به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل غلامی صبح چهارشنبه در آئین آغاز رزمایش روز بدون حادثه ترافیکی در پایانه بار سمنان ضمن اشاره به اینکه استان سمنان با توجه به نوع جاده های آن در وقوع حادثه واژگونی رتبه اول کشور را دارد اظهار داشت: برای رفع و کاهش این موضوع باید برنامه ریزی های انجام شود.
وی همکاری و هماهنگی تمام دستگاه های ذیربط را خواستار شد و گفت: خستگی و خواب آلودگی مهمترین عامل وقوع حادثه رانندگی از نوع واژگونی است.
غلامی اقدام برای کاهش تلفات و حوادث جاده ای را امر بین بخشی و فرا دستگاهی خواند و گفت: دستگاه های مختلف باید در این زمینه همکاری و فعالیت کنند.
حوادث رانندگی در کشور سالانه قریب 19 هزار نفر فوتی دارد
معاون عمرانی استاندار سمنان نیز در این رزمایش، حوادث رانندگی پس از سکته قلبی را بیشترین حجم تلفات انسانی در کشور ذکر کرد و افزود: حوادث رانندگی در کشور سالانه قریب 19 هزار نفر فوتی دارد که این رقم در سالهای اخیر با تلاش دستگاه های مختلف از بالغ بر بیست و چند هزار به این رقم کاهش یافته است.
وی گفت: بر اساس برنامه پنج ساله پنجم، سالانه 10 درصد باید از شمار تلفات جاده ای کاسته شود و در پایان برنامه حداقل 50 درصد کاهش تلفات را شاهد باشیم.
کسب رتبه چهارم استان سمنان در کاهش تلفات رانندگی
عراقی با اشاره به کسب رتبه چهارم استان سمنان در کاهش تلفات رانندگی در کشور بر مشارکت بیشتر دستگاه ها در این زمینه تاکید کرد و گفت: حفظ این جایگاه سخت است و همه باید در این خصوص تلاش و همکاری کنند.
معاون امور عمرانی استاندار سمنان از دست اندرکاران برگزاری رزمایش روز بدون حادثه تقدیر کرد.
ضرورت توجه مردم به تاثیرات منفی تلفات جادهای
مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان سمنان نیز در این مراسم گفت: رزمایش روز بدون حادثه ترافیکی با هدف توجه دادن مردم و مسئولان نسبت به شکل فزاینده حوادث رانندگی و عواقب وخیم آن و ارتقای دانش و ایجاد تعهد بیشتر با هدف افزایش ایمنی و ایجاد هماهنگی و تعامل بیشتر بین دستگاههای اجرایی مرتبط و بخش خصوصی فعال در این زمینه برگزار شده است.
داوود فهندژ سعدی اظهار کرد: گسترش روابط بین دستگاهی و جلب توجه مسئولان و شهروندان به تاثیرات منفی تلفات جادهای خصوصا معلولیت ناشی از این حوادث و افزایش آگاهی درباره گستره و تاثیر حوادث بر خانوادهها و جامعه از دیگر اهداف برگزاری این رزمایش است.
وی ادامه داد: رزمایش روز حوادث بدون ترافیکی خاص استان سمنان بوده و برای سه سال متوالی در حال برگزاری است.
استقرار اکیپهای امداد و نجات جادهای در 41 نقطه از استان سمنان
مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان سمنان اظهار کرد: استقرار اکیپهای امداد و نجات جادهای در 41 نقطه تعیین شده در محورهای مواصلاتی استان، تامین روشنایی تمامی محورهای مواصلاتی در روز رزمایش، روشن بودن چراغهای همه اتومبیلهای دستگاههای امداد و نجات شرکت کننده در رزمایش، تقویت گشتهای برون شهری به منظور افزایش ضریب ایمنی در تردد را از جمله برنامههای این رزمایش است.
فهندژ سعدی با تاکید بر اینکه در اجرای این زمایش دستگاه های مختلف نظارتی، امدادی و اجرایی مشارکت و همکاری دارند اظهار داشت: ادارات راه و ترابری، پلیس راه، دانشگاه علوم پزشکی، اورژانس، هلال احمر، سپاه و بسیج و نیز تشکل های صنفی در برگزاری این رزمایش مشارکت دارند.
وی گفت: در این زمینه با استان های همجوار از جمله تهران، مازندران، خراسان های رضوی و شمالی، یزد و اصفهان هماهنگی های لازم صورت گرفته است.
در این رزمایش که تا ساعت 18 امروز ادامه دارد دستگاه های مختلف نظارتی، خدماتی، امدادی و کنترلی بر نحوه ترافیک و کنترل محورها نظارت و مشارکت دارند.
همزمان با اجرای این رزمایش زنگ ایمنی نیز در مدارس حاشیه راه ها به صدا درآمد.