به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دادگستری سابق استان اردبیل بعد از ظهر یکشنبه در این آئین طی سخنانی با اشاره به دستاوردهای دادگستری اردبیل تعداد پرونده های هشت ماهه اول سال جاری را 35 هزار و 162 فقره عنوان کرد و گفت: دادگستری اردبیل در زمینه کاهش پرونده ها موفقیت های چشمگیری داشته است.
غلامعلی رضایی میانگین رسیدگی به پرونده های قضایی را در این استان سه روز برشمرد و یادآور شد: این درحالی است که آمار رسیدگی به پرونده ها در کشور 24 روز می باشد که نشان می دهد زمان رسیدگی به پرونده ها در این استان هشت برابر کمتر از کشور است.
وی این زمان را در شعب بازرسی 38 روز و در کشور 58 روز اعلام کرد و ادامه داد: در دادگاه های تجدید نظر نیز این زمان در کشور 86 روز و در اردبیل 10 روز است، در دادیاری ها 20 روز و در کشور 42 روز و در شعب جزایی این مدت 43 روز و در کشور 80 روزاست.
رئیس دادگستری سابق استان با بیان اینکه زمان رسیدگی به پرونده ها در شعب خانواده را 63 روز در اردبیل و 74 روز در کشور برشمرد و تاکید کرد که این نزدیکی به دلیل وجود تنها دو شعبه خانواده در استان است.
وی با اشاره به موفقیت این استان براساس این آمارها که از سوی قوه قضائیه اعلام شده است، بیان داشت: در این مدت حداقل دو هزار پرونده طلاق، نفقه، مهریه و... نیز در دادگاه های استان با مصالحه به پایان رسیده و اکنون به 300 پرونده کاهش یافته است.
رئیس جدید دادگستری استان اردبیل نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت بیش از 250 کمیسیون قضایی در دستگاه ها افزود: بخشی از کارهای دستگاه قضایی تامین حق و حقوق سازمان ها، نهادها و دستگاه ها است که قضات در این کمیسیون ها در تامین حقوق این سازمان ها تلاش می کنند.
حجت الاسلام آقا محمدعلی قاصدی با تاکید بر اینکه هیچ کدام از این سازمان ها بدون نیاز به قوه قضائیه نمی توانند حقوق خود را تامین کنند، ادامه داد: در همکاری با هیچ نهادی محدودیت نداریم، محدودیت ما در برخی منافع جناحی، فردی و سازمانی و خواسته های آنچنانی است که مغایر با قانون، امنیت و اصول نظام است.
وی تصریح کرد: ما در این موارد مصالح نظام، امنیت عمومی و حفظ استقلال قضایی را مقدم خواهیم داشت و هر چیزی را که با اینها تعارض داشته باشد، قربانی خواهیم کرد.