به گزارش خبرنگار مهر، دبیر علمی این همایش یکشنبه ضمن اعلام این خبر افزود : پس از برگزاری موفقیت آمیز اولین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی در اردیبهشت 90، دانشگاه هنر اسلامی تبریز در راستای اهداف و رسالت عالی خود با همکاری "کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران" شورای عالی انقلاب فرهنگی و با تشکیل دبیرخانه دایمی، تصمیم به برگزاری دومین همایش با محوریت دنیای معاصر گرفت.
احد نژاد ابراهیمی در مورد اهداف برگزاری این همایش گفت : هدف گذاری همایش اول، شناخت نظریه های موجود در خصوص معماری و شهرسازی اسلامی بود و کمیته علمی هدف اصلی همایش دوم را کاربرد معماری و شهرسازی اسلامی در دنیای معاصر انتخاب کرد که یکی از نیازهای ضروری و روز جامعه می باشد.
نژاد ابراهیمی افزود : به منظور حمایت و پشتیبانی علمی و معنوی از این همایش شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان بسج مهندسین کشور، برخی از شهرداری ها، تعدادی از دانشگاه های کشور و مراکز تحقیقاتی وابسته ، سازمان میراث فرهنگی و وزارت راه و شهرسازی اعلام همکاری نموده اند.
وی ادامه داد : بعد از اعلام فرخوان و درخواست مقاله بیش از یک هزار و 750 خلاصه مقاله به دبیرخانه ارسال گردید که ارسال این تعداد مقاله به دبیرخانه با توجه به تخصصی بودن همایش برای اعضای دبیرخانه غیرقابل پیش بینی بود.
دبیر علمی این همایش افزود: بعد از داوری اولیه در مجموع نزدیک به یک هزار و 200 خلاصه مقاله در راستای محورهای همایش تشخیص داده شد و از بین این خلاصه مقاله های پذیرفته شده 875 اصل مقاله دریافت گردید که بعد از داوری مقالات 330 مقاله از طرف کمیته علمی مورد پذیرش کامل قرار گرفت . از بین این 330 مقاله با داوری مجدد 52 مقاله برای چاپ در کتاب مجموعه مقالات همایش در دو مجلد دفتر اول با موضوع "معماری اسلامی" و دفتر دوم با موضوع "شهرسازی اسلامی" انتخاب شدند و مابقی بصورت الکترونیکی منتشر خواهد شد.
مرتضی میرغلامی دبیر اجرایی همایش نیز در خصوص برنامه های جنبی گفت: همزمان با برگزاری همایش دو کارگاه تخصصی معماری نیز در پردیس مرکزی دانشگاه هنر اسلامی برگزار خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: کارگاه اول با عنوان "میراث مشترک" با ارائه مهندس شهاب الدین ارفعی ، رئیس هیئت مدیره مهندسین مشاور ارگ بم کرمان و دارای تجربه طراحی و اجرای ده ها پروژه معماری با الهام از معماری ایرانی-اسلامی در روز ششم آذر ماه برگزار خواهد شد. در این کارگاه اشتراکات فرهنگی بین معماری ایرانی و سایر کشورهای همسایه بررسی خواهد شد.
میرغلامی افزود: در کارگاه دوم که روز پنج شنبه هفتم آذر توسط مهندس محمدرضا حائری، معمار ، محقق ، مولف و سردبیر فصلنامه ایرانشهر برگزار خواهد شد ، مسائل طراحی معماری معاصر ایران بررسی خواهد شد.