به گزارش خبرگزاری مهر ، صفر علی کریمی عصر پنجشنبه در جمع پژوهشگران استان اظهار داشت: گیلان از نظر فرهنگی، علمی و نخبه پروری نه در سطح ملی بلکه در سطح جهان غنی است.
وی افزود: در هفته پژوهش کارها و فعالیت های زیادی صورت گرفته است اما اهمیت پژوهش به اندازه ای است که در تمام طول سال باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون منابع انسانی استانداری گیلان با بیان اینکه پژوهش پردازش اطلاعات است، گفت: پژوهش فرایند تولید علم و مهمترین ویژگی پژوهش زایش، باروری و تولید علم است.
کریمی تصریح کرد: کار پژوهشی هویت جمعی دارد، در پژوهش آغاز کار مواجه شدن با مشکل بوده و این پژوهشگر است که با تاکتیک های ویژه مشکل را به مسئله تبدیل می کند، سپس فرضیه می دهد و فرضیه را به مرحله آزمایش در می آورد.
وی با تاکید بر اینکه اصل پژوهش، فناوری و جایگاه پژوهشگر یک جایگاه پایه و اساسی است اذعان داشت: پژوهش موفق، پژوهشی است که تولید علم کند و تولید علم منجر به تولید ثروت شود.
معاون منابع انسانی استانداری گیلان گفت: پژوهش و توجه ویژه به پژوهشگران زیربنای توسعه پایدار برای موفقیت یک کشور است.
کریمی عدم دانش افزایی، عدم نگرش مثبت به پژوهش و عدم توانش یا بکارگیری توان لازم را از خلاء هایی عنوان کرد که موجب شده آنچنان که باید به پژوهش اهمیت داده نشود.
وی با اشاره به اینکه نگرش مثبت به پژوهش، منجر به ایجاد باور در افراد می شود، متذکر شد: کار موفق کاری که توام با دانش افزایی، نگرش مثبت و بکارگیری توان لازم باشد.
معاون منابع انسانی استانداری گیلان تاکید کرد: باید تلاش کنیم موانع مسیر پژوهش و پژوهشگر را برداریم و در این راستا از اختیارات قانونی و مسئولیت هایی که داریم حداقل استفاده را ببریم.
وی اظهار داشت:در سال جاری بر اساس قانون دستگاه های دولتی می توانند از یک درصد اعتبارات خود برای انجام کارهای پژوهشی استفاده کنند و عدم استفاده از اعتبارات برای کارهای پژوهشی به ضرر استان است.
کریمی تاکید کرد: فرهنگ پژوهش باید از مهد کودک ها تا دانشگا ها و در کل فضای جامعه نهادینه شود.
وی با بیان اینکه ایجاد سیاست های کاربردی برای گسترش فرهنگ پژوهش از الزامات است تصریح کرد: تشویق و ایجاد انگیزه برای نخبگان علمی باید داشته باشیم ، توجه مادی و معنوی به پژوهشگران که در بخش فناوری همت لازم را بکار می گیرند باید صورت گیرد و همچنین برای بهتر انجام شدن کارهای پژوهشی رقابت سالم و سازنده ایجاد شود.
معاون منابع انسانی استانداری گیلان با بیان اینکه کیفیت در پژوهش مهم است، یادآورشد: پژوهش باید متناسب با نیازهای جامعه، به منظور تولید علم و ثروت آفرینی باشد.