به گزارش خبرنگار مهر، یحیی رحمتی شامگاه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان، افزود: این هنرمندان در حوزه رشته های بومی، اسلامی و منطقه ای فعال هستند.
وی اظهار داشت: استان زنجان در 5 رشته اصیل چاقو سازی، ملیله کاری، مس، چارق و گلیم فعالیت می کند و در این میان در صنعت چاقو، مس و ملیله سابقه ثبت دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان زنجان ،با بیان اینکه زنجان در رشتههای چاقو، ملیله و مس صاحب سبک است گفت: صنعت چاقو به واسطه نوع تولیدات و تنوع کاربردی از اهمیت بسیار خاص و بالایی برخوردار است.
رحمتی تاکید کرد: مس زنجان به واسطه مسهای ساده صاحب سبک است و در این حوزه زنجان بین استانهای کرمان و اصفهان دارای سبک خاصی می باشد.
وی در ادامه، پاپوشها و چارق زنجان را جزو بینظیرترین و بیبدیلترین صنایع دستی استان زنجان یاد کردوافزود: در این خصوص لازمه رونق بازار تلفیق بازار با نیاز روزمره مخاطبان است.
مدیر کل میراث فرهنگی استان زنجان، صیانت از وضعیت موجود را یکی از اهداف سازمان اعلام کرد وگفت: توسعه صنایع دستی از دیگر اهداف سازمان است.
رحمتی،صیانت از صنایع دستی را اولویت کاری این سازمان یاد کردوافزود:در این راستا صیانت از شغل های موجود در دستور کار است.
وی یاد آورشد: همچنین توسعه صنایع دستی با سوابق کاری، موضوع توسعه و تلفیق محصولات با نیاز روز را در دستور کار داریم.
مدیر کل میراث فرهنگی استان زنجان افزود: تحقق این برنامه ها تنها در صورتی مصوب خواهد شد که رسانه ها همکاری لازم را با این سازمان داشته باشند چرا که رسانه ها در اذعان مردم می توانند نقش آفرین باشند.
رحمتی، با بیان اینکه مطالبات حوزه مدیریت و انتظارات باید به حوزه کاربران منتقل شود گفت: رکن اصلی دموکراسی برای انتقال انتظارات در حوزه صنایع دستی مطبوعات و خبرنگاران است.
وی در ادامه، به شهرک صنعتی صنایع دستی اشاره کردوافزود: سال 87 این موضوع شروع شده ولی متاسفانه در طول 6 سال اتفاق خاصی نیفتاده است با اینکه 8 هکتار زمین را به خود اختصاص داده است ولی در سال آینده نه چندان دور تعیین تکلیف خواهد شد.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان زنجان افزود: امسال با موافقت سازمان رونق و احیای آموزش استاد شاگردی در استان زنجان محقق میشود و در سطح ملی کار پژوهشی در این زمینه در سال 87 انجام شده است.
رحمتی، با تاکید بر اینکه 200 کارگاه به صورت نمونه برای آموزش در اشتغال انتخاب شده است افزود: 89 درصد کسانی که در این کارگاهها مشغولند به صورت استاد شاگردی فعالیت میکنند.
وی، با اشاره به اینکه این افراد سه درصد به صورت آکادمیک و هشت درصد به صورت تجربی مشغول هستندافزود: امسال 200 نفر در قالب استاد شاگردی در سطح استان زنجان دورههای آموزشی را سپری میکنند که منجر به اشتغال آنها میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان زنجان تصریح کرد: اعتبار لازم در اختیار استاد کار قرار خواهد گرفت و در این خصوص برای نخستین بار در استان زنجان این مورد اجرا می شود.
رحمتی، به بازشگشایی سرای ملک اشاره کردوگفت: قسمت اعظمی از سرای ملک تا پایان سال جاری بازگشایی می شود که با همکاری و مساعدت مسئولان و صاحبان اقدامات خوبی در این زمینه انجام خواهد شد.