به گزارش خبرنگار مهر، سكينه مراديان ظهر سه شنبه در کارگاه تخصصی مبارزه با سرطان افزود: سرطان پستان يكي از مهمترين و شايعترين بيماريها در زنان است و دانستن اطلاعات اساسي در اين زمينه براي زنان ضروری است.
وی سن بالا، سابقه خانوادگي، اولین حاملگی بالای 30سال، عوامل ژنتيكي و هورموني را از عواملی دانست که زمینه ابتلا به سرطان سینه را نسبت به سایر افراد در زنان تقویت می کند.
مراديان تصریح کرد: زنانی كه پس از بارداری شیردهی نداشته یا نازا هستند، یكی از فاكتورهای خطر برای ابتلا به این سرطان را دارا هستند.
وي افزود: شايعترين علامت و شكايتهاي بيماري پستان، احساس توده درپستان، ترشح با خونريزي ازنوك پستان و درد پستان است.
مرادیان با بیان اینکه افرد باید در صورت مشاهده اين علائم و تغييرات بايد به پزشك متخصص مراجعه کنند، اظهار داشت: احتمال پیشگیری از انواع سرطانها وجود دارد و سرطان سینه نیز یكی از انواع سرطانی است كه به راحتی میتوان با تشخیص زود رس از آن پیشگیری كرد و تنها شرط آن، هوشیار بودن مردم جامعه به خصوص زنان است.
این کارشناس بهداشت خانواده با اشاره به عوامل ایجاد انواع سرطان گفت: تغذیه نامناسب، عدم تحرک، مصرف دخانیات، استفاده نکردن از میوه و سبزیجات و غذاهای سالم و ژنتی از عوامل ابتلا به انواع سرطان هستند.
مرادیان افزود: زنان در هر گروه سنی می توانند با انجام حرکات ورزشی به طور منظم و چهار ساعت در هفته، میزان خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهند.
وی يادآور شد: انواع چربي ها سبب افزايش سطح استروژن در بدن مي شود از اين رو افزايش ابتلاء به سرطان پستان را افزايش مي دهند و افراد بايد مصرف چربي ها را به حداقل برسانند.