معاون وزیر تعاون، کار و رفاه از گسترش فعالیت های ایران در کشورهای آفریقایی در قالب دیپلماسی مهارت خبر داد و گفت: طراحی و اجرای بانک اطلاعاتی جامع مهارت آموختگان آموزش های مهارتی از جمله زمینه های همکاری ایران با کشورهای آفریقایی از جمله تانزانیا است.

به گزارش خبرنگار مهر، کوروش پرند با اعلام آغاز دوره آموزشی 20 مربی فنی و حرفه ای تانزانیایی در ایران گفت: امیدوارم این دوره آموزشی برای شما از بهره وری لازم و کافی برخوردار بوده و در توسعه آموزش های فنی و حرفه ای کشورهای آفریقایی موثر واقع شود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر فراهم شدن زمینه تعاملات با کشورهای آفریقایی در حوزه آموزش های مهارتی، بر ضرورت بهره گیری از توانمندی ها و ظرفیت های متقابل تاکید کرد و اظهارداشت: امروز قاره آفریقا به دلیل ظرفیت های بسیار بالایی که دارد از اهمیت زیادی در راهبردهای بلندمدت جهانی برخوردار است و براین اساس رویکرد راهبردی تعامل دو سویه هدفمند و مبتنی بر منافع دو جانبه از سوی جمهوری اسلامی ایران برای ارتباط با کشورهای آفریقایی دنبال می شود.

وی بیان داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای ایران در تعاملات بین المللی خود کشورهای آفریقایی را به عنوان یکی از کشورهای هدف قرار داده تا بتواند با داشتن برنامه های راهبردی و تدابیر اثربخش و متناسب با شرایط منطقه ای و جهانی تعاملات موثری با کشورهای آفریقایی داشته و در مسیر توسعه و پیشرفت به مردم آفریقا نیز کمک کند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بیان داشت: تردیدی نیست مقوله آموزش های مهارتی یکی از مولفه های مهم در توسعه همه جانبه کشورها به شمار می رود چرا که به طور مستقیم بر شاخص های علم و فناوری تاثیرگذار است.

پرند ادامه داد: از اینرو ایران با توجه به توانمندی های خود در حوزه آموزش های مهارتی، الگوی جدیدی را برای توسعه تعاملات بین المللی و حضور موثر در این عرصه، تحت عنوان دیپلماسی مهارت طراحی کرده و در حال اجرای آن است.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه افزود: دیپلماسی مهارت می تواند فصل جدیدی در تعاملات بین المللی باشد تا به ویژه کشورهایی که دغدغه توسعه دارند و از جمله کشورهای آفریقایی، بتوانند در فضای رقابتی دنیا در حوزه مهارت ها و فناوری با یکدیگر به تبادل تجربه بپردازند.

به گفته وی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای دارای توانمندی ها، ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار خوبی برای توسعه آموزش های مهارتی در کشورهای آفریقایی است. طراحی ساختار نظام آموزش مهارتی، طراحی، ساخت و تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفه ای، طراحی و اجرای بانک اطلاعاتی جامع مهارت آموختگان آموزش های مهارتی، آموزش مربیان فنی و حرفه ای و تدوین استانداردهای آموزشی از جمله زمینه های همکاری ایران به نمایندگی سازمان آموزش فنی و حرفه ای با کشورهای آفریقایی است.