ورود نخستين گروه از آزادگان به ميهن اسلامي :
در چنين روزي در سال 1369 ه ش نخستين گروه از آزادگان كشور كه از ابتداي جنگ تحميلي به اسارت ارتش رژيم بعث عراق در آمده بودند ، به آغوش ميهن اسلامي خود بازگشتند . استقبال مردمي از آزادگان به حدي وسيع بود كه ورود اين عزيزان به وطن را به يك نقطه عطف تاريخي درتاريخ كشورمان تبد يل كرد . در بيست دوم مرداد همان سال ستاد رسيدگي به امور آزادگان براساس قانون حمايت از آزادگان مصوب سيزده آذر ماه سال 1368 ه ش تشكيل شد . اين ستاد تبادل بيش از چهل هزار آزاده را با همن تعداد اسير عراقي به عهده گرفت . ستاد يادشده با تشكيل بيش از دويست و هفتاد واحد ستادي در كشور ، ارايه خدمات به آزادگان سرافراز را آغاز كرد . يادآوري اين نكته نيز اهميت دارد كه بسياري از مدافعان قهرمان و سرفراز ميهن اسلامي --ايران عزيز--كه در مدت هشت سال دفاع مقدس ، اسيرشده بودند ، توسط دژخيمان صدامي به شهادت رسيد ند وتا كنون هيچ نشانه اي از مجاهدان سينه سرخ مهاجر ا لي الله به دست نيامد.
آزادسازي شهر پاوه :
در چنين روزي در سال 1358 شهر پاوه از يد و تصرف افراد ضد انقلاب خارج شد . دراين روز رزمندگان جان بر كف سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با غيرتي وصف ناشدني دشمن ضد انقلاب را از شهر پاوه بيرون راندند . دراين عمليات شهيد دكتر چمران رشادت هاي فراواني را از خود به نمايش گزارد.
قسمتي از سخنان شهيد چمران پس از آزادسازي شهرپاوه
پاوه، همچون ستارهاي تابناك بر فرق آسمان انقلاب اسلامي ايران ميدرخشد. پاوه، بزرگترين ضربتي است بر گردة امپرياليسم و صهيونيسم كه آرزوي پيروزي نظامي خود و سقوط انقلاب اسلامي ايران را به گور ببرند.پاوه، داستان شورانگيزي است كه حماسهها خلق كرده، اسطورهها از خود به يادگار گذاشته، و شهادتها و فداكاريهاي بينظيري را بر قلب خود ضبط كرده، و شاهد جنايتهايي بود كه درتاريخ سابقه نداشته است.پاوه، كه با قلههاي سر به فلك كشيدهاش، نمودار همت بلند جانبازان راه حق، و ارادة سخت و پولادين مبارزان انقلاب اسلامي ايران است.
پاوه، كه از جويبارها و چشمهسارها و مرغزارها و بوستانهايش، نسيم ملايمي موج ميزند، بوي خون بيگناهان را پخش ميكند، و ناله زنجيريان و شيون مادران داغديده را منتشر مينمايد.
به شهادت رساندن روحانيان :
در چنين روزي در سال 1361 ه ش رژيم بعث عراق بيست و هشت تن از روحانيان شيعه اين كشور را به شهادت رساند . اين عمل رژيم صدام با هدف سركوب مخالفان داخلي انجام مي گرفت .
تولد آيت الله شهرستاني :
در چنين روزي در سال 1344 ه ق آيت الله ميرزا علي شهرستاني از علماي بزرگ جهان تشيع ديده به جهان گشود . از آثار
برجسته ايشان مي توان به البيان في تفسير غريب القرآن اشاره كرد .
روز قيام استقلال طلبانه اندونزي :
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي مردم اندونزي به رهبري سوكارنو و محمد خنا ، عليه سطه هند براين كشور قيام خود را آغاز كردند.
تولد پير دو فرما :
فرما رياضيدان بر جسته فرانسوي در چنين روزي در سال 1601 ميلادي به دنيا آمد . وي نظريه جد يد اعداد را ارايه كرد . او به همراه رنه دكارت يكي از مهمترين رياضيدانان قرن هفدم ميلادي كوشش هاي زيادي در حوزه علم رياصيات كردند . وي اصل اساسي تحليل ژئو متريك را در رياضيات كشف كرد ه است .
تولد ويلفريد اسكا ون بلات :
اين نويسنده بر جسته در سال 1840 ميلادي به دنيا آمد ." پيمان سرزمين ايرلند" عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
تولد منليك دوم :
اين پادشاه كشور اتيوپي در چنين روزي در سال 1844 ميلادي به دنيا آمد . او در ميان سال هاي 1896 تا 1913 بر اين كشور حكومت كرد .
تولد هنري توما س :
توماس آهنگساز بر جسته فرانسوي در چنين روزي در سال 1901 ميلادي به دنيا آمد . "دون خوان دو بائورا" عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .
تولد وي اس نيپول :
نيپول رمان نويس ترينيد ا دي در چنين روزي در سال 1932 ميلادي به دنيا آمد ." ره ميانه " عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
در گذشت كنراد آيكن :
آيكن ، شاعر ، نويسنده رمان و داستان كوتاه و منتقد ادبي آمريكايي در چنين روزي در سال 1973 ديده از جهان فرو بست . آثار او عمدتا بر گرفته از يك ديدگاه روانشناسانه مبتني بر شناخت ناخود آگاه است . وي يك بار نيز جايزه پوليتزر ادبي را از آن خود كرد . او به هنگام مرگ هفتتاد و چهار ساله بود .
در گذشت رودلف هس :
هس ازسران حزب نازي در جنگ جهاني دوم ميلادي در چنين روزي در سال 1987 ميلادي مرد. او پس از چهل و شش سال حبس در سن نود و سه سالگي اين جهان را ترك گفت .
در گذشت فرانكلين روزولت :
روز ولت سي ودومين رييس جمهور ايالات متحده آمريكا در چنين روزي در سال 1988 ميلادي در گذشت . او طي سالهاي 1933 تا 1945 رييس جمهور آمريكا بود . مورخين آمريكايي او را موجد يك سري اصلاحات اقتصادي در اين كشور مي دانند . وي دقيقا در هفتاد دومين سالگرد تولدش اين جهان را ترك گفت .
در گذشت محمد ضياء الحق :
ضياءالحق رييس جمهور پاكستان در چنين روزي در سال 1988 ميلادي بر اثر يك سانحه هوايي مشكوك در سن شصت و سه سالگي دار فاني را وداع گفت . وي كه از فرماندهان عالي رتبه ارتش پاكستان بود، با كودتاي نظامي عليه ذوالفقارعلي بوتو ،رئيس جمهور وقت و قانوني به قدرت رسيد. ژنرال ضياءالحق در بين سال هاي 1978 ميلادي تا 1988 رياست جمهوري پاكستان را به عهده داشت .