معاون وزير صنعت، معدن وتجارت از تائيد شوراي نگهبان با طرح اصلاح تبصره (5) بند الف ماده (3) قانون اجراي سياست‌هاي كلي اصل( 44) مبني برتلقي شدن سازمان صنايع كوچک وشهرک‌هاي صنعتي ايران و واحدهاي تابعه استاني به عنوان سازماني توسعه اي خبرداد وگفت: سازمان صنايع كوچک وشهرک‌هاي صنعتي ايران و شركت‌های تابعه استانی به عنوان مجموعه اي حاكميتي و توسعه اي بر واگذاري شهركهاي صنعتي به بخش خصوصي نظارت مي كنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد علی سید ابریشمی گفت: سازمان های توسعه ای درجهت گسترش تکنولوژی، توسعه صادرات، ایجاد خوشه های صنعتی و پیوند بين واحدهای صنعتي کوچک و بزرگ و همچنين گسترش و جذب سرمایه گذاری های خارجی  نقش اساسی برعهده دارند.

مدير عامل سازمان صنايع كوچك وشهركهاي صنعتي ايران تحقق اين ماموريت هاي خطير را مستلزم همكاري ساير دستگاه هاي اجرايي عنوان كرد وافزود: ما در مجموعه سازمان نيز از هيچ تلاشي براي تحقق اين اهداف فرو گذار نخواهيم كرد.

سيد ابريشمي در بخش ديگري از سخنانش بازگرداندن واحدهاي صنعتي نيمه فعال به چرخه توليدرا مهمتر ازسرمایه گذاری هاي جدید در شهركها ونواحي صنعتي توصيف كرد و گفت: در حال حاضربخش زيادي از تمركز سازمان براحياي واحدهاي نيمه تعطيل وسرمايه گذاري هاي انجام شده در شهركها ونواحي صنعتي قراردارد.

وي سپس به تملک 841 واحد صنعتي توسط بانک ها اشاره و خاطرنشان كرد: این تعداد تنها مربوط به واحدهایی است که در شهرک های صنعتی مستقر هستند، ضمن اینکه واحدهایی در خارج از شهرک های صنعتی وجود دارند که به تملک بانک ها درآمده اندكه از اين تعدادواحد تملك شده فقط 192 واحد فعال هستند.

سيد ابريشمي همچنين با بيان اينكه در سند چشم انداز نقشه جامع علمی کشور و برنامه پنجم توسعه، بر مقوله علم و فناوری تاكيد فراوان شده است، گفت: علم و فناوري از مهم ترين زيرساختهاي پيشرفت كشور و ابزار جدي رقابت در عرصه هاي مختلف به شمار مي رود.

وي با تاكيد بر اينكه سازمانهاي توسعه اي سياستهايي را در حوزه فن آوري در دستوركار قرارداده اند، تصريح كرد: اين سازمانها بايد عرضه و تقاضاي فن آوري را تسهيل و آن را به سمت نيازهاي واقعي كسب وكار هدايت كنند.

معاون وزير صنعت، معدن وتجارت با بيان اينكه هم اكنون مبادلات انتقال فن آوري ساختار هدفمند ومنسجمي ندارد، افزود: در اين راستا سیاستگذاری و تدوین برنامه راهبردی برای توسعه شهرک‌های فناوري ، مراكز خدمات فناوري كسب وكار و ایجاد بسترهای لازم برای توسعه فناوری هاي جديد دردستور كار سازمان قرار گرفته است.

سيد ابريشمي در ادامه عدم شناخت فناوری‌های به روز از سوی صنعتگران، قيمت تمام شده بالاي فناوري براي متقاضيان حوزه صنايع كوچك، عدم امکان واردات فناوری و نبود برنامه ملی برای نفوذ و رسوخ فناوری را از جمله چالش‌های صنايع كوچك در حوزه فناوري عنوان كرد و گفت: فن بازارها بعنوان مركز عرضه و تقاضاي فن آوريهاي نوين ودسترسي آسان صنايع كوچك  درشهركها ونواحي صنعتي به آنها مي تواند برخي از چالشهاي پيش روي اين صنايع را كاهش دهد.

وي با اشاره به برنامه‌های حمایتی این سازمان افزود: در این زمینه شبکه‌ای از  امکانات نرم افزاری و سخت افزاری  ايجادشد تا واحدهای کوچک صنعتی از مزایای آن بهره مند شوند ، ضمن آنکه پیگیری‌های لازم برای توسعه پارک‌های علم و فناوری و تدوین برنامه ملی برای نفوذ و رسوخ فناوری در واحدهای کوچک صنعتی انجام شد.

مدير عامل سازمان صنايع كوچك وشهركهاي صنعتي ايران  ایجاد 6 فن بازار با همکاری پارک علم و فناوری پردیس را از دیگر اقدامات این سازمان در زمینه توسعه فناوری در واحدهای صنعتی کوچک نام برد و اضافه کرد: علاوه بر این اقدام به راه اندازی شهرک‌های فناوري در مشهد، تبریز، خوزستان، ارومیه و فارس شده است.

 

برچسب‌ها