به گزارش خبرنگار مهر، اردشير بحريني صبح سه شنبه در نشست خبري با اشاره به هفته سواد آموزي اظهار داشت: روشهای آموزشی سوادآموزی شامل واگذاری فرد به فرد، کلاسی و متفرقه است.
وي ادامه داد: در روش کلاسی با حضور هشت تا 12 نفر در کلاس آموزشها ارائه میشود.
بحريني با اشاره به روش واگذاري فرد به فرد بيان داشت: در واگذاري فرد به فرد تمامي نيروهاي آزاد در جامعه از مدرك ديپلم به بالا مي توانند با سواد آموزي همكاري و به آموزش و پرورش و شركت هاي خدمات آموزشي سراسر استان مراجعه كنند.
وي در ادامه افزود: همه با سوادان مي توانند همكاري كنند و بي سوادان هدف ما را مورد پوشش قرار دهند و به ازاي هر قبولي حق الزحمه خود را دريافت كنند.
بحريني در ادامه با اشاره به شركت هاي خدمات آموزشي كه در سطح استان كرمان قرار دارند بيان داشت: در استان كرمان چهار شركت خمات آموزشي وجود دارد، شركت گنجينه علم قبادين در مناطق جنوبي استان كرمان، شركت اديب زرند در مناطق شمالي استان كرمان، شركت اقطا در شهرستان بافت و رابر و شركت دارلصابرين در شهرستان بم فعال هستند.
اين مسئول با اشاره به اينكه در روش متفرقه نیز سوادآموزان میتوانند از طریق دوستان و بستگان خود با مطالعه کتابهای معرفی شده آموزش ببینند تصريح كرد: در پایان دوره پس از برگزاری آزمون و قبولی، حقالزحمه آموزش دهنده به آنها پرداخت میشود.
معاون سواد آموزي آموزش پرورش استان كرمان با اشاره به آخرين آمار رسمي از سرشماری نفوس و مسکن سال 90 ابراز داشت: طبق آخرین آمار 186 هزار و 89 نفر در گروه هدف 10 تا 49 سال در استان کرمان اظهار بیسوادی کردهاند.
اين مسئول در ادامه با اشاره به اينكه از اين آمار 68 هزار و 887 نفر از افاغنه و اتباع بيگانه هستند گفت: 32 هزار و 616 نفر پس از آخرین سرشماری کارنامه قبولی سوادآموزی دریافت کردند.
وي اظهار داشت: فوتیها و مهاجران نیز باید از آمار کلی بیسوادی در استان کرمان کسر شوند.
بحريني با اشاره به اينكه 74 هزار و 856 نفر بیسواد در کرمان حضور دارند، تصريح كرد: بايد در سال جاری حداقل 10 هزار نفر در دوره سوادآموزی قبولی داشته باشیم.
معاون سواد آموزي آموزش پرورش استان كرمان با بیان اینکه دورههای آموزش معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش در سه دوره عمومی سوادآموزی، تحکیم سواد و انتقال است، گفت: دوره سواد آموزي تا پايان سال 94 بايد به صفر برسد.
بحريني با اشاره به اينكه دوره تحكيم سواد در دوماه شامل 200 ساعت است بيان داشت: اين دوره تحكيم براي تثبيت آموخته ها به بي سوادان انجام مي شود، بي سوادان مطلق تا ورودي سوم ابتدايي ثبت نام مي كنند در چهار ماه شامل 400 ساعت آموزش داده مي شوند.
اين مسئول با اشاره به دوره انتقال سواد آموزي گفت: دوره انتقال سواد آموزي در شش ماه شامل 600 ساعت آموزش است و به قبول شدهها مدرک تحصیلی معادل ششم ابتدایی داده مي شود.
معاون سواد آموزي آموزش پرورش استان كرمان از با سواد شدن 24 هزار نفر در سه دوره آموزشي طي سال جاري خبر داد و گفت: در اين زمينه استان كرمان رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
بحريني اذعان داشت: 635 نفر آخرین تعداد آموزشیاران سوادآموزی استان كرمان بود که در طرح مهرآفرین به استخدام پیمانی آموزش و پرورش در آمدند.
وي در پايان تصريح كرد: همه معلمان و همکاران آموزش و پرورش میتوانند در صورت تمایل در ساعات کاری مازاد و غیر وظیفه به بي سوادان آموزش دهند و حقالزحمه آن را دریافت کنند.