی برای تأمین اعتبارات پروژه‌های سفر رهبری به قم اختصاص یابد که این مسئله باید در کمیسیون برنامه و بودجه مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه باید به برخی از پروژه‌ها در استان قم اهمیت و آنها را در اولویت قرار داد، ابراز داشت: موضوع آب از جمله مسائلی است که باید بدان توجه شود هر چند که از گردنه این مشکل عبور کردیم و این پروژه نیازمند کارهای تکمیلی دارد.

برخی مشکلات منطقه‌ای در مسیر پروژه انتقال آب به قم وجود دارد

لاریجانی با اشاره به اینکه برخی مشکلات منطقه‌ای نیز در اجرا و تکمیل شدن پروژه انتقال آب به قم وجود دارد افزود: همه باید تلاش کنند تا وضعیت آب استان قم سامان یابد که راه حل آن نیز ساخت و تکمیل سد‌ها در مسیر این پروژه برای ذخیره آب است.

رئیس مجلس شورای اسلامی، ابراز امیدواری کرد: در جلسه‌ای که با وزیر نیرو داشته‌ایم قرار شد این پروژه تکمیل شود.

ساخت مترو برای قم ضروری است

وی در ادامه با بیان اینکه ساخت مترو برای قم ضروری است افزود: با توجه به رشد جمعیتی قم، راه اندازی و ساخت مترو ضرورت دارد که این پروژه در ده کلان شهر پر جمعیت کشور اجرایی خواهد شد و بودجه‌هایی خاص نیز برای احداث آن در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در سفر مسئولان کشور چین به ایران، چند پروژه مهم از جمله متروی قم، راه آهن تهران به قم و همچنین قطار سریع السیر اصفهان، قم و مشهد پیشنهاد شد که آنها هم پذیرفتند.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: در خصوص اجرای این پروژه‌ها مشکلات ریالی وجود دارد که به دنبال حل این مشکل هستیم.

ساخت فرودگاه قم نیازمند حمایت و کمک است

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های رفع مشکلات استان قم، تسهیل در رفت و آمد مسافران و زائران است افزود: احداث فرودگاه نیز در قم مهم است چرا که مسافران زیادی از استانهای کشور و هم چنین خارج به قم می‌آیند که این پروژه نیمه کاره که توسط بخش خصوصی در دست ساخت است نیازمند کمک و حمایت می‌باشد تا سر پا بایستد.

لاریجانی تصریح کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور بعید است اعتبارات پروژه‌های مختلف از روش دولتی قابل تامین باشد.

۴۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگ زده شده در کشور وجود دارد

وی گفت: در حال حاضر در کشور ۴۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگ زده شده وجود دارد که هر ساله در حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان تامین اعتبار می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: اگر این شرایط ادامه داشته باشد ۴۰ تا ۵۰ سال زمان نیاز داریم تا همه این پروژه‌ها به بهره برداری برسد که در صورت افتتاح نیز با پروژه‌های کلنگی مواجه خواهیم بود که برخی مشکلات دیگر را به دنبال خود دارند.

لاریجانی افزود: مدیران استانی نیز باید برای حل این مشکل راه حلی بیندیشند و تا جایی که امکان دارد از ظرفیت بخش خصوصی و مردمی استفاده کنند و باید در مردم و کارآفرینان انگیزه ایجاد کرد تا بتوان از ظرفیت آنان در این عرصه بهره برد.

۵۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی داریم

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۵۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی داریم افزود: اگر این نقدینگی در کشور آزاد شود و به سمت سرمایه گذاری سوق داده شود اثرات مطلوبی به دنبال دارد.

لاریجانی، گفت: باید جنبه‌های دیگر شکوفایی اقتصاد کشور را مورد توجه قرار داد و شرایط جهانی باید سهل‌تر شود و در کنارش بر روی پویایی اقتصاد درونی نیز تلاش کرد و به فرموده رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را دنبال کرد.

وی اضافه کرد: کشورهای همسایه بازار خوبی به شمار می‌روند که می‌توان با آنها همکاری کرد که باید در این عرصه به تولید کنندگان و کارآفرینان کمک و از آنان حمایت کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، ابراز داشت: کارهای عمرانی کشور باید با کمک کارآفرینان داخل کشور همراه باشد و در این زمینه رویکرد ما باید تغییر کند و وابستگی ما به نفت که از سالهای قبل و بعد از انقلاب تا کنون وجود داشته از میان برود.