عباس علیآبادی در گفتگو با مهر با اشاره به راهاندازی نیروگاه 50 مگاواتی جزیره قشم، گفت: همزمان با آماده سازی و راه اندازی نیروگاه جدید قشم مطابق با برنامه زمانبندی تا بهمن ماه سالجاری هم واحدهای آب شیرین کنی بزرگترین جزیره خلیج فارس راه اندازی خواهند شد.
مدیرعامل مپنا ظرفیت تاسیسات جدید آب شیرین کنی جزیره قشم حدود 18 هزار مترمکعب عنوان کرد و افزود: در کنار ساخت نیروگاه و تاسیسات آب شیرین کنی در قشم، مذاکراتی به منظور طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی یک یک واحد جدید تولید همزمان برق و آب شیرین در قشم و دو واحد نیز قرار است در کیش اجرا شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در ساخت تاسیسات نیروگاهی و آب شیرین کنی قشم از توان مهندسی و ساخت داخل برای ساخت کالا و تجهیزات استفاده شده است، اظهار داشت: در شرایط فعلی عملیات ساخت بیش از 33 هزار مگاوات پروژه نیروگاهی در استانهای مختلف کشور در کنار ساخت این تاسیسات آب شیرین کنی در دستور کار قرار دارد.
وی با یادآوری اینکه در طراحی و ساخت توربینهای تاسیسات آب شیرین کنی قشم برای نخستین بار راندمان توربینها به 36 درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: این در حالی است که راندمان فعلی توربینهای زیمنس آلمان حدود 34 درصد است.
علیآبادی تاکید کرد: با توجه به نرخ واقعی برق برای تولید هر مترمکعب آب حدود 2000 تومان برق مصرف میشود. بنابراین برخی از روشهای تولید آب شیرین مانند RO اقتصادی نیست. اما مپنا به خاطر مسئولیت اجتماعی که دارد اقدام به طراحی، ساخت و اجرای آب شیرین کن کرده است.
مدیرعامل مپنا با بیان اینکه تاکنون در پروژه تولید همزمان برق و آب شیرین قشم حدود 70 میلیون یورو سرمایه گذاری شده است، بیان کرد: یکی از دستاوردهای ساخت این تاسیسات جدید آب شیرین کنی، تامین آب مورد نیاز کشتیهای عبوری از منطقه خلیج فارس است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه بخشی از آب شیرین شده میتواند برای کشتیها کترینگ شود که در این صورت همه از آب شیرین اجرا شده سود خواهند برد، یادآور شد: در جزیره قشم و جزایر اطراف آن 24 هزار متر مکعب آب تولید میشود که حدود 7000 متر مکعب از آن به خاطر فرسودگی شبکه از مدار خارج میشود.
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۵
مدیرعامل مپنا با اشاره به راهاندازی نیروگاه برق قشم از آغاز شمارش معکوس برای بهرهبرداری از تاسیسات آب شیرین کنی در بزرگترین جزیره خلیج فارس خبر داد و اعلام کرد: با راهاندازی این تاسیسات امکان تامین آب مورد نیاز کشتی و شناورهای عبوری از تنگه هرمز فراهم میشود.