به گزارش خبرنگار مهر، تئاتر خراسان رضوی همواره قله نمایشی کشور محسوب شده و در سالیان دراز عمر خود شخصیت ها و بازیگران مطرح بسیاری را به جامعه هنری این مرز و بوم هدیه کرده است.
هنوز صدای کف زدن های مردمی که برای تماشای نمایش های تئاتر جشنواره فجر مشهد به سالن تئاتر مشهد آمده بودند شنیده می شود، صدایی که می تواند همیشگی بوده نه اینکه فقط محدود به یک زمان خاص باشد.
کسب مقام ها و کاندید های بسیار تئاتر مشهد در جشنواره تئاتر فجر امسال خود گویای ظرفیت ها و پتانسیل های فراوان در خطه فرهنگ و هنر و مهد فردوسی است.
ظرفیتی که با کمی توجه، بازیگرانی چون برادران ارجمند، رضا عطاران، حامد بهداد و هنرمندان مطرح بسیار دیگری را تقدیم جامعه هنری ایران می کند.
امسال در سی و دومین جشنواره تئاتر فجر کشور، خراسان رضوی با حضور پنج کار نمایشی و کسب رتبه برتر از نظر آثار شرکت کننده در جشنواره، جایگاه برتر خود را نشان داد ولی برای بروز و ظهور بیشتر نیازمند توجه بیشتری از سوی مسئولان کشوری است چرا که هنر نمایشی خراسان در کشور جایگاه والایی دارد.
سرپرست اداره هنر های نمایشی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: امسال بعد از 20 سال هنرمندان مشهدی تندیس بازیگری جشنواره تئاتر فجر را کسب کردند.
سال پر افتخار تئاتر خراسان رضوی
صدرا یوسفی ابراز می کند: امسال سال پر افتخاری در جشنواره برای استان بود و موفقیت ها و نتایج خوبی برای هنرمندان این استان رقم خورد.
وی ادامه می دهد: نمایش های " تار شیشه ای "، "سنگ بست" ، " دو یک به نفع بارسلونا"، " کاشت داشت و برداشت" و "من تمامی مردگان بودم" در جشنواره تئاتر فجر از استان خراسان رضوی شرکت کردند که نمایش " تار شیشه ای" کار کیوان صباغ در سه بخش کاندید دریافت جایزه شد.
یوسفی عنوان می کند: همچنین "راضیه ایرانی" برای بازی در نمایش سنگ بست، "ندا کوهی" برای بازی در نمایش تار شیشه ای، "سروش طاهری" برای بازی در نمایش سنگ بست،"غلامرضا عارف نژاد" برای بازی در نمایش سنگ بست و "محمد جهان پناه" برای بازی در نمایش تار شیشه کاندیدای بهترین بازیگری و "مهدی حسنی" هم برای موسیقی نمایش تار شیشه ای در بخش مرور کاندید بهترین های جشنواره فجر شدند.
سرپرست اداره هنر های نمایشی خراسان رضوی عنوان می کند: کسب عنوان کاندید در بین هنرمندان از سراسر کشور خیلی ارزشمند است.
ظرفیت بالای هنرمندان خراسانی برای کسب جایگاه های برتر
وی می افزاید: در نتیجه سروش طاهری برای بازی در نمایش "سنگ بست" جایزه بهترین بازیگری مرد را کسب و در بخش تازه های تئاتر ایران برای بازی در نمایش "بگذار یک امشب بگذرد" هم مورد تقدیر قرار گرفت.
سرپرست اداره هنر های نمایشی خراسان رضوی اظهار می کند: همچنین حمیدرضا شجری بازیگر نوجوان تئاتر مشهد، برای بازی در نمایش "دو یک به نفع بارسلونا" مورد تقدیر قرار گرفت.
یوسفی ابراز می کند: این همه نشانه ظرفیت بالای هنرمندان خراسانی برای کسب جایگاه های برتر است و با این روند آینده پیش روی تئاتر خراسان رضوی آینده ای روشن با حرکتی رو به جلو است.
تئاتر خراسان رضوی پر از استعداد و کمبود
سروش طاهری بازیگر تئاتر و برگزیده بازیگری بخش مرور سی و دومین جشنواره تئاتر فجر هم به خبرنگار مهر می گوید: تئاتر خراسان رضوی پر از استعداد است ولی با کمبود های زیادی رو به رو است.
وی ابراز می کند: اینکه امسال تئاتر این استان بیشتر خود را نشان داده است مربوط به سیاست های جشنواره است به طوری که اگر هر سال بخش های مختلف در بخش مسابقه تئاتر فجر گنجانده شود بی شک موفقیت های زیادی هم نصیب هنرمندان خراسان رضوی می شود.
طاهری عنوان می کند: این موفقیت ها و به چشم آمدن ها شاید یک دهم پتانسیل های تئاتر استان خراسان رضوی باشد چرا که این استان آنقدر قدرت بالقوه دارد که قابل تصور نیست.
بی مهری مسئولان و سردی هنرمندان
وی ابراز می کند: این استعداد ها و قدرت های هنری به دلیل سیات های غلط، مدیریت ها و عدم امکانات و بودجه و از همه مهمتر عدم همدلی بچه های تئاتر با یکدیگر که ناشی از همین بی مهری مسئولان است به درستی شکوفا نشده و هنرمندان بی انگیزه و سرد کار می کنند.
طاهری می افزاید: اگر هر سال سه بخش مسابقه مرورتئاتر ایران، تازه های تئاتر ایران و بین الملل در بخش مسابقه وجود داشته باشد باز هم مشهدی ها حائز مقام های برتر خواهند شد.
وی که در بخش مرور و تازه های تئاتر ایران برگزیده و مورد تقدیر قرار گرفته است ادامه می دهد: در تئاتر خراسان طوری برخورد می شود که انگار آدم شایسته و لایقی وجود ندارد و مدیریت در این امر به علت بی پولی و سردی روابط، تبدیل به موازی کاری شده است و سه چهار تا نهاد دارند موازی با هم عمل می کنند.
موفقیت های کنونی حاصل خلاقیت های فردی است نه جمعی
طاهری می گوید: وقتی تئاتر برای کسی مهم نباشد به آنجا می رسد که اهمیتی به آن داده نمی شود و موفقیت های اکنون تئاتر خراسان موفقیت های فردی است نه جمعی و خلاقیت های فردی است که دارد جواب می دهد.
این بازیگر توانای تئاتر خراسان رضوی ابراز می کند: هنوز ما به یک اجتماع و خلاقیت جمعی هنری نرسیده ایم، آنقدر امکانات کم است که وقتی کسی از آنها استفاده می کند نسبت به او موضع گرفته می شود.
وی ابراز می کند: در مدریت هنرهای نمایشی و تئاتر استان دچار مشکل هستیم به طوری که سالن ها دست یک نهاد است و بودجه دست نهاد دیگر و هیچکدام هم با هم کنار نمی آیند در حالی که می توان تمام این کار ها را دست یک نهاد سپرد و از همان نهاد هم کار خواست.
طاهری عنوان می کند: من وقتی روی صحنه رفتم برای گرفتن جایزه تمام بچه های خراسان را می دیدم که همه لایق گرفتن این جایزه هستند و امیدوارم در سال های آینده این امر برای آنها هم اتفاق بیافتد.
تئاتر خراسان رضوی همانند طفل نوپایی است که با وجود پتانسیل های فراوان، به دلیل عدم امکانات شکوفا نشده است و موفقیت های کنونی هنرمندان این خطه در جشنواره تئاتر فجر گوشه ای از آن همه استعداد و قدرت هنری است.
اگر به ظرفیت ها و هنرمندان مشهدی بیشتر بها داده شود و امکانات و بودجه بیشتری در اختیار مسئولان هنری استان قرار گیرد در عصری که با هجوم این همه رسانه های بیگانه قرار داریم استعداد هایی بروز خواهند کرد که همه مردم برای دیدن آنها صف می کشند و تئاتر را به جای آنتن ها و شبکه های بیگانه در سبد اقتصادی خود قرار می دهند.
--------------------
گزارش: ملیحه زرین پور