ساری - خبرگزاری مهر: پیشنهاد استفاده از برنج مازندران در سبد کالای دولت، توسعه زراعت چوب، نیاز به تشکیل آر ان دی در واحدهای صنعتی و نابرابری بین منابع و مصارف بانکی در نشست استاندار با تشکل های صنفی استان مازندران مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ربیع فلاح جلودار استاندار مازندران شنبه شب در نشست هم اندیشی با تشکلهای  صنفی و صنعتی که در سازمان صنعت و معدن و تجارت استان برگزار شد گفت:دغدغه ما رشد صنعت و تولید است.

وی  گفت: بعد از روی کار آمدن دولت جدید  و با تعاملاتی که در زمینه انرژی هسته ای با دنیا برقرار کرده ایم کار بزرگی انجام شده است.

استاندار مازندران با اشاره به وجود ذخایر و منابع معدنی در کشور و استان گفت:در کشورهای دیگر مواد اولیه را از کشورهای دیگر وارد و سپس کالای ساخته شده را صادر می کنند در حالی که ما در کشور مواد اولیه فراوانی داریم .

فلاح با تاکید بر همکاری دستگاهها  در کنار هم  برای رفع مشکلات افزود: ما می توانیم صدای تولید کنندگان و صنعت گران را در هر جایی که مطرح شده باشد دنبال کنیم.

بخشنامه های دست و پاگیر تولید

وی تصریح کرد: بخشنامه های دست و پا گیر  و موارد سد راه تولید کنندگان  قابل پیگیری و حتی تغییر است.

استاندار مازندران با اشاره به سبد پیشنهادی دولت به کارکنان افزود :ما از وزیر صنایع درخواست داشته ایم که در سبد کالا پیشنهادی از برنج داخلی  استان استفاده شود.

وی  گفت همه دستگاهها  با کمبود نقدینگی روبرو هستند و این مورد باید پیگیری شود .

فلاح در خصوص ترافیک جاده های مازندران در ایام تعطیل و بسته شدن محورهای مواصلاتی استان در ایام تعطیل و پرتردد بر روی کامیونها و ماشینهای ترانزیتی  افزود: اگر این محورها در ایام تعطیل برای کامیونهای تجاری بسته نشود اتفاقات ناگوارتری پیش می آید وجلوگیری از  این امر عملا امکان پذیر نیست .

وی گفت : زمانی که در آمد کشور 100 میلیارد تومان بوده جایگاه مازندران کجا بوده است و با این همه در آمد کشور برای مازندران چه کاری انجام شده است.

فلاح با اشاره به اینکه عده ای از مسولیتهایی که در قبل داشته اند شانه خالی کرده اند گفت: من  به تمام مشکلات صنعت کاران و تولید کنندگان آگاهی دارم و با کمک خود شما سعی می کنیم تا آنها را برطرف کنیم.

زراعت چوب جدی گرفته شود

مقام عالی استان در خصوص مشکل صنایع چوب و کاغذ تصریح کرد : باید زراعت چوب جدی گرفته شود  جنگل به دلیل محدودیتهایی که دارد اجازه ورود به کارهای بزرگ را نمی دهد .

وی افزود:ما نباید در واردات چوب با مشکل روبرو شویم باید قرنطینه واردات چوب فعال شود و اگر قرار است اعتباری تخصیص یابد این اعتبار تقسیم بندی گردد.

وی با اشاره به شایعات و سخنانی که در برخی رسانه ها و سایتها به چاپ رسیده گفت: تیم استانداری قوی ترین تیمی است که پس از انقلاب در استانداری مستقر شده است.

استاندار مازندران  بیان داشت: در همین چند ماه خدمت تیم جدید استانداری میزان اعتبارات  غیر رسمی گرفته شده برای استان بیش از اعتبارات رسمی بوده است .

نیاز به تشکیل واحد RND در واحدهای صنعتی

معاون برنامه ریزی استانداری مازندران خواستار تشکیل واحد  آر ان دی در واحدهای صنعتی شد و این امر رادر پیشرفت واحدها مهم برشمرد.

علی احسانی با بیان اینکه در اواخر برنامه پنجم توسعه هستیم گفت: محور توسعه مازندران کشاورزی بوده است و اکنون با تدابیر اندیشیده شده محورهای توسعه استان با نگرش جدید کشاورزی و منابع طبیعی ، صنعت و معدن ،توسعه  خدمات ،گردشگری و طبیعت گردی و فن آوری اطلاعات  ترسیم شده است.

وی با اشاره به وجود 10 کارگروه تخصصی مصوب افزود: هر یک از کارگروهها بر اساس سند چشم انداز جدید برنامه های خود را ترسیم کنند.

احسانی گفت: قطع به یقین برنامه توسعه استان در دستور کار استاندار و کمیته برنامه ریزی شهرستانها و دستور کار توسعه استان قرار دارد.

وی تاکید کرد: رشد اقتصادی نیاز به تزریق منابع مالی دارد و به تبع آن ما هم باید کاهش تورم و تامین نقدینگی را فراهم کنیم.

علی احسانی با اشاره به حذف برخی از کارگروهها گفت: کارگروههای و ستادهایی که عملکرد و خروجی نداشتند در دولت جدید جایگاه نداشت و در نتیجه  حذف  و ده کارگروه با ساختار جدید تشکیل شد.

معاون برنامه ریزی استان اظهار داشت: در شورای برنامه ریزی توسعه استان کارگروه تخصصی صنعت و معدن فعال شود.

نابرابری بین منابع و مصارف بانکی

وی با اشاره  به اینکه، مصارف و معوقات بانکها  بیش ار یک و نیم برابر در آمد آنها است افزود: 2 هزارو 500 ملیارد تومان معوقات بانکی  استان  است که باید بین بانکها و شعبات آنها هماهنگی برقرار شود.

احسانی گفت: مشکل واحدهای اقتصادی  سرمایه در گردش است که میزان تقاضای سرمایه در گردش این واحدها 650 میلیارد تومان است.

این مقام مسول افزود: به دلیل مشکلات ارزی و فشار برروی بانکها در دولت  گذشته  این امر بر باعث نقص در  مدیریت  بانکها شد.

وی با بیان اینکه تزریق منابع دولتی عملا در توسعه استان نقشی نداشته، افزود :صرف نظر از مشکلات واحدها اقتصادی ،توسعه  استان با برنامه ریزی صحیح  امان پذیر است.

احسانی  با اشاره به اینکه ایجاد سرمایه گذاری جدید کار آسانی نیست افزود: صندوق توسعه ملی منابعی در اختیار وزارتخانه قرار داده است  تا مشکلات تا حدودی حل شود.

معاون برنامه ریزی استانداری تاکید کرد: ایجاد سرمایه گذاری جدید و تشکیل واحدهای جدید کار راحتی نیست.

وی افزود: اگر  قرار باشد در بازار بین المللی نقش ایفا کنیم باید مجهز به فناوری جدید باشیم  و ارتباط بین مراکز علمی و پژوهشی  و صنعتی  تنگاتنگ باشد و برای این امر  واحدهای تولیدی اگر لازم است به چند شیفت کاری تقسیم شوند.

برچسب‌ها