قائم‌مقام ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: در جلسه ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور مباحثی درباره «بیو رزونانس» و سند توسعه و فناوری انرژی‌های تجدید پذیر مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، منصور کبگانیان در تشریح دستور آخرین جلسه ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور، گفت: در بخش مربوط به اخبار علم و فناوری که طبق معمول در ستاد راهبری ارائه می‌شود، بحث«بیو رزونانس» مطرح شد.

وی افزود: موضوع این علم که ترکیبی از مهندسی الکترونیک و ارتعاشات و علم پزشکی است، طبق گزارش ارایه شده جزء حوزه‌های علوم پیشرفته و حساس دو دهه گذشته در جهان است.

قائم‌مقام ستاد اجرای نقشه جامع کشور  ادامه داد: در کشورهای روسیه، آمریکا، آلمان و غیره این حوزه راهبردی و مهم مورد توجه قرار گرفته و از آن استفاده‌های حیاتی می‌شود.

کبگانیان گفت: آنچه که در جلسه امروز پیرامون این حوزه از علم مطرح شد بیشتر به کارکردهای درمانی این حوزه از علم اختصاص داشت.

وی افزود: محققان دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه کار کرده‌اند و پیشنهادهایی برای حمایت از این فناوری در زمینه‌هایی مانند انتقال فناوری، مهندسی معکوس، تجاری کردن این موضوع و غیره به ستاد راهبری ارائه دادند.

ارائه سند توسعه و فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دستور دیگر جلسه ارائه سند توسعه و فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر بود.

قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: اسناد مربوط به توسعه انرژی هسته‌ای، فسیلی و تجدیدپذیر از مدت‌ها قبل در ستاد راهبری در دست اقدام بود و توانستیم سند مربوط به انرژی تجدید‌پذیر را ارائه کنیم.

وی افزود: این موضوع مورد علاقه وزیر نیرو هم بود و به علت اینکه وی در مسافرت خارج از کشور بودند معاون پژوهشی وزیر نیرو در جلسه حضور یافتند.

کبگانیان ادامه داد: محورهای اولیه شامل ضرورت توسعه این انرژی‌ها، قابلیت‌ها و توانمندی‌های کشورمان در بخش انرژی تجدیدپذیر، سهم کشورهای جهان در تولید این انرژی‌ها از مواردی بود که در این گزارش به آن اشاره شده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه امیرکبیر گفت: انرژی خورشیدی، بادی، زمین گرمایی و انرژی حاصل از زباله‌ها و فضولات حیوانی بخش‌های مهم انرژی‌های تجدیدپذیر هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری‌ها، چشم‌اندازها و اهداف این بخش در جلسه ارائه شده و ادامه موضوع به جلسه آینده محول شد.