دكتر آرام در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: به دليل تاثير منفي حضور دانشجويان غيربومي در شهرهاي كوچك و همچنين تاثير منفي كلان شهرها برروي دانشجويان شهرستاني يكي از سياست هاي كلي و كلان دانشگاه آزاد اسلامي در آينده بحث بومي سازي خواهد بود.
وي تاكيد كرد: بسياري از شهرهاي كوچك بافتي مذهبي و سنتي دارند به همين خاطر وجود يك دانشگاه در اين گونه شهرها بر فرهنگ خاص آن منطقه تاثير مي گذارد و در نتيجه واكنش مردم آن منطقه را موجب مي شود كه اين مسئله هم به ضرر دانشگاه و هم به ضرر شهرهاي كوچك است.
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: از سوي ديگر پذيرش دانشجوي غيربومي از نظر مادي هم به صرفه نيست. وقتي واحد دانشگاهي از منطقه خودش دانشجو مي پذيرد، دانشجويان ديگر مشكل خوابگاه و دانشگاه مشكل تامين هزينه هاي اسكان دانشجويان را ندارد.
دكتر آرام افزود: حتي اگر خوابگاه ها از نظر مادي به خوبي اداره شوند به دليل تفاوت هاي فرهنگي دانشجويان، مشكلات فراوان فرهنگي در خوابگاه ايجاد خواهد شد.
معاون فرهنگي دانشگاه آزاد تهران مركز يكي ديگر از تاثيرات پذيرش دانشجوي غيربومي را اختلالات شخصيتي عنوان كرد و اظهار داشت : به دليل دوري دانشجويان غيربومي از محيط خانواده، كنترل خاصي بر روي آن ها وجود ندارد و به همين دليل اين افراد به دليل سن الگو پذيريشان معمولا يا دچار آسيب هاي اجتماعي يا اختلالات شخصيتي مي شوند.
وي تاكيد كرد: دانشجوياني كه از خانه و خانواده خود دور هستند از نظر روحي و رواني براي پذيرش آسيب هاي فرهنگي آمادگي بيشتري دارند و اين مسئله هم در دانشجويان پسر و هم در دانشجويان دختر وجود دارد اما به دليل حساسيتي كه بر روي دخترها وجود دارد از مشكلات فرهنگي دانشجويان پسر غافل شده ايم و آن ها را به حال خود رها كرده ايم.
دكتر آرام تصريح كرد: سياست دانشگاه هاي كشور بايد به گونه اي رقم بخورد كه در مناطق محروم هم دانشگاه هايي با امكانات مناسب ايجاد شود تا دانشجويان براي درس خواندن در رشته هاي بهتر مجبور به مهاجرت به شهرهاي بزرگ نشوند.
وي تاكيد كرد: دانشگاه آزاد اگر بتواند برنامه بومي سازي را در دانشگاه هاي خود اجرا كند بسياري از مشكلات مادي و فرهنگي خود را به نصف مي رساند اما به طور قطع اين برنامه به دليل مشكلات فرواني كه وجود دارد نياز به مدت زمان زيادي دارد.