اهواز - خبرگزاری مهر: مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان گفت: مدیران ما با برنامه ریزی آموزشی آشنا نیستند که این یکی از چالش های آموزشی ما به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی زاده شامگاه سه شنبه در هشتمین اجلاس رؤسای ادارات آموزش و پرورش استان خوزستان خطاب با شرکت کنندگان اظهار کرد: درباره فلسفه تعلیم و تربیت جامعه خود باید شناخت عمیق تری داشته باشیم هر چند که امروز مشکلات ما از نوع سخت افزار نیستند. مشکلات سخت افزاری جزو ارکان آموزش و پرورش هستند ولی ما باید دانش عمیق درمورد شاخص ها داشته باشیم تا آموزش ما یک آموزش سنتی نباشد.

وی افزود: در آموزش سنتی، دانش آموزان ما پویا و اهل تحلیل و تفسیر نخواهد بود. مطالبی که در کتاب می آید جدا از مسائل زندگی است. دانشی که آموزش داده می شود باید به مهارتهای زندگی تبدیل شوند. برای خارج شدن از این چهارچوبها، اولین مسئله توجه به معلم به عنوان اساسی ترین رکن و تیرک خیمه آموزش و پرورش است.

تقی زاده تصریح کرد: اولین نگاه ما باید به معلم باشد. خصوصاً در زمینه ارتقای سطح تخصصی و مهارتهای فنی معلم. وجود ما در مدرسه چه ضرورتی دارد. باید به مدارس دخترانه توجه ویژه ای شود. در مناطق مرزی و محروم بیشتر باید دختران را تحت پوشش آموزشی قرار دهید. تحصیلات مادران نیز بسیار اهمیت دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان اظهار کرد: دختران تنها انتظاری که از ما دارند این است که آنها را در تصمیم گیری ها سهیم دانسته و به نقش اجتماعیشان هویت دهیم. توجه بیشتر به مدارس دخترانه کمک بزرگی به بالا بردن سطح فرهنگ عمومی جامعه می کند.

تقی ازده با بیان اینکه هرچه ما سن تعلیم و تربیت را پائین تر ببریم آموزش ما عمیق تر می شود، گفت: تعلیم و تربیت، سن و دوره خاصی را نمی شناسد. سعی کنیم سن آموزش را پائین ببریم و به دوره پیش دبستانی نهایت توجه را داشته باشیم.

وی بیان اینکه استان خوزستان از تنوع قومی و زبانی زیادی برخوردار استف اظهار کرد: گویش های متفاوت، محرومیت های فرهنگی و 200 هزار دانش آموز مناطق مرزی در خوزستان از مشکلات جدی ما به شمار می روند. در استان خوزستان 630 هزار بی سواد داریم که این آمار نگران کننده ای است و اولیای بی سواد باید شناسایی شوند و در راستای رفع بی سوادی آنها تلاش شود.

تقی زاده با بیان اینکه یکی از اولویت های مهم استاندار خوزستان بحث ورزش است، گفت: سعی کنیم ورزش آموزشگاهی را تقویت کنیم. سعی کنید مسابقات منطقه ای را فعال کنید. نکته بسیار مهمی که باید همواره در دستور کار ما باشد بررسی ریشه های افت تحصیلی است. در آموزش سنتی در صورت مشاهده افت تحصیلی مقصر را دانش آموز می دانیم در صورتی که عوامل متعددی باعث افت تحصیلی می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان همچنین بیان کرد: خیلی از مدیران ما با برنامه ریزی آموزشی آشنایی ندارند. داشتن برنامه اکنون در آموزش و پرورش استان به خوبی دنبال می شود اما این برنامه ریزی وظیفه مدیر مدرسه است.

برچسب‌ها