بوشهر - خبرگزاری مهر: سرپرست حفاظت محیط زیست خارگ گفت: رشد بی‌رویه توتیای دریایی در خارگ باعث شده تا اکوسیستم این جزیره در خطر نابودی قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مصلحیان عصر شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به تنوع زیستی فوق‌العاده در جزیره خارگ اظهار داشت: اکوسیستم مرجانی خارگ یکی از نادرترین و پرارزش ترین اکوسیستم های جهان است و لازم است که تلاش لازم برای حفظ این اکوسیستم صورت بگیرد.

وی رشد بی‌رویه توتیای دریایی را باعث نابودی زیستگاه‌های مرجانی دانست و خاطرنشان ساخت: توتیای دریایی خسارت جبران ناپذیری بر مرجان‌ها وارد می‌کند که لازم است با آن مقابله شود.

سرپرست حفاظت محیط زیست خارگ به تشریح ویژگی‌های توتیای دریایی اشاره کرد و افزود: توتیای دریایی روی مرجان‌ها می نشیند و با از بین بردن موجود تک سلولی درون مرجان، سبب عدم انجام عملیات فتوسنتز و در نتیجه، مرگ مرجان می‌شود.

وی تصریح کرد: نوعی طوطی ماهی وجود دارد که دشمن اصلی توتیای دریایی است که میزان این طوطی‌ماهی‌ها به دلیل صید بی رویه در خارگ و اطراف جزیره خارگو به شدت کاهش یافته است و همین موضوع سبب شده تا توتیای دریایی بدون هیچ آسیبی به سوعت رشد پیدا کرده و افزایش یابد.

لزوم نهادینه شدن صید و تحویل‌دادن توتیای دریایی

مصلحیان افزود: صیادان برای مقابله با این جاندار اقدام به جمع‌آوری توتیای دریایی کرده‌اند و برای پاک سازی این موجودات، با همکاری شرکت‌های مستقر در خارگ به ویژه شرکت های نفتی، در کنار برنامه‌هایی همچون پاک سازی ساحل، می‌توان اقدام کرد.

وی بر لزوم نهادینه شدن صید و تحویل‌دادن توتیای دریایی تاکید کرد و با اشاره به برنامه برای تقدیر از تحویل‌دهندگان این موجود، بیان داشت: کسانی که از طریق دریا امرار معاش می‌کنند وظیفه خود را برای مبارزه با این نوع جاندار مهم بدانند.

سرپرست حفاظت محیط زیست خارگ خواستار همکاری همکاری همه ارگان‌های مستقر در این جزیره برای نجات اکوسیستم مرجانی خارگ شد و تصریح کرد: با توجه به کاهش اعتبارات، تا کنون موفق به اجرای مقابله با این جانور نشده‌ایم.